zaterdag 17 juni 2017

Engelachtige zwijmelKan me nog zo herinneren hoe deze in discotheek Cartouch werd gedraaid begin jaren 80. Niet echt een dansplaat, maar de video was heel mooi. En slowdancen kon natuurlijk wel goed en andere zaken die van langzaam naar snel gingen. Maar ook hoe het voelde als een rups uit zijn cocoon kruipt en voor die andere vlinder niet te hard mag vliegen. Want dan komt haar positie in gevaar natuurlijk. Van de mooiste, de leukste, de spontaanste. Wel de sidekick blijven he rupsje. Niet de hoofdrol willen.

Soms komen Engelen op je pad, Engelen die bemoedigen. Engelen die je iets geven wat uitgroeit tot een aantal mooie planten, Engelen die woorden schrijven waar je wat mee kan, Engelen die zeggen: kom maar even langs; je hoeft niets. Alleen er zijn is genoeg. Of Engelen die me uitnodigen voor een feest. Of me wijzen op een boek.
Hoop dat ik dat snel ook weer voor anderen kan zijn. Niet de reddende Engel, maar gewoon als de zon te heet is mijn vleugels schaduw en troost kan zijn.

Best druk hebben ze het daarboven! Je moet het ook maar net willen zien.

9 opmerkingen:

 1. Heerlijke zwijmel. Waar zouden we zijn zonder liefdevolle engelen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige keuze en ook mooie woorden erbij, als ik het goed interpreteer voel je je langzamerhand iets beter? Hoop dat ik gelijk heb want dat is je van ♥-e gegund!

  Die engelen zijn er, hebben 't inderdaad druk maar ze kunnen het wel aan. Waar zouden we zijn zonder...


  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heerlijke zwijmel heb je uitgezocht!
  Tel je zegeningen maar... Er zijn er echt genoeg, maar je moet het kunnen voelen en zien! Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heerlijke zwijmelkeus van jou. Buen Fin de Semana.
  Abrazo de Albert y Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijke zwijmel.
  Doe jezelf niets tekort. Neem de tijd en hulp. Er komt een dag dat jij weer troost kunt bieden aan iemand. Je bent een topper. Dat je zo in het leven staat.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Anny Lennox! Geweldige zangeres. Dit nummer heb ik werkelijk grijs gedraaid op mijn walkman als ik op de fiets zat. Ik was sowieso fan van de Eurythmics. Heerlijk om het nummer weer te horen!
  Ken je het boek: Engelen in mijn haar? Een aanrader...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Eurythmics was een prachtige creatieve en muzikale combinatie!

  BeantwoordenVerwijderen