zondag 30 augustus 2020

Het Z-woord

Zeikerd, Zorgvuldig of gewoon toch een zanikende Zeurkous?

Tijdens een training kreeg ik te horen dat ik als kenmerk had dat ik Zorgvuldig ben. 

Komt me wel bekend voor; ik zoek graag zaken tot de bodem uit. Hoe zit dat eigenlijk en vooral - klopt dat wel wat er gezegd wordt? Gerelateerd aan mijn credo 'dat zoek ik zelf wel uit'. Maar ook dat ik kritisch ben en niet alles voor Zoete koek aanneem.


Afbeelding van artemtation via Pixabay 


Maar ik word altijd jeukerig van mensen die met droge ogen stellig beweren hoe de wereld in elkaar zit en dat wij bedot worden door van alles en iedereen. Meestal delen ze er dan ook een rol aluminiumfolie bij uit. Het type Zweefteef.

Maar in het land der Blinden (de niet-zorgvuldigen) is Eénoog Koningin uiteindelijk. Dus of dat nou een compliment is om dat van deze organisatie te mogen ontvangen? Die rete-onzorgvuldig is en ook op die manier met ons en onze gegevens omgaat op kosten van de gemeenschap. 

Zo ziekmakend! En mij zinderend boos.


5 opmerkingen:

Moestuinfeestje zei

En Zo is het!

Ann zei

Het doet me denken aan trainingen waar we vroeger op het werk verplicht aan moesten deelnemen, op een soort teambuildingsdagen. Vreselijk vond ik die. En vooral (enkel?) nuttig voor de lesgevers denk ik nog steeds. Hoop voor je dat het er vlug op zit.
.

Iris Papilio zei

Heel herkenbaar... Ik kreeg ooit in mijn laatste baan het predikaat SZ... SuperZeikerd.. gelukkig was het positief bedoeld. En eigenlijk ben ik het nog steeds 😆

Ellen1979 zei

Zonde om je er zinderend boos om te maken. Er zijn nu eenmaal zeer slordige mensen die met de beste bedoelingen geld verdienen aan mensen door ze complimentjes te geven waar ze zelf trots op zijn deze te kunnen geven. En dat voor geld! Als dit de eisen zijn die de gemeenschap stelt aan dit soort cursussen, wat houd je tegen daar op deze manier geld mee te verdienen? Jij kan het niet, want het druist tegen alles wat en wie je bent. Dit valt niet eens zorgvuldig te doen. Want samenwerken met het UWV, dat kan alleen op een wat lossere manier, en niet zorgvuldig. Niet aan beginnen dus. Maar dat wist je al, daar heb jij deze cursus niet voor nodig. Succes met je eigen zoektocht.

nicole orriens zei

Zorgvuldig zijn vind ik echt een mooi compliment!