donderdag 27 augustus 2020

Dagboek van een egoist

Geen relatie hebben betekent ook geen pijn bij ongemakken die uit die relatie voortvloeien. Geen zorgen maken over zijn/haar gezondheid. Geestelijk en/of lichamelijk. Er zijn geen goede tijden die je deelt, maar ook geen slechte tijden. 

Geen relatie hebben, maar wel een groot bed, betekent dat ik de ene keer links en de andere dag rechts en de volgende dag overdwars kan slapen als ik dat zou willen. Niemand die van mijn snurken last heeft. Ik hoef er dan ook niks aan te doen. Misschien tot de buren gaan klagen. 

Geen relatie hebben betekent dat ik elke dag kan eten en koken wat ik lekker vind en wanneer. Ik hoef me niet aan te passen aan iemand.

Kan ook aantrekken wat ik zou willen; er is niemand die er commentaar op heeft. (Zou je dat nou wel doen schat - zo kort?). Of mijn haar kort laten knippen en pittig rood laten verven. Of juist laten groeien tot over mijn kont. 

Geen relatie hebben betekent ook geen schoonfamilie. Maar in ieder geval geen zuigende  schoonmoeder. Of een altijd willen klussende schoonvader. Of zeikerige bonuskinderen. Of puberbonuskinderen die je moet tolereren.
Met Kerstmis hoef ik mijzelf niet te verdelen over beide dagen om mijn partner of mijzelf tevreden te houden. 

Geen relatie hebben betekent ook dat ik altijd mijzelf moet vermaken. Of ergens heen brengen. Of de boodschappen doen. (Of als ik geld genoeg had, ze laten bezorgen natuurlijk). Of in de nacht een inbreker wegjagen. Of mijzelf oppeppen. Of overtuigen dingen toch maar wel te doen. 

Aan de ene kant dus heel rustig qua emoties, vooral omdat ik niet met een partner rekening hoef te houden. Aan de andere kant de grote stille heide. Heeel erg stil. Pas als de buren het gezoem van de vliegen opvalt, dan komt er iemand in actie.

Me ooit nog aanpassen aan een partner (ik denk eentje die je kan opblazen, uit een doos. Dat is dan mijn referentie van een blow-job) lijkt me vrij onmogelijk. Te egoïstisch geworden van al die jaren alleen wonen.

Ongeschikt.
14 opmerkingen:

johmar zei

Ik heb sinds een jaar weer een relatie, na bijna 10 jaar ,maar alleen wonen doe ik al 25 aar. Deze relatie is dan ook net als de vorige relatie een latrelatie. Mijn vriend woont en werkt in Rotterdam en ik woon/werk in Zwolle. Dat apart wonen bevalt ons allebei goed. Hij woont ook al langer alleen en samenwonen is voorlopig niet aan de orde. Op deze manier hebben we allebei ons eigen plekje ingericht naar onze eigen persoonlijke smaak. We hoeven dus ook geen compromissen te sluiten over inrichting e.d. Op deze manier kun je dus voor deel gewoon je leven leiden zoals jij dat wilt en deel je alleen de eventuele bijkomende zaken zoals kinderen. familie en vrienden als je daar beide behoefte aan hebt. We doen veel dingen samen en zijn soms bij hem in Rotterdam en soms bij in Zwolle.
We zien elkaar vaak genoeg om het gezellig te hebben en elkaar ook te kunnen steunen bij problemen en zorgen. We doen dingen apart met onze kinderen, familie en vrienden en soms doen we dat ook gezamenlijk. Natuurlijk is het soms zoeken naar de juiste balans tussen samen of apart, wat afhankelijk is van factoren van buiten af zoals werk, maar tot nu toe komen we daar samen heel goed uit en ook al zien we elkaar niet altijd, bellen doen we elke dag wel even, soms alleen om even weltrusten te wensen en soms voor een goed gesprek. Misschien dat het ooit tot samenwonen komt maar voorlopig is dit voor ons beide de relatie die werkt.

izerina zei

Daarom is elkaar accepteren,zoals je bent zo belangrijk. Hoewel dat geen vrijwaring is van zorgen maken over b.v. gezondheid van de ander.

vlasje zei

Ervaar het ook zo, en nee dat is niet egoïstisch maar het beste maken van wat is en je zegeningen tellen. Echt fijne partners liggen niet voor het oprapen en de voordelen van alleen zijn groot.

ella zei

Mijn dochter 52 jaar is ook alleen ,zij kan zich prima vermaken in haar eentje maar toch gun ik haar dat ze tegen een leuke man aan zou lopen want het is toch wel heel fijn om de leuke dingen maar óók je zorgen met iemand te kunnen delen en niet alles alleen te moeten verwerken.

Jo zei

Een relatie is geweldig, maar alleen als het een goede relatie is. Je kunt beter géén relatie hebben dan een slechte.
Ik heb met beide soorten ervaring. Ik wens jou toe dat je iemand tegenkomt die ook een verrijking van je leven is. Financieel gezien zou dat ook heel prettig voor je kunnen zijn.

Een hartelijke groet van Jo.

Lot zei

Na een lat relatie van 20 jaar op 100 km afstand wonen we sinds 5 jaar samen. Omdat we altijd gewend waren veel alleen te doen zijn we dat ook blijven doen. We vinden het beiden ook lekker als de ander een dagje weg is. En het is toch wel fijn thuiskomen

Bertiebo zei

Waarom nou 'egoïst' en 'ongeschikt'? Je lijkt mij zeker geen egoïst en ongeschikt, hoe zo? Je zou moeten wennen, dat is zeker. Maar dat is wat anders.

Joanne zei

Soms zou ik willen ruilen.

Liefs Joanne

pourquoi pas ??? zei

Als er iemand niet egoistisch is ben jij het wel. Dus ik gun jou of je het wilt of niet een hele fijne partner toe. En apart wonen is ook heerlijk. Zelf ben ik blij dat ik ooit de beslissing heb genomen om ja te zeggen tegen de X. Mooieschoonzus is 60 en heeft het heerlijk alleen dus dat is ook mogelijk. liefs en blijf toch in de rondte kijken.

Marlou zei

ha Cellie,

inmiddels ken ik je al een beetje en ik durf te zeggen, dat jij helemaal geen egoïst bent. Heus niet! neem maar van mij aan...
En verder... heb ik al bijn 28 jaar een lat-relatie.
Ideaal!!
Wij zien elkaar alleen in het weekend of op vakantie. En verder leven we ieder ons eigen leven. Ja... dwars liggen in bed, eten waar je zin in hebt (of niet-eten) eigenlijk alle voordelen die jij noemt...

Echt een aanrader.

Dagdag!
Heel veel liefs van Marlou

Janne zei

Beter alleen dan een vervelende partner maar mijn partner is een echte bofkont: ik ben zijn partner !

Firma Fluitekruid zei

Ik zeg altijd: beter geen relatie dan een slechte. En je hebt geen partner nodig om gelukkig te zijn. Maar 'ongeschikt' klinkt wel heel fatalistisch. Er zijn tussenvormen, zoals de al eerder genoemde LAT-relatie. Dan kan je gewoon ouderwets afspraakjes maken met iemand die net zo 'egoïstisch' is als jij (lees: dolblij met je is, maar ook lekker in zijn eigen hut wil blijven wonen).

Bevalt mij en meneer Fluitekruid - al meer dan 25 jaar - zeer goed. Misschien zijn er mensen die dat egoïstisch vinden, opportunistisch, gevalletje bindingsangst of schijnvrijheid, maakt me niet uit. Voor ons werkt het.

We kwamen nu wel op een leeftijd dat we gingen nadenken over nalatenschap en partnerpensioen. Een smenlevingscontract ging natuurlijk niet. Dus zijn we getrouwd. Maar we LAT-ten nog steeds! Nu kunnen heel veel mensen er helemaal geen touw meer aan vastknopen, dat vinden we wel grappig.

Enne... o ja: ik heb gelukkig leuke schoonfamilie, want inderdaad, daar kan je ook pech mee hebben.

johmar zei

He, dat kan natuurlijk ook , trouwen hoeft niet automatisch samenwonen te betekenen. Iets om over na te denken.

Iris Papilio zei

Hé reactie weg.. was nog niet klaar...
Er komt nooit meer een man in mijn huis zei ik toen ik alleen was na 47 jaar. Maar ja.. dat heb je niet altijd in de hand. Want ik had geen rekening gehouden met Jan, die zo precies past dat we niet meer zonder elkaar kunnen en willen..