donderdag 22 augustus 2013

Knoop doorgehakt

Gebeld met opdrachtgever en mijn opdracht teruggegeven.


Het leert mij om:

a. Beter naar mijn intuitie te luisteren
b. Langer te onderhandelen en niet maar te accepteren wat niet goed voelt. Nee is ook een antwoord.
c. Mijn eigen waarde beter te onderkennen
d. Uit mijn comfortzone te stappen en niet terug in mijn oude vak te willen, maar meer opties te onderzoeken
e. Blij te zijn dat ik kan hakken. Ook in deze moeilijke situatie.
f. Bij een sollicitatiegesprek me minder afhankelijk op te stellen. Niet direct alles op tafel leggen. Dat wil zeggen niet direct vertellen dat je echt weer graag wil werken omdat je brood op de plank moet hebben. Misschien moet ik me een air aanmeten van een rijke suikeroom in de kast, een partner die multimiljonair is, genoeg geld op de bank om heel lang te Sabbaticallen. Nu gebruikt men dit als lokaas....en ik bijt omdat ik maar al te graag weer onafhankelijk wil zijn. Alleen zal ik die worm nooit kunnen doorslikken, want hij zit aan de haak. Dezelfde haak als die worst.


Pffffffffffff....

Wat wel weer heerlijk voelt; merk dat ik niet meer elke dag zo'n loopje naar het winkelcentrum maak om nog even een boodschapje te doen. Sowieso omdat ik aan het werk was, maar ook omdat ik perse met mijn huishoudgeld wil uitkomen. Mijn budget verlaagd nadat mijn dochter hier niet meer woont en kijken of ik mezelf kan trainen om meer achteloos en daardoor teveel uitgeef boodschapjes doe. Even hier kijken, ach neem direct even een zakje sla mee, of tomaten en oh...aanbieding hiervan... Gewoon nu 1 x per week naar de winkel en dan mijn lijstje halen en klaar. En goed de voorraad in de ijskast opeten. En heerlijk Sla uit eigen tuin eten.

Ik wil het nog een tijdje kunnen uitzingen als er niet weer zo'n kans voorbij komt. Of als ik niet snel genoeg in staat ben zelf weer zo'n kans te creeeren.

Wel een schril contrast met een mede-werkeloze die vorige maand op verre vakantie ging, aangeeft een dure particuliere opleiding te gaan doen en trots met zijn nieuwe Macbook Pro rondloopt.
5 opmerkingen:

 1. Goed besluit lijkt mij.
  Je bent toch zeker lieve zoete Gerritje niet?

  of was het gekke Gerritje;-]]?
  Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed van je! Ik kan het alleen zo goed verwoorden, nu zou ik het ook bij mijzelf moeten toepassen. Ik ben helaas nog wel zoete lieve Gerritje......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi krachtig beeld van die bijl ! En inderdaad: positief dat je blij bent dat je kan hakken.
  Heeeel herkenbaar hoor, van die kleine boodschapjes. Je inspireert me om daar ook weer op te letten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke blog heb je ! Zit echt regelmatig te lachen en te knikken (van herkenning)en te genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jihaa, goed gedaan. En die mede werkloze heeft vast echt zo een suikeroom of tante (of wil de schone schijn ophouden).

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.