donderdag 22 juni 2017

Neem maar mee - gratis!

Was mijn geklungel met de te zware parasol en parasol schroefstangding gisteren enorm zat. Maar nog meer mijn gedrag van 'daar moet ik het maar mee doen'.

Van het bedragje wat je als afkoopsom van je ex-werkgever hebt gehad mag je jezelf best een nieuwe parasol gunnen. Helemaal omdat het er naar uit ziet, dat je voorlopig nog wel in de tuin zit in plaats van ergens op een kantoor.

Gerelateerde afbeelding

En doe je het slim, dan komen ze zo'n ding nog gratis thuisbezorgen ook. Hoef je niemand met een auto te vragen, of zelf een auto te huren (dus weer extra kosten). Doe jezelf nou eens een plezier en kijk eens slimmer naar dit soort zaken.

Oh ja...nog slimmer zou zo'n ultragrote luifelbrede -  hoe heet zo'n ding ook alweer - doek zijn, die je op kan draaien als er geen zon is. Vrijwel iedereen heeft zo'n ding hier in de straat. Oranje of met strepen.
Oh ja..Zonnewering.

Maar slim zijn is ook je beperkingen kennen en weten dat de belastingdienst volgend jaar komt aankloppen. En je inkomen nog steeds op bijstandsniveau ligt. Dus echt lekker sparen is niet het geval.

De oude parasol heb ik uit de tuin gevist en aan de weg gezet, met een briefje erbij dat dit gratis mee te nemen was.
Binnen een uurtje was hij verdwenen. Ik hoop dat iemand die iets sterkere armen heeft dat ik,  er nog veel plezier van heeft.

Ondertussen is de Lustklusser weer lekker aan het schuren, net als gisteren de hele dag. Dit zijn allemaal luxe problemen, terwijl ik dit typ besef ik dit terdege.

Ik mag de hele dag ontspannen. Als ik dat wil en kan. Werken aan mijn herstel. Mijn hoofd resetten. Hoef niet verplicht naar trainingen, cursussen of hoef aardig te doen tegen lullige collega's. Helemaal niks van dit al. En bedenken dat uiteindelijk na vloed er altijd weer eb komt. Na een dal er altijd een heuvel is. Na de winter het altijd lente wordt. Dat die winter doel heeft. Ook al voelt het nog zo koud en kil.


Afbeeldingsresultaat voor reset your mind reptile
5 opmerkingen:

 1. Nog steeds een gevoel van moeten? Neem het per dag en geef jezelf applaus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe was het bij de huisarts, iets wijzer geworden over de pillen?

  Nou lekker dan, dat die lustklusser met dit bloedhete weer aan het schuren is en al dat stof in de toch al dikke lucht komt....
  Dan spoor je toch niet en denk je al helemaal niet aan anderen, maar dat was al duidelijk!

  Ik mag ook de hele dag ontspannen, maar dat wil niet zeggen, dat het dus iedere dag feest is, want soms kunnen de dagen lang en leeg zijn.
  Zo'n dag als vandaag als het buiten te warm is met 48 graden in het achtertuintje en binnen de temperatuur ook begint op te lopen, te warm om te bewegen...:(
  Maar goed, vanaf morgen weer normale temperaturen!

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. https://jysk.nl/tuin/parasols-etc/parasols/marktparasol-agger-o300cm-alu-rood

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prettig dat je ex-werkgever heeft moeten bijdragen. Dat zal vast niet ten koste van zijn mooie auto zijn gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jezelf eens verwennen als het kan moet je ook echt doen!
  En verder genieten van je vrije tijd en het mooie weer, en de afkoeling die net voorbij kwam!

  BeantwoordenVerwijderen