zaterdag 29 juni 2024

Logeetjes

Kleinkinderen te logeren dit weekend, dus even druk met leuke dingen met ze doen. Al merk ik dat ze ook heel goed samen kunnen spelen en hun fantasie volop gebruiken. Hoef dus niet zoveel te sturen en te regelen. En te verzinnen. Het is fijn dat ze ook in de tuin kunnen zijn, maar merk dat ze dat niet echt gewend zijn. 

En naar de speeltuin om flink te bewegen, schommelen, glijden en alles wat ze kunnen verzinnen. Het hoeft dus allemaal niet heel uitgedacht te zijn of naar grote events te gaan of naar grote speelparken of bergen duur speelgoed te geven. 

Juist in het kleine kunnen ze heel goed genieten. Alle planten in de tuin met de gieters van water voorzien. 

Heel leuk om te zien.

Voorlezen uit het Sinterklaasboek van Charlotte Dematons. De oudste leest de jongste voor. En vooruit ook nog maar haar Alfabet boek. 

En plakken en knippen uiteraard. Ze storten zich direct op het papier. 

In de tuin met een grote afwasteil gevuld met speelzand spelen. En uiteraard ook weer met water erbij. Blij met een regenton met kraantje. En blij dat ze met zulke simpele dingen heel lang kunnen spelen en fantaseren. Nul schermtijd.

Oh ja...Oma dan nu even. Oh schande! 

Nog even een naaktslak laten zien en ze durfden de slak, net als ik, aan te raken en vonden het bijzonder. Gelukkig niet vies of zo. Dus het beestje weer ergens weggezet. Het is nog geen etenstijd joh!






6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ons overbuurjongetje van een jaar of vijf, vertelde laatst aan een voorbijganger, heel schattig, dat hij een vlinder in de tuin had. Die mevrouw heel enthousiast "o, dan hebben jullie zeker heel veel mooie plantjes in de tuin!". Nee, zei hij opgewekt zijn moeder had er één van plastic aan de schutting gehangen.
Zij hebben een grafzerken-kunstgras tuin.
Ik werd hier best verdrietig van.
Marijke.
Geniet van de kleinkinders.

Anoniem zei

Het zijn meestal de volwassenen die denken allerlei luxe uitstapjes te moeten maken of duur speelgoed te moeten aanschaffen terwijl kinderen vaak net zo veel genieten van alle simpele dingen die je in je blog benoemd. Mijn dochter heeft het als volwassene heel vaak over alle simpele dingen die ik vroeger met haar deed met een beperkt budget als alleenstaande moeder . En ik had vroeger een neefje die zich super vermaakte met de oude autootjes van mijn broer terwijl hij thuis heel veel dure autootjes had waar hij zelden mee speelde omdat hij daar voorzichtig mee moest zijn en niet zoals bij die van mijn broer de banden van mocht slopen of ze van grote hoogte van de tafel mocht laten vallen.

izerina zei

Wat heerlijk,zo'n oma. Gewoon lekker bezig zijn,meer is niet nodig

pourquoi pas ??? zei

Kreeg een tip die ik met je wil delen van vriend van stiefdochter; er is een Breda een speelhal voor kinderen van 5 etages, schijnt geweldig te zijn. Echt he, hij geloofde het zelf. Bij ons gaat precies t zelfde als bij jou met kleinkind.

Bertiebo zei

Gezellig. Veel plezier!

Janny zei

Heerlijk gezellig om bij jou te spelen. Jullie bouwen zo een heel mooie oma en kleindochter relatie op. Ik denk dat het jou net zo goed doet als hen. Geen verborgen plannetjes, maar open genieten van spelen, lezen en tijd met elkaar doorbrengen. Zo kostbaar en toch niet in geld uit te drukken :)