woensdag 29 maart 2017

Verboden Vruchten bij Bella met Jeroen Meus


Van de week zag ik op de Belg een programma met de ontzettend leuke kok Jeroen Meus; Goed Volk.

Hij gaat de wereld rond om via de keukendeur door te dringen tot bijzonder, vaak gesloten, gemeenschappen.

Hij was deze week de kok bij een bordeel in Nevada, de enige staat in de USA waar prostitutie legaal is.

Afbeeldingsresultaat voor goed volk jeroen meus

Met de dames had hij korte gesprekken waarin ze aangeven dat ze niet zozeer van sex hielden als wel van geld. Veel geld.

Alle dames hadden een triest persoonlijk verhaal. Allemaal ook ergens een kind, meestal door de Oma opgevoed. Hoelang blijft die cyclus zich herhalen vraag ik me af.
Van iemand die jarenlang in deze business werkte hoorde ik dat veel vrouwen grote behoefte hebben aan aandacht (of dat nou de juiste aandacht is mag je je afvragen) en dat ze daarom dit werk blijven doen. En dat je natuurlijk enorm went aan zoveel geld. Maar je dat ook weer moet investeren in je business.

Jeroen vroeg op een gegeven moment aan een vrouw of ze moe was - ze had de hele nacht stand-by gestaan - en ja, dat was ze. Amai, zei Jeroen, die heeft de hele nacht waarschijnlijk geen been dicht gedaan.

Het koken was ondergeschikt aan de impressie van bordeel Bella en haar inwoners. Vond hem een fijne stijl van vragen hebben. Maar ach...gelukkig heeft Jeroen elke dag zijn 15 minuten waarin hij altijd weer iets heerlijks klaarmaakt. Zalig he.4 opmerkingen:

 1. Ik heb het ook gezien. Het is een wereld die ik (gelukkig) niet ken, maar waar ik op deze manier toch een kijkje in de keuken kon nemen. Supersneu dat je ook nog reclame voor het bedrijf moet maken via een soort bakkie. Wat een beroep!
  Merel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is toch de fascinatie met prostitutie door de media? Op Rtl 5 daarna ook al een programma over dit onderwerp. Twee Engelse dames, een nog heel jong 23 jaar, ik schrok toen ze haar leeftijd zei. Dacht dat ze 10 jaar ouder was. Ik vind dat deze programma's nooit echt de kern raken van het probleem/fenomeen en ze mij daarna achterlaten met een gevoel van voyeurisme. Ik denk dat veel vrouwen blij moeten zijn dat ze deze wereld niet kennen, omdat het veel slachtoffers maakt en er daarna geen 'normaal'leven mogelijk is, uitzonderingen daargelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die Jeroen is toch van alle markten thuis! Al versta ik niet altijd alles, ik vind hem heel leuk! Dit programma kende ik nog niet, ik ga zeker kijken de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.