zondag 6 oktober 2024

Genieten

Zelfs de wekker gezet, want wilde optimaal genieten van een vrije zaterdag. En werd 2 uur voor de wekker wakker op mijn werktijdwekkertijd.

Podcast geluisterd, maar ik dommelde niet meer in.

Douchen en de dag beginnen. 

Sinds een lange tijd weer gedroomd en onthouden. Dus schreef ik 'm maar op. Want meestal voorspellend. Kan ik achteraf teruglezen of het klopte. Ik ben mijn eigen Jozef.

Wat wasgoed opruimen. Wat lummelklusjes in huis gedaan en in de middag was het zonnig en zelfs warm in de zon, dus even de bus naar de grote stad en naar iets kijken voor de Kinderboekenweek. 

Wilde even snel naar een leuk en lief kinderboekenwinkelpand, maar jemig wat was het druuuuk in de stad. Na mijn aankoop (advies gevraagd of dit geschikt is voor oudste kleindochter), rondje terug langs de lekkerste ijsmaker in de stad. Die gelukkig nog open was en daar een heerlijk ijsje gegeten op hun terras. Ook daar druk en dat snapte ik helemaal. In de winter zijn ze gesloten en ik weet niet wanneer hun winter begint. Dus nu ervan genieten nu het nog kan. 

Geniet altijd van het mensen kijken en dat kan helemaal goed op zo'n drukke plek in die winkelstraat. Kocht ook nog een winterachtige trui (dat vind ik dan, want ik heb het nooit snel koud, dus heel dik hoeven die truien niet te zijn) mooi donkerblauw. Dat staat net wat beter dan zwart. 

En besloot al voor de aankoop niet eerst naar de prijs te kijken. Doe nou maar. Kon die prijs trouwens niet eens vinden, maar dat was omdat ik te lui was om mijn leesbril uit de tas te halen. Prijs viel mee. Zag ook een leuke blazer, maar zocht eigenlijk van dat soort stof een broek voor de winter. Die hadden ze niet, maar de dame achter de toonbank liet me in de catalogus een model zien wat veel had van wat ik zocht. Altijd fijn als er meegedacht wordt. En is altijd zeer goede kwaliteit daar dus ik shop er al meer dan 30 jaar. 

Alleen truien met beertjes en strass-applicaties laat ik aan me voorbij gaan. Niet mijn ding. Ook niet echt van de bloemetjes. Bijtjes ook niet. 

Weer teruggelopen naar de bus, kon daar ook in de buurt wel een bus pakken huiswaarts, maar meer kans op een bus op de instapplek. Liet ik toch maar de eerste bus aan me voorbij gaan. Zo druk dat je moest staan. Dat doe ik al in de werkweek, dus pak ik dan wel de volgende, die is dan meestal vrij leeg, vooral omdat deze ook al vertraagd was. En ja hoor. Plek genoeg. Heerlijk.

De andere helft van Signora Volpe op BBCFirst teruggekeken in de avond en de film De Terugreis op Netflix (aanrader!) en alweer op tijd naar bed met een extra Fleece dekentje van beneden, las dat het vrij koud zou worden, want moest eigenlijk mijn herfstdekbed uit de kast trekken, maar te lui. En de tip die ik van een lieve vriendin kreeg om sokken in bed aan te doen. Dat houdt ook warm.




Heerlijk geslapen. Iets te heerlijk, want weer laat wakker. Maar ach, dan heb ik dat waarschijnlijk nodig. Niet miepen nu hoor! 

Straks even een bibliotheekboek terugbrengen, rondje fietsen. Wat administratieklussen doen die echt vandaag af moeten, die broek bestellen en vooral genieten van het Niets Moet perse. Ook niet wat ik denk wat zou moeten. 

Iemand die film gezien? 





2 opmerkingen:

Griemmank zei

Jazeker, wij hebben hem vorige week op Netflix gezien. Zeker de moeite waard, want er werd erg goed geacteerd. Vooral de mimiek van de dement wordende vrouw vond ik heel naturel gedaan.

Lot zei

Ik erger me ook zo aan die belachelijke applicaties op truien, heel vaak bij grotere maten speciaal. Hoezo we zijn wat zwaarder maar nog niet kinds.
Een fijne trui vinden is best lastig. Ik zoek er een met kabels , is kennelijk geen mode op het moment. Kan wel mooie Ierse vinden maar vind 180 echt te duur.