zaterdag 1 augustus 2020

Keuzes

Voor het eerst, een aantal jaren na mijn scheiding, voelde ik iets. Nou iets. Ik was ter plekke kneiknetter head-over-heels verliefd op het eerste gezicht. Op een man die aan de andere kant van de wereld woonde, getrouwd met 3 kinderen.

Slechte keus maakte mijn hart. Of hormonen. Of gevoel. Of down-under. Of weet ik veel. Ik was in ieder geval heel dankbaar DAT ik weer iets voelde. Of misschien ook wel een goede keus, want van te voren al duidelijk dat dit niks ging worden. Mocht niet en kon niet. Dus lekker veilig.

Snapte ook direct dat ik hier niets mee kon en mocht doen. Van mijzelf. Van afstand bewonderen. Leuk fantasiemateriaal in de klamme nacht. 

Weet nu nog precies hoe hij eruit zag de eerste ochtend dat ik hem op mijn werk ontmoette. Van die onmogelijk witte sneakers, net vers gekocht - nu weer helemaal trendy -, witte sokken, geruit overhemd en jeans, die er ook nieuw uitzag. Een echte ICT-nerd dus. Waarom ging nou daardoor mijn hart op driedubbele snelheid slaan. Door mijn hele lijf? En waar was zijn baard die op zijn pasfoto stond? (Zo blij dat die eraf was).
Had weinig contact met hem. Regelde wel alles omtrent zijn verblijf en komst. Was de office-manager in het bedrijf en hij consultant ingehuurd voor een half jaar om hier in Nederland verder aan zijn software te werken. Voor de rest allemaal mannen in dit bedrijf die bij voorkeur achter hun beeldschermen zaten. Oh ja, de receptioniste was ook een vrouw. Nou ja, vrouwtje. Altijd jong en nogal dommig. Ik koos ze niet uit he. Dat deed onze directeur persoonlijk. 

Nadat deze man een paar weken bij ons bedrijf werkte en elke avond in zijn eentje naar zijn huurappartement reed en niemand van de heren er ook maar aan dacht om hem mee uit te nemen. Allemaal vrijgezel, maar waarschijnlijk moesten ze van hun moeder om 18.00 uur thuis eten. Of neem hem gewoon mee voor een biertje te gaan drinken na het werk! Ook niet.

Dus sprak ik hem aan. Of hij zin had om die avond bij ons thuis die extra gehaktbal op te eten samen met mijn kinderen. Was hij er ook even uit. En ik had als 'buffer' mijn kinderen. Kon ik niet de fout ingaan (hahaha!). As if!!

Zo begon de vriendschap. Want hij snakte naar wat menselijk contact en vertelde hoe hij zijn kinderen mistte. Wat ik helemaal snapte. Blij dat we BBC konden ontvangen en we bleken hetzelfde droge gevoel voor humor te hebben. 

Lang verhaal. Nooit wat onoirbaars gebeurd. Ik wilde dat wel hoor, maar ik kon dat gewoon niet. Mocht dat ook niet. Van mijzelf. Was enorm streng, vooral voor mijzelf. 

Dus toen hij alweer terug was kreeg ik nog veel cassettebandjes en later CD's opgestuurd met comedy, muziek. 

Zag van de week een documentaire over George Micheal en die bracht hem weer even terug in mijn hoofd. Want ook van George kreeg ik een cassettebandje over opgestuurd. Hij was erg onder de indruk van vooral zijn teksten. 

Gisteren de laatste dag van juli. En dan ook meteen de heetste. Was vroeg wakker, gooide direct mijn beddengoed in de wasmachine, want binnen een zucht zou dit weer droog zijn. Maar maakte mijn bed op met het Walra-zomerlaken, - geen dekbed of dekbedhoes nu - want als ik de voorspellingen las, zou het een klamme nacht worden, dus maar beter direct in actie komen. En dan was dat ook al gedaan, voordat het zweet van me af zou gutsen. En ik er geen zin meer in zou hebben. 

Was kon dus na een uurtje wapperen alweer opgeruimd worden. Zo heerlijk. Ook heel vroeg nog even wat gesnoeid in de voortuin. Kon dat mee met de groenbak. En de botten die ik in de vriezer gooide, over van het soep koken ervan, deed ik in diezelfde groenbak. Dan lag het niet de hele week al te meuren, maar slechts een uurtje voordat de bak geleegd zou worden. Diepbevroren. Met nog een dikke laag snoei-afval erover. Geen made in germany erbij.

Boek gelezen, online krant gelezen, beetje in de tuin niks gedaan, nagedacht over de impact van zoveel ontslagen bij die luchtvaartmaatschappij.

Lekkere bak aardbeien gekocht, ook vroeg in de ochtend. Niet al te duur gelukkig en zagen er goed uit. Niet van die waterige beien. 

Deed dus maar alsof ik ergens in een vakantie-oord was. Van een restje vers gezette koffie maakte ik in de middag Ice-coffee. Heerlijk! Het waaide ook nog flink op het terras, dus dat maakte de hitte dragelijker. Ook fijn. 

Grote bak maaltijdsalade gemaakt. Met dit warme weer is dat heerlijk en makkelijk en redelijk gezond. 
Fijne dag dus, de heetste dag van juli.

Wat hebben jullie gedaan?

7 opmerkingen:

izerina zei

Wat een mooi,triest verhaal.

klaproos zei

Het hart doet moeiteloos, in enkele tellen, waar het hoofd soms jaren voor nodig heeft.

Jammer hé.... maar zo lopen de dingen, wie weet.... kom je hem nog eens tegen maar dan vrij..

wat ik gedaan heb...
de héle dag met het beentje omhoog buiten onder de luifel zitten kliederen :-)

en af en toe opgestaan, om een vlinderke vast te leggen :-)

klamme brakke nacht gehad, dat ook 2e op rij

xxx

Mevrouw W. zei

Ik heb de hele dag gewerkt en was blij dat ik een elektrische fiets heb, want 's middags terug naar huis stond er een behoorlijk tegenwind.

Anoniem zei

Langs sunny home gereden.

Renske zei

Ik heb gisteren op het koken na helemaal niets gedaan. Het was veel te heet 🥵 om ook maar iets te doen.

Firma Fluitekruid zei

Jammer dat je niks kon doen met je gevoelens, maar toch fijn om weer verliefd te zijn en te weten dat je daarvoor open staat.
Wij hebben de koelte van het water opgezocht en zijn gaan varen. Ook hebben we bramen geplukt, en 's avonds een hapje gegeten in onze eigenste stad. We houden vakantie dicht bij huis en dat bevalt prima.

Iris Papilio zei

Dit verhaal heb je al eens eerder tussen neus en lippen verteld hè.. Mooi en triest is het.
En ja die associatie met muziek heb ik ook... ook mooi en triest soms...