dinsdag 23 juli 2024

Luchtig houden

Had me voorgenomen de eerste dag van de werkweek het vooral luchtig te houden. Leidinggevende is heerlijk met vakantie, dat geeft al snel een gevoel van veel luchtiger. Een luchtige linnen blouse in een pittige kleur helpt ook altijd. 

Andere, altijd oogje in het zeil willen houdende collega zit overspannen thuis. Nummertje twee van die zeilen, kon iets simpels al niet voor elkaar krijgen dus ook feest. 

Onze telefooncentrale werkte wederom niet optimaal. Clienten kwam niet op hun afspraak opdagen. Maar dat is al vrij normaal. 

Had pas laat gelegenheid om even koffie te halen. Want nog steeds heel druk. 

Toen ik klaar was met mijn werk bij onze balie, ging ik naar boven. Zag dat mensen al desco aten (achter hun beeldscherm) en al eten hadden gekocht. Doen ze meestal bij de vele aanbieders van broodjes en dat soort zaken. Ik neem mijn lunch vrijwel altijd mee van huis. Dan weet ik wat ik eet en kom niet in de verleiding om toch kroketten, patat, hamburgers, pizzaburgers etc etc te halen. En dan zijn zij twintig minuten aan het shoppen en daarna nog een half uur pauze om alles op te eten. Daar zit ik dan ook bij. 
Miep Zuinig met haar trommeltje.

Maar nu zat ik in mijn eentje, iedereen had al gegeten, haast, druk, straks thuiswerken. 

In de middag lekker doorgewerkt, als dat al kan als je niet kan bellen. Had nog een zakelijke telefoon dus die maar gebruikt.

En op tijd stoppen. Ik zat er al om 08.15 uur. De rest rolt om 08.45 tot 09.00 uur binnen. En gaat gelijk met mij weg. 

Trein had vertraging. Boeien. Ik kon zitten, was op weg naar huis en van plan daar alleen te doen wat echt noodzakelijk is. Eten maken, afwassen en de spullen voor morgenochtend klaar zetten. En nog op tijd voor de bui in huis. Hoera.

Luchtig!












2 opmerkingen:

izerina zei

Triest toch,alles beter als de leidinggevende weg is

Petra zei

Ik heb een direct leidinggevende die fantastisch is en alles weet.
En een hogere leidinggevende die dramatisch is en emotioneel en mogelijk incapabel.

De hogere leidinggevende gaat met pensioen en werkte gisteren, maandag, voor het laatst. Vond ik maandagochtend vroeg ineens nog een uitnodiging van haar in mijn agenda om die dag om 13 uur te vergaderen, met de hele club! Ze had blijkbaar in het weekend nog even zitten bedenken dat we het moesten hebben over hoe het in september moest als veel mensen op vakantie zijn. Met een spoedoverleg dus aub! (En eerder blijkbaar niet over nagedacht, toen al die mensen hun vakantie aanvroegen...).

Oh oh, wat hoop ik dat ze ons nu echt los gaat laten en niet in de komende weken (als ze officieel nog niet met pensioen is, maar haar vakantiedagen opgebruikt) nog een spoedoverleg wil inplannen over hoe het in november moet, of in 2027...

Ze heeft wel in stijl afscheid genomen nu, ha ha.