maandag 29 januari 2024

Marten

Had een nieuwe museumjaarkaart in de knip en dan moet je 'm ook af en toe gebruiken. Had de zondagochtend al een beetje verlummeld, maar dat vond ik niet zo erg en toch wilde ik in de middag iets anders en vooral opwekkends gaan doen.

Lipstick op en gaan. 

Met de toeristenbus via mijn gewoonlijke eindhalte verder richting de hoofdstad. Die bus zat trouwens al aardig vol, gelukkig nog wel een zitplaats al was het dan op een klapstoeltje. Toeristenbus, dus veel grote koffers. 

Naar het grote mooie indrukwekkende gebouw waar het Rijksmuseum zit. Had ik toch beter naar Bettie op haar blog moeten luisteren, want ook ik stond in de rij, maar alleen museumjaarkaart is, zelfs voor een normaal bezoekje, niet voldoende. Ik moest een tijdsslot reserveren. Bummer!

Uit de rij en op mijn telefoon geregeld dat ik een kleine 3 kwartier verder toch toegang kreeg. Gelukkig! Het was heerlijk weer, dus op een bankje buiten even afgewacht, nadat ik een rondje had gelopen door de buurt en naar mensen gekeken. Ook altijd leuk. 

Heel vaak gebruikte ik mijn kaart om alleen maar even van het toilet gebruik te kunnen maken in een museum in een stad. Of koffie te drinken aldaar. 

Wilde vandaag even naar wat klassieke werken kijken van de Eregalerij en verder niets. Mijn brein zit nogal vol merk ik. Maar Maarten en Opjen waren al richting Parijs vertrokken. Hoop dat ze daar geen tomatensoep over zich heen krijgen!

Had ze al eerder gezien hoor, maar altijd fijn om naar de kleine details te speuren. En ik heb voor mijn kleindochters ook een setje van het stel in Playmobil uit de Museumshop al een tijdje terug aangekocht. Zo leuk. Eigenlijk meer leuk voor mijzelf.

Omdat Maarten er niet was en ik net appte dat ik op weg was naar Maarten, besloot ik een kaart van de beste man aan te schaffen. Kon de app-er zien welke Maarten ik bedoelde. Kreeg ik de kaart gratis en Opjen erbij! Wat lief he! (Zou het door de lippenstift komen???? Of die ene oorbel?)

Een lekkere koffie in het restaurant genomen. Nu beheerste ik de kunst van inscannen, bestellen, betalen en afwachten tot mijn bestelling gebracht zou worden. En daarna jas en das weer uit de locker gehaald en richting de bushalte gelopen. De zon was al aan het ondergaan. Dus mooi gezicht dat Museumplein oranje gekleurd. Nu eens door de zon, niet door voetbalfans.

Merkte in de bus dat ik dus één oorbel kwijt was geraakt. Doe eigenlijk zelden een dikke sjaal om en vandaag wel, gewoon voor de show en ik had één rode stip erin gebreid dus vond ik wel komisch en een beetje fris op de fiets, maar door die dikke massa om mijn hals en een korte nek (denk ik) is de oorbel losgeraakt. Nou ja, ik had ze denk ik wel meer dan 40 jaar en niet goed genoeg vastgemaakt. Toen die oorbellen in de mode waren in de jaren 80 vorige eeuw en nu kan ik ze moeiteloos weer dragen. Gewoon echt plastic hoor. Geen diamanten of iets. Creolen. Zie hieronder.





Goed excuus om dus te kijken naar een ander paartje. Net als Maarten (oh, zie dat hij Marten heet) en Opjen, die nu voor 5 jaar in Parijs verblijven zo vertelden ze me toen ik zijn kaart wilde afrekenen.

Dankbaar dat ik zo'n fijne middag mocht hebben, waar alles lekker liep. En thuisgekomen soep gemaakt, ruikt al heerlijk in de keuken. 

Weer wat positieve energie opgedaan om de werkweek weer beter aan te kunnen. Kleding al uitgezocht en zo direct nog even mijn lunch maken om mee te nemen in de ochtend. 

Wat doen jullie om op te laden?









9 opmerkingen:

izerina zei

Heerlijk zo'n middag.

Bertiebo zei

Om op te laden? Nou hetzelfde: museumbezoek!

OpnieuwBeginnen zei

Het weer werkt ook mee. Heerlijk dit weer. Weinig wind, fijne temperatuur en het licht!

Anoniem zei

Een bezoekje aan het Rijks, bakje koffie achter het Concertgebouw en een wandeling door de PC Hooftstraat, voelde een paar weken terug net als vakantie. Ook omdat bijna niemand Nederlands sprak!(Behalve een plat-Amsterdams sprekende jolige suppoost, die super vriendelijk en behulpzaam was). Het was er heerlijk.
Marijke

pourquoi pas ??? zei

He ik was ook in Amsterdam, wat een gezellige drukte he. Wij waren naar de la mar theater. Ook genoten van het Leidse Plein.

Elly zei

Laatst hadden mijn man en ik dit ook. Geen tijdslot gereserveerd en ook niet beschikbaar voor die dag. Toen gingen we naar het Stedelijk. Toch ook een aanrader. Je ziet prachtige dingen en dingen waarvan je denkt: is dit hamertje tik,? Dit kan mijn kleinkind ook. Maar juist leuk. Die tegenstelling en daarover nadenken.

Geri Meftah Art zei

Marten en Opjen, geen idee waar je het over had. Ik heb het maar even opgezocht. Ooooooooo, prachtige schilderijen, ik ben weer bij. En scannen, bestellen, betalen en afwachten.... klinkt eng. Mijn man moest pas in Utrecht naar het toilet. Toiletten snel genoeg gevonden. Ik zie van de plek waar ik wacht, dat hij niet naar binnen gaat. Ik loop ernaar toe. Moet je het met een pasje doen. En het werkt niet. Iedereen probeert het en ja, dan ineens de poortjes gaan open. ik hou erg van internet etc. maar al dit soort nieuwigheden doodeng. Tot ik het een keer doe, dan lukt het wel.....hoop ik.

Sylvia zei

In mijn up naar de bios. Maar dat wist je al ;)

Mevrouw Niekje zei

Eigenlijk alleen wat gelummeld, gelezen en deel 1 van laatste seizoen The Crown gekeken. Ondanks alle kritiek (teveel Diana) vind ik het toch weer genieten!