maandag 30 juli 2018

Naar de nectar-kroeg bijtanken!

Las dat op de Veluwe men voor een speciaal soort heidevlinders Nectar-kroegen aanlegt omdat door de droogte nog maar weinig bloeiende planten, vooral heide,  aanwezig zijn en die vlinder daardoor dreigt uit te sterven.

Kijk ik in mijn tuintje, dan bloeit er ook niet zoveel, maar nog genoeg om insecten te laten genieten. En overal bakjes water geplaatst, vooral in de schaduw. Schijnt ook goed voor egels te zijn, maar die heb ik nog niet ontdekt in mijn tuintje.

Wel een leuk uitje; naar de nectar-kroeg. Als (voormalig) citroenvlinder spreekt me dat wel aan. Een afspraak plannen met kennissen en een vriend schijnt vrij onmogelijk te zijn want de dame met kind (die inmiddels al bijna brommer rijdt) kan maar nooit oppas vinden. Jemig...zeg dan gewoon dat je er geen zin meer in hebt die uitjes met ons clubje. Maar iedere keer weer roepen dat je wekenlang geen oppas hebt. Been there done that en ik zorgde voor een lijstje met oppas-vrijwilligers voor een avondje uit. Soms zat de zoon van mijn vaste oppas er, soms een oud-buurmeisje. Anders kom je nergens meer.



Foto van Pixabay


Las dit weekend hoe je re-integreren zou moeten aanpakken. Langzaam aan het aantal uren wat je werkt (of vrijwilligerswerk doet) weer opbouwen. Dan denk ik aan mijn oppas'klus' en wordt er niks opgebouwd, maar hoppa.....direct aan de bak. En dan zijn het pittige uren.

Nu scheelt het wel dat ik het niet als 'werk' zie, maar als iets waarmee ik mijn dochter en schoonzoon even uit de brand kan helpen, omdat ze dat vroegen. Dus niet zelf aangeboden. En toch zullen er altijd situaties zijn, zeker werkgerelateerd, waarin je niet kan zeggen..he..ik ben aan het opbouwen, dus na 2 uur ben ik weg! En toch, ter zelfbescherming, is dat wel de beste optie.

Bekeek vanochtend de situatie in mijn koelkast en vond dat ik alweer helemaal niet naar de supermarkt hoef. Dat komt mijn budget ook ten goede, maar ik wil ook wat bewuster omgaan met eerst opmaken wat er is. En ok; totaal geen zin om naar de winkel te gaan.

Zin in niks momenteel. Maar dat kan zo weer omslaan gelukkig. De was is droog, die kan ik weer opruimen oftwel mijn bed mee opmaken. Lekker straks in een vers opgemaakt bed slapen.

Mijn rondje BTH vanochtend gedaan, met lichte tegenzin haha. Straks weer vier dagen oppassen, dus nu nog even bijtanken! Maar eens kijken wat mijn eigen nectar is.

Mijn dochter heeft heel lief voor die dagen een auto gehuurd, omdat ik er vroeg moet zijn en de buslijn nog steeds een omleiding (lees geen halte) bij mij heeft, dus zou ik nog vroeger van huis moeten. Toen ze dat hoorde, regelde ze een auto. Niet omdat ik het vroeg, maar omdat ze meedacht. Dat vind ik bijzonder attent.

Als ik dan bij hun huis ben, dan neemt mijn schoonzoon de auto mee naar zijn werk en kan ik eind van de middag (ja.....net in de spits! Maak ik dat ook weer eens mee) ermee naar huis en zijn er geen extra parkeerkosten. Zo is het win-win voor beide partijen. En ik zit sinds maaaaaaanden weer eens achter het stuur. En kan een uurtje langer slapen in de ochtend. Yeah.












6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Lief van je dochter. En vier dagen is veel is mijn ervaring. Succes en veel plezier

Anoniem zei

Wat een top-idee van je dochter en wat goed dat jij voor hen klaar staat, ook onder barre omstandigheden (hitte).
Voor wat betreft reintegreren heb ik slechte ervaringen met het langzaam opbouwen. Collega's werden "jaloers" als ik ze na 2 uur in de steek liet en ik vond het ook vervelend de boel achter te laten als het werk nog niet klaar was. Gaf mij veel stress. Moest helaas toen helemaal stoppen.
Marijke.

Ivy zei

Dat is niet mis, vier dagen en dan ook nog eens achter elkaar.
Een auto huren is dan echt een fijne oplossing. Woonden jullie maar wat dichter bij elkaar in de buurt. Zal wel geen optie zijn, of wel?

Anoniem zei

Lief van haar.

Anoniem zei

Wat lief van je dochter, en attent!
4 dagen oppassen is pittig! Maar je bent bij je dochter, dus alle spulletjes en speelgoed voor de kleine meid zijn daar en het huis is er op aangepast, dus dat maakt het wel wat gemakkelijker.
En, geen idee of ze zichzelf al goed bezig kan houden? Maar een bak water, met een bekertje en een paar badspeeltjes doet met dit weer al vaak wonderen.

Groetjes Carla

Anoniem zei

Je helpt dochter uit de brand met oppassen, en zij zorgt daarbij weer voor jou, dat je tijdelijk met de auto kan. Prima geregeld.