vrijdag 12 januari 2024

Kijk uit voor mijn wagen!

Had via mijn dochter een auto gehuurd. Bleek het er eentje met een Belgisch kenteken. Of ik dat erg vond.

Amai....neen...zijt gij zot?

Dus ik reed naar de plek van bestemming met een Belgische stem in mijn hoofd en riep iedere keer "Amai!" als een camion te dicht op me zat. Uiteraard ook nog even stukje file gereden. 




Heerlijk even niet, zoals in de ochtend, op een klapstoeltje moeten zitten. En ook fijn dat ik nog steeds kan autorijden. 

Wel laat thuis; nog maar even een lunchsalade gemaakt voor op mijn werk. Oh ja, deze auto had geen tanktop, maar je kon de tankslang er zo insteken. Uiteraard wel eerst de klep openen. Nadat ik eerst had gekeken aan welke kant die zat. Mijn pasje werd tot 2 x toe geweigerd (verkeerde pincode) dus maar andere pas en het hele proces (Verdulleme zeg! Non de jus!)nog een keer. Gelukkig snapte ik het navigatiesysteem direct, maar kende de route eigenlijk al en dan rij ik meestal ook alsof ik er elke dag heen moet. 

Donker en koud bij het tankstation en ik hoopte dat het nog open was, maar ook weer gelukt en dan kan ik de fraaie SUV morgenochtend heel vroeg weer inleveren en daarna door naar mijn werk. Daar heb ik nu nul goesting voor, maar allez...nog maar één dag.

Jullie goesting voor iets?




8 opmerkingen:

Petra zei

Heerlijk berichtje :-)

Succes met je laatste werkdag van de week, straks is het weer weekend!

izerina zei

Wat een leuke ervaring

Mevrouw W. zei

Mijn auto heeft ook geen tankdop. En weet je dat je op je dashboard kan zien aan welke kant je moet tanken? Bij het metertje van je tank staat een benzinepompje met een pijltje en dat pijtje wijst in de richting van de plaats waar je moet tanken.

liesjedeventer zei

Wat spreekt u goed Vlaams!

Anoniem zei

Geen tankdop... dan gaat hij in België niet door de keuring komen! De originele, of minstens de merk-correcte tankdop moet er dan op zitten; een universele mag niet.

In België krijg je autorijles van familieleden: gewoon een tijdelijk rijbewijs aanvragen, een L op de achterruit plakken en iemand met 7 jaar rijbewijs op de bijrijdersplek. Je hebt dan 36 maanden om je echte rijbewijs te halen. Óf je volgt 20 uren les bij een rijschool, krijgt dan je tijdelijk rijbewijs en mag dan 36 maanden zelfstandig oefenen voor je rijbewijs. Je màg niet eens direct na je 20 lessen examen doen, je moet een half (of heel, dat weet ik niet meer zo precies) jaar wachten!

nicole orriens zei

Vergeleken met het openbaar vervoer klinkt dit erg comfortabel!

Luz zei

Stoer ben je! Jij kunt in elke auto rijden...en naar ik begrepen heb (in noodgevallen) hard ook:)

Mirjam Kakelbont zei

Aan een auto kan je wennen, hè? Geen tankdop? Dan had ik ook luid Amai geslaakt!