woensdag 23 oktober 2024

Claustrofobisch

 Dacht dat het gisteren al druk was in het OV, maar vandaag was dat nog veel erger. Propvolle bus vanochtend vroeg en gelukkig wel geleerd om plek in te nemen (ook als iemand lekker aan de buitenkant zit of zijn of haar tas op de lege stoel heeft gelegd) en kon nog net zitten, maar de rest na mijn halte moest staan. Niet leuk als je nog zeker 10 mensen per halte erbij ziet komen. Kreeg het bijna benauwd.

Trein idem, maar daarvan weet ik dat na de eerste stop, de meeste passagiers uitstappen en dan weer ruimte.

Op mijn werk vond één van de collega's van de opdrachtgever het nodig om zijn gehele fitnessregime door te nemen met een andere collega. Wel een uur lang gewauwel over hoe fit hij is. Denk de Hulk op pootjes. Krijg dan altijd het idee dat hij door zijn pik praat. Door testosteron gedreven. 

Kan niet zeggen dat hij nu eindelijk eens zijn mond moet houden, want hij is geen directe collega. Sterker nog; ik had in het verleden al een aanvaring met hem toen hij ook mega-macho deed naar een client. Totaal onnodig, maar hij moest mij even vertellen hoe belangrijk hij in het gehele plaatje is. 
Daar ben ik dan totaal niet van onder de indruk. 

Nog een heel lang huilend, nou eerder krijsend kindje op de werkvloer. Ook gekmakend. 

Dus blij dat ik in de middag thuis kon werken. Stil, geen afleiding en lekker door kunnen werken. Iets te lang, maar ja, dat doe ik zelf. 






1 opmerking:

Elly zei

Leuk zoals je dat omschrijft. De hulk, ha, ha. Als dat geen mansplainer is. Dat soort sterft uit, schijnt het. Japke D. Bouma schreef daar een leuk stukje over in NRC

https://www.nrc.nl/nieuws/2024/10/21/help-de-mansplainende-man-sterft-uit-a4870057

Ik hoop dat de link werkt.