donderdag 18 januari 2024

Werkweekwekkerwektijd

Omdat ik dinsdagochtend door de sneeuw en gladheid naar mijn werk moest en ook weer terug over gladde wegen, zegde ik mijn kappersafspraak voor de dag erop af. Zo blij mee. Ja, beetje bang om onderuit te glijden. Denk nog even terug aan vorige jaar toen ik met mijn fiets onderuit gleed en op eigen kracht en met dank aan een vaste vuilnisbak waar ik me aan kon omhoog trekken, weer kon opstaan. Niemand die me hielp en had het gevoel dat mijn knieën vergruizeld waren. Maar gelukt en toen zelfs nog 'gewoon' naar mijn werk gegaan. Te braaf. En helemaal geen lintje gekregen hoor toen!

Wel direct een nieuwe afspraak gemaakt, want is wel nodig. Om weer wat nieuwe inspiratie te krijgen, even een ander kapsel. Of in ieder geval wat dode punten eraf. Nog steeds een budgetkapper. 

Juist op mijn vrije dag wil ik het liefste nul verplichtingen hebben. En dan toch weer op tijd opstaan, nadenken over hoe ik (of fietsen of met de bus en een stuk lopen en zijn de wegen ijsvrij dan?) er kom. Dat haar kan wel wachten. Weekje extra overleven we wel.

Werd vanzelf op de tijd van de werkweekwekker wakker (wat een WWWWtjes!). Toch maar proberen nog even verder te slapen. Dat mag en kan. Het was ook nog zo lekker donker. En toen een gat in de dag (voor mijn gevoel dan he). 
Geen probleem. Geniet ervan. Kennelijk nodig.

Douchen, aankleden en even lekker koffie maken. En de kachel iets harder zetten (ook nog steeds niet op 20 graden; mijn eigen isolatielaag maakt dat niet nodig). En de dingen doen die ik graag die dag doe en op orde houd, zoals mijn administratie bijwerken. De zaken in de ordner 2024 opbergen. Aantekeningen maken voor aanstaande to-do zaken.  Kreeg oa reminder dat mijn rijbewijs in mei verloopt. Dus dan ook pasfoto's laten maken en op tijd regelen. 
Maar wel met ander kapsel. Dus niet vandaag. Vandaag blijf ik het liefste thuis. 

En voor die documenten uiteraard ook weer geld voor reserveren. Mijn paspoort was in dezelfde tijd aangemaakt. Even nakijken dus. Altijd dure documenten. En helemaal als die kosten tegelijk komen. Kijken of ik dat een beetje kan spreiden.

Doe ik nog iets leuks vandaag eigenlijk? En is dat niet enorm luxe om dat te bedenken?

Vooral als ik lees op haar blog hoe het met Annemiek gaat: Annemiek

Luister naar een podcast terwijl ik wat slopen strijk. En wat archiveerwerk doe. Altijd fijn. 

Toch nog maar even naar buiten, ouwe bangerik. Vooral als ik kinderen gewoon op hun fietsje buiten zie. Kom op! En ook weer lekker; vertrouwen houden in wat er wel kan.



Koekkoek!!







6 opmerkingen:

izerina zei

Wat een prachtig "galgjes-woord"maakte je

Ria A.-S. zei

Prachtig woord, ik las: werk-wee-kwekker!

Anoniem zei

Schokkend het verhaal van Annemiek.
Sterre

Sylvia zei

Heerlijk zo'n dag niks. Ik ben er erg goed in geworden :)

mrs H. te B. zei

Hé, wij zijn WEL bejaarden hè, en geen kinderen meer! Ik mag van mezelf in dit weer zoveel mogelijk binnen blijven, alleen er op uit voorzover nodig - en verder wachten we af wanneer het weer veilig wordt op straat - ik wil niet OOK nog een gebroken heup!!

Anoniem zei

Een paspoort is niet noodzakelijk als je denkt voorlopig niet te reizen buiten Europa. Identificeren
kan met je rijbewijs. Behalve bij een nieuwe baan of nieuwe bank. Maar ook dan is een id-kaart weer voldoende. En die is wat goedkoper dan een paspoort.