Herinner me nog de eerste keer dat ik bij mijn ex-man ging eten. Hij woonde bij studenten in huis in Utrecht, die hem allemaal heel grappig vonden. En het fijn vonden dat hij zo lekker kon koken. Hij was al vroeg begonnen met koken vertelde hij me. Hij had Jollof op het menu staan.
Jollof (rice) is een heel bekend gerecht in de West-Afrikaanse keuken. Ieder land heeft zijn eigen variant.
Leuke artikelen hierover las ik hier
en hier
Had last van het reddertjes syndroom en zou hem wel eens even redden door met hem te trouwen. Dan was zijn probleem - illegaal in Nederland al heel wat jaren - dicht bij een oplossing. Bij een advocaat geweest die hetzelfde advies gaf: gewoon trouwen. En wel aan de voorwaarden voldoen die de overheid aangaf, dus daar moest ik dus allemaal voor zorgen. Hij kon achterover leunen en kijken hoe het liep.
Die studenten waren ook heel praktisch. Een paar gaven aan dat zij anders ook wel even met hem wilden trouwen. Probleem gefixed.
Ik was toen een nogal romantische vrij naïeve dame die in echte liefde geloofde. Maar nul ervaring met echte liefde dus wat wist ik er nou van. Redden - daar wist ik wel alles van. Het goede doen (ten koste van jezelf) opofferen, allemaal in mijn mandje meegekregen.
8 opmerkingen:
Je hebt er in ieder geval 2 leuke kinderen en 3 leuke kleinkinderen aan overgehouden!
De artikelen zijn helaas alleen voor betalende abonnees van het Parool te lezen. Jollof heb ik wel eens gegeten, als je bij Den Haag woont is er van elk land wel een restaurant.
Nog nooit van gehoord, leuk om te lezen.
Ik begrijp jouw motieven om met hem te trouwen, ze waren in ieder geval oprecht en liefdevol. En dat vertaalt zich weer in het nageslacht, je hebt geweldige kinderen en kleinkinderen.
Ahh, Jollof Rice. Heerlijk! Met twee dochters uit Nigeria hebben we het vaak gegeten.
Waar komt je ex dan vandaan? Hoe lang zijn jullie getrouwd geweest? Voel je je niet ‘gebruikt’ door hem?
Ik heb recepten voorbij zien komen op het internet, maar nooit gemaakt of gegeten. Lijkt me lekker. Ik denk dat ik het een keer ga maken.
Jollof is echt lekker! En goed te bewaren en in te vriezen.
Een reactie posten