donderdag 8 september 2016

Slakkenjacht

Heb veel slakken in mijn tuin die alle jonge planten direct al opvreten en bijna alles wat ik nieuw had gekocht (gelukkig niet zoveel, maar wel een paar) ook al  direct aanvreten. Mooie planten zijn helemaal niet opgekomen, want ook opgegeten.

Afbeeldingsresultaat voor naaktslakken

Dus ga ik elke ochtend eerst op slakkenjacht voordat ik naar mijn werk ga en verzamel de slakken en verplaats ze naar de groenstrook van de gemeente voor mijn deur. Mogen ze daar lekker verder eten.

Een collega strooit gewoon gif want vindt ze vies. Tsja, ik zie ze ook liever in een knoflooksausje, maar ze zullen wel nut hebben, dus om alles direct dood te maken is ook zo wat. Ook niet zo goed voor het leven in de tuin.

Een rondje zout rondom een nieuwe plant in een pot op het terras werkt ook goed als afweer.

Wat doen jullie tegen slakken in de tuin?


Afbeeldingsresultaat voor naaktslakken

16 opmerkingen:

 1. Ik zie hier zelden een slak en hoef dus ook niets te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zit hier vol met slakken. Ik merk er niets van, je moet na regen wel oppassen waar je loopt, maar ze zijn gek op de klimop en die groeit harder dan ik bij kan houden. Wat mij betreft mogen ze me wel een handje helpen.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Den product met gist(brood/bier) op een makkelijk stuk plastic, zoals bijvoorbeeld het deksel van een emmer. Slakken zijn gek op gist, komen er op af en je schudt ze 1 of 2x per dag in de groenbak of een emmer met sop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb afgelopen maand een bakje zure melk (over de datum dus) in de tuin gezet. Weggooien is zonde, dus als experiment voor de buurtkatten.(Ja, ik weet dat je er hangop van kunt maken maar dat vinden dochter en schoonzoon een smerig gezicht). Geen katten, maar wel heel veel verzopen slakken de volgende ochtend in het bakje. Stijf opgerold terwijl ze stierven. Door de wc spoelen lukte niet eens, we moesten 10 keer doorspoelen met emmers water voordat hun stoffelijke overschotten verdwenen.

   Verwijderen
 4. Kippen. En ik had van de moestuintjes broccoli geplant tussen allerlei in en daar waren ze zo dol op dat ze de andere planten met rust lieten. Zelfs de hosta's. En ik vond mezelf weer zo ongelofelijk slim. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als dit de oplossing is, broccoli. Dan zouden alle mensen dat doen. Die kippen zijn volgens mij het allerbest.

   Verwijderen
  2. Ja ik zit hier te liegen.
   doe ik wel vaker als het om slakken gaat.

   Verwijderen
 5. ;-( Ik onthoofd ze met een schaar.... (Schande, t is ook Schepping) - maar ik zou ZO graag ook eens zelf eigengemaakte sla uit mijn tuin eten.... mrs. H te B

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry hoor maar dit is zo dier onterend, neem het voorbeeld aan deze blogger en breng de slakken ergens anders heen.

   Slakken zijn nuttige dieren

   Groetjes Sas

   Verwijderen
 6. Nieuwe plantjes laat ik eerst groter worden in een pot, en daarna pas in de aarde. Bij het opkomen van vaste planten in het voorjaar strooi ik koffieprut om de slakgevoelige planten heen (wel na elke regenbui herhalen).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat fijn om te lezen dat je de slakken ergens anders heen brengt.

  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben een egel in de tuin die slakken erg lekker vind.
  Eva

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bij mij ook, ik gooi ze over de schutting in een braakliggend stukje grond.. Moeten ze er toch eerst weer overheen zien te komen.. 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Nadat ik mijn slaplanten, mijn koolrabi en ook mijn spitskolen heb gedoneerd aan de familie slak in juni door de natte maand, deed ik het volgende:
  Eierschalen sparen en om de planten. - vergeefse moeite

  Een snelle maar zachte dood, als ik ze zie. Op iets hards leggen met tuinhandschoenen aan en met mijn rubberen kaplaars er boven op.

  Escar go bezit ik, maar vogels eten slakken en als die gif aten, krijgen vogels dat ook.

  Tegen de koolvlieg en vogels span ik netten om de kolen, dit is helaas onvoldoende voor de slakken. Slakken in de gemeentelijke gronden verplaatst het probleem

  Ik heb nog nooit iemand gehoord die zich druk maakte om het vermoorden van een mug. De eerste keer een slak humaan en snel vermoorden is erg vervelend, na zoveel slakken is het nog steeds geen pretje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak me ook druk om muggen die dood gemaakt worden, hier in Nederland heb je geen (liever gezegd nog geen) gevaarlijke muggen dus zie ik het nut er niet van in muggen dood te maken.
   Net als alle andere dieren zijn ook muggen nuttig.

   Groetjes Sas

   Verwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.