zaterdag 28 juli 2018

Bloedheet, bloedmaan en mijn kleine bloedje

Nadat ik gisteren zeker een kledingmaat gesmolten was (Het Tropendieet) en alle treinen die ik moest hebben vertraging hadden, zowel heen- als terug, trof ik thuisgekomen bij het vriesvak van de supermarkt een geheel leeg compartiment aan. Niks meer, uitverkocht!! Jammer de bammer, maar ik snap het wel want rond 20.00 uur heeft iedereen zijn slag natuurlijk al geslagen. Geen raketjes of perenijsjes of wat dan ook. Behalve de allerduurste bekertjes ijs.

Gelukkig had ik van de week al van yoghurt en een schep bessenjam ijs gedraaid, dus ik wist dat als ik daar heel erg behoefte aan had, ik een uurtje geduld moest hebben en dan had ik ook een kommetje ijs. Maar geen zin meer an.

Gistermiddag gaf mijn dochter mijn kleinkind een raketje en daar wist ze wel raad mee. Ze liep alleen in een luiertje, het was bloedheet op hun balkon, dus we bleven binnen. Ik met een doekje achter haar aan, want het raketje smolt sneller dan ze eten kon en je kon de druppels op het laminaat zo volgen. Gelukkig had mijn dochter haar ventilator nog, die ze kocht toen ze nog thuis woonde, want sliep op de zolderkamer en in de zomer altijd warm. Alle warmte trekt altijd naar boven immers.

Ik vond het grappig te zien dat mijn kleindochter snapt dat ze bij mij in haar bedje slaapt in de middag, dus ze liep op een gegeven moment met haar knuffeldekentje richting haar kamertje. Ik tilde haar in bed, stopte er een speen in en ze ging lekker liggen. Een klein beetje huilen nog...voor de show...maar daar heeft Oma ervaring mee he....dus ik haalde het schaap met 4 witte voetjes maar weer van stal, vertelde haar dat haar knuffels al sliepen, kijk maar...broer Konijn slaapt en je Teletubbie pop en voor ik het wist lag ze lekker te slapen. De fan maar op haar kamertje gericht, zodat het daar relatief koeler bleef. Ik las mijn e-book van de vakantiebieb uit op mijn smartphone ondertussen. En nadat de zon van het balkon was verdwenen toch de balkondeur opengedaan, want het waaide wel lekker. En wind is meestal een fijn gevoel.

En zo leuk...zodra ze de lift hoort en de sleutel in het slot van de voordeur dan weet ze dat haar vader eraan komt. Nu zei ze heel duidelijk "papa". Toen smolt ik nog een keer en dit keer van de hitte in mijn hart.

Gisterenavond ging ik er voor zitten: de bloedmaan. Buitenkaarsjes aan, rustig zitten. Maar ik zag niks. Tot ik in mijn slaapkamer was en boven de huizen de verduisterde maan zag. Heel mooi, maar ik heb wel eerder een bloedmaan gezien (stond er midden in de nacht voor op) en toen was het echt een roodachtig schijnsel. Nu meer zwart-achtig, vond ik.


Foto ANP

Dit weekend mag ik even bijtrekken, het is een stuk koeler nu. Alles tegen elkaar opengezet. Heerlijk! Toch heb ik vanochtend wel weer het douchewater opgevangen wat anders zo het putje inloopt tot het warm genoeg is. Want voorlopig verwacht men nog niet iedere dag een heerlijk buitje.







6 opmerkingen:

Lot zei

Geen bloedmaan gezien ivm bewolking, maar gelukkig zijn er mooie foto's te zien overal.
Ik ga zelfs zo ver dat ik een bak in de aanrecht heb staan om elke druppel water te bewaren, handen spoelen, bakje afspoelen etc levert 3-4 emmers per dag op.

Anoniem zei

Fijn weekend.

Bertiebo zei

Heerlijk he zo'n kleindochter, ook met hitte!!!Hier in Zeeuws Vl. Ook geen maan gezien. Maar wel drie kleindochters

Happy Earl Grey zei

Wow wat een mooie foto! Groetjes

Ivy zei

Hier de maan gezien met Mars eronder, maar helaas was de maan gewoon wit/geel.

Gewoon Vlijtig zei

Ik heb hele mooie foto's en filmpjes van de bloedmaan. Uit Limburg. Echt mooi. Het was geweldig om te zien hoe de zon weer terugkwam op de maan.