zondag 11 juni 2017

Verliefd!

Ben een heerlijk boek aan het lezen. Van Graeme Simsion, de schrijver van de boeken het Rosie project en het Rosie effect.

31451047

Bij veel van zijn herinneringen horen songs en dat alleen al maakt het boek heerlijk om te lezen. Duik je weer even terug in de tijd.

En natuurlijk, juist omdat het een fijn boek is en voor een gedeelte in Australie speelt en hij werkt in een branche waar ik zeer bekend mee was, raakte iets me. Hoe het is als je weet dat je heel erg dol, zeg maar maar niet een beetje verliefd, maar enorm verliefd bent op iemand, maar ook direct weet dat het niet kan, niks word en sowieso...ik ben toch in het geheel geen aantrekkelijke partij.

Gerelateerde afbeelding

Hoe lang heb ik nog liggen fantaseren. Dat zijn vrouw bij hem weg was gegaan want ze had een ander (dan was het niet zijn schuld hahah) maar ja...daar waren zijn 3 kinderen nog...en 1 kind daarvan wat gewoon altijd begeleiding nodig zou hebben), dat hij die paar maanden in Nederland zich kon herinneren en hoe we veel dingen gemeen hadden. En graag de draad weer wilde oppakken.

Duh..Dream on.

Om met boer Olke te spreken hadden wij niet eens een "Relaaaaaazie", maar we trokken veel met elkaar op, als Mates. Misschien in mijn hoofd Soulmates. Veel gebeurde vooral in mijn hoofd. Maar altijd keurig hij op de bank, ik op een stoel; niet eens op armafstand. Ook niet met gorilla-armen.

Veel samen lachen om BBC comedyshows. Als er een bedrijfsuitje was, dan was het naar elkaar kijken en seinen dat we nog 10 minuten hadden en dan begon Have I got news for you, dus NU wegwezen!
Kreeg tientallen cassettebandjes (zolang geleden is het al) opgestuurd van Australische radioprogramma's met comedians (ik werd ooit uit een comedyclub gegooid - ik was grappiger dan de comedian en dat is not done natuurlijk).

Maar goed...in dat boek neemt de geliefde, zijn eerste echte liefde, na 25 jaar opeens contact met hem op en verder ben ik nog niet met lezen, maar dit gebeurde er in mijn hoofd alleen al door het lezen van een paar hoofdstukken.

Er zijn ergere dingen die in je hoofd kunnen gebeuren, nietwaar?
6 opmerkingen:

 1. Hoe oud we ook zijn we blijven jonge meisjes in ons hart en dromen. Ik kan me zo goed jou fantasie voorstellen. Soms is het beter dat het fantasie blijft dan kun je je hele leven zwijmelen. liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In mijn kinderjaren fantaseerde ik dat ik bij het verkeerde gezin terechtgekomen was en mijn knappe, rijke echte ouders naar mij zochten en wat er allemaal zou gebeuren als ze me eindelijk gevonden hadden! In mijn tienerjaren zag een wereldberoemde, knappe, steenrijke zanger mij in het publiek staan en werd meteen stapelverliefd op mij en nam me mee naar............en we leefden lang en heel gelukkig! Nadat ik mijn huidige partner ontmoette (en al bijna 50 jaar met hem samen ben) heb ik in onze arme periode alleen gefantaseerd over geld, geld en nog meer geld!
  Maar nu de arme periode ons ligt hoop ik ons (meestal) gelukkig leven nog lang mag duren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ..laatste regel ben ik het woordje "achter" (na arme periode) vergeten en heb mijn naam niet vermeld! Janne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk. Ik ga het boek trouwens direct reserveren bij de bieb. Toffe schrijver.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker dagdromen over iets wat nooit kan gebeuren, wie doet het niet?
  Maar misschien kun je hem opzoeken op feestboek, wie weet? Droom nog even lekker verder x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wie doet het niet, dagdromen over liefdes of verliefdheden van jaren terug.Ik wel, in het bijzonder over mijn eerste grote liefde. Het liep af, ik zit al zoveel jaren met bepaalde vragen . Ik denk erover om, wanneer ik weer eens in zijn buurt ben, de stoute schoenen aan te trekken en een afspraak te maken. Wil verder niets alleen antwoorden. Hij vraagt nog weleens aan een gezamelijke kennis hoe het met mij gaat dus dat zal wel lukken.
  Wat jammer nou, dat zinnetje : ..ik ben toch in het geheel geen aantrekkelijke partij.. niet denken , niet opschrijven zoiets !

  BeantwoordenVerwijderen