maandag 12 juni 2017

Sex, humor en formulierengezeik

Fijn boek wat ik aan het lezen ben en wat moest ik enorm lachen toen de (erotische) spanning opliep en er een aantal ontzettend komische scenes beschreven werden. Sex en humor in 1. Ideale combinatie voor Schwermut.

Had ik ook nog een luisterboek gedowload met de hilarische titel Pluk van de Slettenflat. Tsja..ik zoek het momenteel eventjes in luchtigheid. Hilariteit zelfs. En ik ben blij te merken DAT ik kan lachen. Want dat ontspant heel erg prettig.


Toch maar een heeeeeeel klein to-do lijstje gemaakt, want sommige zaken wacht niet op uitstel. Dus straks nog maar weer even ergens een kopie van alle op te sturen stukken maken. Dan is dat ook weer klaar.

Vanochtend toch maar wel bloed laten prikken ipv morgen. Dan heb ik dat ook weer gedaan. En nu had ik wel alle spullen bij me en goed opgelet dat ik lang genoeg nuchter was van tevoren.

Verder ontving ik nadat ik al eind maart vrijstelling vroeg voor gemeentelijke belastingen en verwees bij diezelfde gemeente naar de onderliggende stukken, een brief dat ze toch nog meer info nodig hadden. Alle stukken die al bij het gemeentedossier liggen en nog veel meer, gebaseerd op de situatie van nu. Maar neen....die afdelingen communiceren niet met elkaar. Haha.....stel je voor. Efficienter werken???

Ik zit me dus heel hard af te vragen - want ik ken ook de criteria niet waarop je dan wel vrijstelling krijgt - of het zin heeft om weer die hele riedel op te gaan zoeken, uit te pluizen, in te vullen, ergens te printen en te kopieren. Om dan na 7 weken of zo te horen dat ik toch net NIET in aanmerking kom want te zuinig geweest en te weinig schulden (oh..geen!). En net nu ex-werkgever en ik een overeenstemming hebben bereikt en er een mini-opblaasbaar schip met geld is gestort. Waar ik hoogstwaarschijnlijk nog inkomstenbelasting over moet betalen, dus dat moet ik zeker reserveren.

Ik voelde direct mijn schouders onder mijn oren schieten, dus vind ik dat ik me echt moet afvragen of ik dit traject ook weer in wil. En of ik altijd alles wil en moet bevechten.5 opmerkingen:

 1. Is het een idee om met de stukken naar het Sociaal Loket van de gemeente te gaan of hoe ze het noemen in jouw gemeente. Doorgaans hebben ze vrije inloopuren en kun je het gelijk ook eens navragen, hoe het zit met de ontslagvergoeding.
  Een hoge pet heb ik niet van deze "hulpverleners", maar ze kunnen wel het een en ander verduidelijken. Ook kun je aangeven, dat je er behoorlijk doorheen zit, soms kan het helpen om even je gezicht te laten zien, waardoor het contact wat persoonlijker wordt.
  Met formulieren ben je niet meer dan een dossiernummer....

  Dat je inmiddels doodmoe wordt van het formulieren gedoe, is wel te begrijpen, maar het zou toch wel prettig zijn als je vrijstelling kunt krijgen van de gemeentelijke belastingen.
  Niet geschoten is zeker mis!

  Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je meer vermogen dan de bijstandsnorm eist? (5940 bij alleenstaande zonder thuiswonende kinderen) Dan kom je niet in aanmerking voor kwijtschelding en hoef je dus ook je best niet te doen. Heb je minder? Dan is het nog niet automatisch zo dat je vrijstelling krijgt, maar er zijn wel regels voor.

  Heb je nog betalingen die je zeker moet doen, schulden betalen etc? Dan zou ik dat snel eerst doen (of het geld opnemen) en pas dan kijken of je kwijtschelding kunt krijgen. Kortom, het loont wellicht toch de moeite om het aan te vragen. Succes (en sterkte)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De criteria voor vrijstelling zijn vaak te vinden op de website van de gemeentebelastingen van de gemeente waar je woont. Soms zijn ze goed verstopt en moet je echt doorzoeken. Ik zou er zeker werk van maken.

   Verwijderen
 3. Blijf lachen en volg de adviezen hierboven. Ik kan je helaas geen tip geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helaas heb ik geen tip voor je, maar hierboven staan heel bruikbare. Succes en houd de moed erin. Je doet het voor een goede zaak: jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen