maandag 22 juli 2024

Zwaar

Zo blij dat mijn zoon me even kon helpen met sjouwen van een 40 kg zware parasolvoet. 

Wilde perse een zware voet, want mijn huidige waaide toch nog vaak om, ondanks ook wel 30 liter water, maar een wat minder stabiele constructie. De parasolstang kon er niet diep genoeg in zeg maar. Ik zoek diepgang en zwaarte. 

Ook bij parasolvoeten.

Enfin. Waar ik dacht dat ik 'm kon halen, was de vestiging gesloten op zondag. Zoonlief kon me alleen op zondag helpen. 
Waar ze 'm zouden kunnen hebben, hadden ze 'm niet. Dus uiteindelijk toch maar online gezocht en gevonden en ook nog ergens bij een dorp in de buurt. Laat je zoiets zwaars bezorgen komen daar nog extra euro 30,-- bij. En of de bezorger dat ding dan ook nog eens in de achtertuin zet? 

Dan is het prettig om iemand te hebben die je erheen brengt en ook nog eens het sjouwwerk voor je doet. Hij zou zijn "hondje" meenemen. Heuh?

Hadden ze nu ook een huisdier?

OK..eerst maar uitzoeken wat dit was dan. Een plankje met flexibele wielen dus. Om in en om het huis dingen mee te verhuizen/vervoeren. En hij is in zijn leven al vaak verhuisd dus meer en recentere ervaring dan ik.

Maar bij de doe-het-zelf-winkel aangekomen bleek dat de voet al op een karretje was gezet. Die mee naar de auto, hij tilde 'm in de achterbak en ik weet niet of ik 40 kg alleen had kunnen tillen. Nou ja, ik schat in van wel, als het moet kan ik dat, maar gewoon heel fijn dat hij het voor me wilde doen!

Hij tilde 'm ook weer uit de achterbak op het hondje, hondje kwispelde door mijn huis, naar de tuin en daar zette hij 'm ook nog in elkaar voor me.

Nu schijnt even de zon, dus zo even uittesten, maar wachten totdat mijn terras droog is, want op de plek waar de oude voet stond liggen modder en nog wat wormen. Dus dat eerst even opruimen, maar droog zand is makkelijker opvegen dan natte zooi.

Het past, het staat, alleen geen zon. 

Waarom denk ik nu aan Brigitte Kaandorp en haar befaamde; Ik heb een heeeeel zwaar leven!!




Uiteraard, Tongue in Cheek!  Zware sjouwdingen, heeeel zwaaar. 

Lach even om alles. Om het fijne dat er mensen zijn die me willen helpen. Zie ook de lichtheid der dingen. Kijk dan!!







2 opmerkingen:

Petra zei

Hoe was het ook alweer? "En ja, dan hebben ze al gekookt, maar ja, pfff..." - dat zong ze dan, dat ze dan afzegde voor een afspraak omdat het 'niet ging' ....

Ik vind het ook een heel leuk liedje.

Ik heb zo vaak dat ik denk: ik heb er geen zin in; of: ik heb er geen puf voor. En dan houd ik me dit liedje maar voor en dan ga ik het meestal toch maar doen en komt het ook meestal wel weer goed. Heel soms mag ik van mezelf wel zielig zijn. Maar niet te vaak, want dan komt Brigitte Kaandorp achter me aan.

Lot zei

Mijn vader had een meubelzaak en diverse hondjes. Er staan nu twee geerfde in huis. In mijn vorige huis had ik er weinig aan want op 1 en twee hoog. Maar we hebben er 2 aan elkaar gemaakte gebruikt om de vouwwagen op z'n zijkant in de schuur te zetten.
We gebruiken hem best vaak, ook bij boodschappen doen in het groot, dan gaan de dozen melk op het hondje en rijden we hem zo naar de keuken. Niet nodig om zelf te sjouwen.