woensdag 19 augustus 2020

Voucher voor een vakantie in Tuinesie

 Mijn zomerstop was prettig.

Even helemaal niets op het vlak van verplichtingen. Die ik toch al weinig heb, maar de weinige die ik vooral in mijn hoofd had, even stopgezet. Vakantie ervan. 

Fijn een aantal boeken gelezen. Vooral dikke. Vond het jammer toen ik het boek van één van mijn favoriete schrijvers, John Irving, uit had. Maar prachtig. Al een oudere titel.

Tussendoor een ijskoffie. Gewoon van een restje koffie van de ochtend, veel ijsklontjes en aangevuld met ijskoude sojamelk. Lekker en deed me terugdenken aan de laatste keer vakantie op Kreta twintig jaar geleden.


Afbeelding van Gerhard G. via Pixabay 


Kijken naar Below Deck via Netflix gaf me het gevoel dat ik ergens was met een mooie turquoise zee. Al heb ik geen water gevoeld.

Nergens geweest, een paar (letterlijk he) keer een minifietstochtje naar "het bos" hier aan de overkant, waar je ook kan zwemmen in een grote zandafgraving. Zo ontzettend druk. En dan ging ik nog in het begin van de avond. Alsof niemand van Corona had gehoord. Fietste dus maar snel naar een rustig plekje. 

Genoten van alle bloeiende planten in mijn tuin. Gewoon gratis entertainment door bijen, hommels, wespen en vlinders. 

Op het laatst van mijn zomerstop kreeg ik bericht dat mijn zwangere dochter in het ziekenhuis lag. Last van waarschijnlijk galstenen (of net die ene) en daardoor ook weeën en al wat ontsluiting. Dus ook nog overgeplaatst naar een academisch ziekenhuis waar ze goed voor het ongeboren kind kunnen zorgen en daar aan de weeën-remmers en hormonen voor longrijping voor het kind mocht het nu al geboren worden. 

Voor het eerst met Corona-bezoekregels te maken gehad in ziekenhuizen. Lief dat mijn zoon zei dat ik wel kon gaan (we dachten dat we elkaar mochten afwisselen, maar er mocht dus totaal maar 1 persoon per bezoektijd komen) terwijl ik met hem mee kon rijden en hij dus voor Pierre Snot moest wachten in de grote hal. Gelukkig kon hij wel facetimen met zijn zus. 

Heerlijk dat ze na een aantal dagen observatie weer naar huis mocht. Zonder weeën. En met het advies rustig aan te doen dus even niet werken momenteel. 


7 opmerkingen:

vlasje zei

Even schrikken met je dochter, maar nieuw kleinkind op weg is wel goed nieuws! Je hebt genoten van wat is en dat is levenskunst!

Bertiebo zei

Oei dat zal spannend geweest zijn zeg. Fijn dat ze weer naar huis mocht. Dat geeft vertrouwen, toch?

Janne zei

Fijn dat het wat beter gaat met je dochter! Geweldig, nog een kleinkind op komst!
Je moeder naar het ziekenhuis brengen en facetimen met je zus vanuit de wachtkamer Is niet bepaald ‘voor P.S. zitten’

Firma Fluitekruid zei

Wat een stress, gelukkig dat alles goed is gekomen! En die mini-vakantietjes dicht bij huis zijn mij ook goed bevallen. Vakantie is vooral: even niks moeten, maakt niet zo uit waar.

nicole orriens zei

Fijn dat je zomerstop zo goed bevallen is. Heerlijk om even helemaal niets te moeten!

mirjam kakelbont zei

Wat zullen jullie geschrokken zijn! Gelukkig is alles goed gekomen en kan ze de zwangerschap in goede gezondheid voortzetten.
Je kan je net zo druk maken in je vakantie als je zelf wil (-:
Lieve groet.

Marlou zei

Ha Cellie,

fijn, dat jij ook weer begonnen bent met bloggen.
Een zomerstop is prima, maar wel weer de draad oppakken.
Wat zul je geschrokken zijn, toen je dochter in het ziekenhuis terecht kwam.
Ben blij voor je, dat ze er weer uit is en alles goed is met moeder en kind.
Rustig aan doen... sja.. dat moet je wel kunnen...

Heel veel sterkte...
Marlou