zondag 15 juli 2018

Talking in de tuin

Wat sommige mensen vergeten wanneer ze buiten zitten en praten met elkaar, dat ze niet binnen zitten en daar praten met elkaar. Althans in een rijtjeswoningbuurt. Woon je vrijstaand dan heb je al veel minder last van hardpratende buurtgenoten.

Kortom: het geluid van een luide stem buiten draagt nogal ver.Of misschien ben je doof  en daardoor extra hard praat. Het zelf niet doorhebt. Geen kwade opzet is.

Kan ik letterlijk alles meeluisteren. Dan zit ik liever binnen, want ik kan me er niet voor afsluiten. Zo hard komt dat dan binnen.

Afbeeldingsresultaat voor people talking out loud

Wat een zeikerd ben ik. Vind ik zelf ook. Misschien maar eens oordopjes proberen!

Nou ja..gelukkig was er damestennis op tv. Korte set helaas.

Wat me wel opviel is dat het geen warme zwoele avonden zijn. Het voelt een stuk kouder aan in de avond. Niet echt aantrekkelijk om lang buiten te zitten. Wel als je een mug bent. Heeee...schenen!

In de vroegte (zelfs op zondag was ik relatief vroeg uit de veren) de voortuin even bijgewerkt. Wat zaken snoeien, vegen en zo ziet het er bijgehouden uit. Als enige tuin met veel groen. De rest is allemaal een hekje en van die graftegels. En 2 potten.
En soms verlang ik daar ook naar. Naar niet eeuwig onderhoud. Altijd bezig moeten zijn. Maar ja; geen geld voor graftegels, dus we houden het maar op De Groene Weelde.

Wel zijn vogels en insecten me dankbaar en vanochtend ook nog poep van zeker twee buurtkatten opgeruimd, maar mensen in de buurt vinden zo'n welige tuin al snel een zooitje. Dus blijf ik dapper snoeien om het een gecontroleerd zooitje te laten lijken. Een soort van Eton Mess tuin.

In de achtertuin bloeit mijn Chinese Roos mooi blauw. Ik leerde vandaag dat de officiele naam Hibiscus is. Heb deze ooit als klein struikje gehad van mijn moeder. Die sloeg niet aan bij haar. Nu heb ik er een boompje van gesnoeid (dat zag ik ergens in een mooie tuin en onthouden) en zo leuk om insecten af en aan te zien vliegen. Die zoemen alleen. Heel zachtjes.

Verder ook nog 'last' van een achterbuurvrouw die in de hitte van de dag besloot maar eens lekker de takken te gaan snoeien die over het gezamenlijke hek groeien. Haar takken. Van haar struiken. Dat mag natuurlijk, maar zit je net lekker onder een parasol een interessant boek uit te lezen, dan voel ik me enorm bekeken.
Maar; ik moest ook denken aan de lessen van mijn psycholoog. Dat ik ruimte mag innemen.

Als zij ondertussen mijn tuin inkijkt - de hele tijd bij iedere tak - Haar circus en haar apen.

Ik had een lekker glas koel water met een schijfje citroen en las mijn boek (Wittgenstein op de luchthaven) uit.

In badpak! Het zwembad dacht ik zelf wel bij.

Nu nog even de finale mannentennis Wimbledon kijken. Nou even....als het weer zo'n lange partij wordt!




















7 opmerkingen:

PetraH zei

We gaan de tuin van ons nieuwe huis veranderen en meer groen nemen. Dat zal dus ook meer onderhoud betekenen, maar vooruit dan maar... We houden van groen, en niet van steen. Geniet van je tuin!

pourquoi pas ??? zei

Je bent geen zeikerd hoor, volgens mij zijn de geluiden heftiger in de zomer maar ja dat kan ook komen omdat het veel meer is dan in de winter.
Onze buren paar huizen verderop hebben nu al 5 weken achter elkaar op zaterdag feest in hun tuin met muziek, hard gepraat en kids in zwembad. Dat slaap niet zo lekker. Overdags is het hier best wel rustig moet ik zeggen maar met dit weer verdraag ik geluiden best slecht. Wat ik wel een fijn geluid vind is het babietje die huilt, ach dan komt al mijn moederinstinct naar
boven.

liefs en fijne week

Sylvia zei

Fay en ik zaten gisteren te lunchen, zalig rustig, op een terrasboot. Tot we directe buren kregen, die zó hard praatten dat het niet meer leuk was.
Kortom: ben het met je eens, temper die stem!

Elisabeth zei

Ook hier ''genieten'' we mee van gespreken die buren hebben .We hebben piepkleine tuintjes en alles galmt hier gewoon ,ook de Koer duif van de nieuwe achterbuurvrouw koert de hele dag gezellig mee.Ach ik wen er wel aan .En nee hier geen parkeerplaatsje zoals bij velen ,zo saai !!

Anoniem zei

Soms komen er tegels langs op gratis ophalen op facebook en marktplaats, zo kun je ze misschien sparen om je tuin mee te betegelen maar een tuin zonder tegels is beter. Na het regenen kan het regenwater beter zijn weg vinden.

Liesbethblogt zei

Ik heb dan de nar eigenschap dat ik uren kan kijken naar mensen die werken. Lekker blijven zitten haar probleem toch?

Ellen1979 zei

Jij hebt recht op je ruimte net als anderen (een dove persoon, of docent, weet niet meer hoe stem normaal te gebruiken ;-) ). Helaas is het niet kunnen afsluiten van geluiden van anderen een teken van vermoeidheid. Ik heb het ook een tijd gehad en ging dan naar binnen.

Wij kennen het nu vanaf de andere kant van de schutting. Onze kinderen maken als een van de weinigen een beetje geluid in de buurt. De overige kinderen wonen er helaas niet meer.
Onze buurvrouw gaat kuchen achter de schutting om te laten horen dat ze er ook is, en boekje wil lezen. Daar zijn volgens mij oordoppen voor uitgevonden. Gaat het wat beter met haar, is het kuchen meteen minder.