maandag 1 juli 2024

Afwashulp

 Volgens mij hadden mijn afwashulpen er zelf nog het meeste plezier van. Thuis hebben ze een afwasmachine, dus handmatig afwassen doen ze weinig. 

Maar bij Oma, met haar bak en een Dreftsopje...oh leuk!!! Mogen wij helpen? 

Nou verse schoonmaaksponsjes en een minder heet sop dat ik meestal doen, want dan ook nog huishoudhandschoenen aan. Kinderen en water dat is altijd een goede combinatie. En dan ook nog mogen kliederen. 

En he...dat afdrogen willen we natuurlijk OOK doen. Soms vergaten ze dat er eerst afgewassen moest worden en dan gedroogd, maar ach...we hadden erg veel lol en dat is het belangrijkste. 

Slapen ging ook goed. Voor de dames die direct de volle breedte van mijn bed gebruikten, al slapend. Dan weer een been hier, dan weer een stukje naar rechts. Jongste sliep al sowieso andersom en eindigde ergens horizontaal aan het voeteneind. 

Ik sliep wat minder snel, even opletten of niemand uit bed kukelt. Maar uiteindelijk toch geslapen en zo rijk als je dan wakker wordt met die twee kleindochters. Die eigenlijk direct wilden bellenblazen in plaats van ontbijten (aan tafel), maar gelukkig werd er eerst wel wat genuttigd. Genoeg keus waar ze van hielden. Helaas had ik niet die kleine ronde dingen gehaald. Poffertjes! Maar wel lekker komkommer in de ochtend en he..die olijf kan er ook nog bij. Tomaatje ook. 

En daarna gebel-blaast. En daarna ook nog weer even naar een speeltuintje met uitzicht op de weg waar ze hun moeder aan konden zien komen rijden. Altijd lekker om buiten te kunnen zijn en spelen. De achtertuin moest ik nog even vegen, want onder het zand. Al wast dat nu wel weer weg, want het regent hier. 

Fijn weekend al met al. 

Goede opladers.

Was heel ontspannen en gewoon leuk om weer even wat langer met de afwashulpjes op te mogen trekken. 

4 opmerkingen:

Bertiebo zei

Dat klinkt als een heel goed weekend, voor jullie allemaal!

izerina zei

Afwassen,een avontuur. Vroeger kwam mijn buurjongetje hier afwassen,want thuis mocht hij dat niet

mrs H. te B. zei

Ik heb het volgens mij wel eens eerder gezegd: ik ben een beetje jaloers op die leuke kleinkinderen van je, en op het feit dat je zo af en toe op mag passen....
Ik wens je een goede, ontspannen werkweek!

Anoniem zei

Jij maakt samen met jouw kleinkinderen mooie en leuke herinneringen voor later.
Marja