donderdag 8 juni 2017

Terug naar de basis

En heel letterlijk; ik vind dat ik moet investeren in ondergoed. Veel is kapot, oud of niet meer passend.

Gelukkig heb ik geen dure smaak, want dat gaat gewoon niet financieel, maar ik mag mezelf in ieder geval gunnen dat wat ik aanheb heel is. En passend.

Dus aan het kijken welke maat BH ik eigenlijk echt heb. Daar kom je achter door te meten en te passen en de ene BH zit beter dan de andere.

En verder kijk ik in mijn kast en zie dat ik nog meer dan genoeg kleding heb, maar ook daar kijk ik graag naar goede basisstukken.

Dus dit jaar toch dat ene zwarte T-shirt vervangen/aanvullen door een T-shirt zonder mot-gaten. Of gaten van riem of rits.

Verder merk ik dat naarmate het regelverkeer afneemt (regelverkeer is zaken rechttrekken, onderhandelen, dingen uitzoeken met overheidsinstanties of advocaat) er eindelijk tijd komt om wat rustiger te worden. In het hoofd en daardoor ook in het lijf. En soms komt daardoor juist de onrust weer terug. Onrustig slapen, telkens wakker worden.

En zie ik ook wat voor schade ik mezelf heb aangedaan door te lang door te gaan. Het maakt me niet uit of ik kapot ga.
Hopelijk is die schade  nog omkeerbaar want ik schrok wel van een bericht van een buurvrouw in mijn straat dat haar man weer in het ziekenhuis ligt en dat ze eind van de week een gedeelte van zijn been gaan amputeren (ik neem aan het onderste).

Vanmiddag eindelijk weer een de moed gehad om naar een diabetescontrole te gaan. Ik weet dat ze een begripvolle vrouw is en dan toch 'bang' zijn dat je de wind van voren krijgt. Want; ik heb mijn teveel aan gewicht er toch echt allemaal zelf aangegeten. Ik kocht die boodschappen en ik at het op.


Afbeeldingsresultaat voor holle bolle gijs die kon schrokken


Maar ook weten dat wanneer ik overladen wordt door complimenten, ik hier niet goed mee om kan gaan. Dan saboteer ik mijzelf. In het zicht van de haven, toch zinken. Kennelijk geloof ik niet dat het kan. Iemand die goed vindt wat ik doe. Want zo bijzonder is dat toch allemaal niet.

Zie ik een andere dezelfde dingen bereiken (20 kg afvallen door betere voeding en meer beweging), dan zie ik dat wel. Voor mijn eigen succes ben ik stekeblind en megakritisch. Moet ik dat andere oog ook maar eens laten opereren! Of een betere bril aanschaffen.

Afbeeldingsresultaat voor vrouw met zeer grote bril


N.B.:

Net weer terug en hoe vergeetachtig/dom ik geworden ben en niet efficient; ik moest dus bloed laten prikken voordat die afspraak begon (paar dagen ervoor...) om het effect van de hogere dosering Metformine te kunnen zien vanaf februari.
Ze vertelde me dit, ik zag mezelf vaag in tranen bij de huisarts zitten en nog vager zo'n laboratoriumformulier ontvangen en ergens 'opruimen'.
Was ik in normale toestand, dan had ik direct bij thuiskomst op mijn weekkalender eea genoteerd inclusief het tijdstip vanaf dat ik nuchter moet zijn...en nu?? Jemig de pemig....Echt helemaal niks onthouden of gedaan.

Dus maar nieuwe (bel-)afspraak gemaakt, nadat ik bloed ga prikken. Alle nu te meten waarden te hoog, maar ben toch blij dat ik mijn struisvogelhoofd uit het kalahari-zand heb getrokken.
10 opmerkingen:

 1. Van al het geregel en gebel is dit je even ontschoten, kan gebeuren toch?
  Toch goed dat je de stoute schoenen hebt aangetrokken!
  Ik duim voor je voor een goede uitslag!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het duimen! Denk dat de uitslag niet zo goed zal zijn, dus maar weer bewuster omgaan met stressreductie en goede voeding.

   Verwijderen
 2. Ik denk ook, dat je het door alle rompslomp en geregel met instanties vergeten bent, wat dan niets met vergeetachtigheid te maken heeft, maar met teveel op je "bordje" hebben liggen.
  Je zult ook wel veel paperassen hebben van de instanties en dan verdwijnt het onwillekeurig in de stapel, uit het zicht, dus uit het hoofd...

  Val jezelf niet te hard, maar wees begripvol voor jezelf, dat je het gewoon druk heb gehad met geregel en er is geen kind overboord, alleen zou ik nu wel even noteren, dat je nuchter bloed moet prikken ;)

  Vriendelijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lastig als je het vergeten was. Maar ja, er is ook nogal wat aan de hand in huize Citroen toch? Succes de komende week dus!

  Dat bloed laten prikken ben ik ook wel eens vergeten.
  Ik moest toevallig ook vandaag, dus vorige week bloed laten prikken. Het was een tussendoor-controle.. Te hoog dus.. Ik moet naar een diëtiste.. Zou ik al gedaan hebben ook nog. Gewoon last van uitstelgedrag pffff.
  Ik wil gewoon een lijst hebben waarop staat wat ik mag eten, niet mag eten en heel af en toe mag eten/drinken...
  Maar ja, het hangt ook volgens haar van heel veel andere factoren af of je glucose is zoals het hoort. Nog steeds 1 x Metformine 500.. Hoop dat ik niet meer hoef. Maar ik zal er toch echt zelf iets aan moeten veranderen...

  Veel succes Cellie.. hoop dat je het mij ook wenst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Google eens op Grip op Koolhydraten. Boek en website.
   Ben er veel door afgevallen, maar dan moet je niet teruggaan naar oud eet/snaaigedrag natuurlijk. :)
   Wens het jou ook Trees!

   Verwijderen
  2. Bedankt voor de tip. Ik realiseer me echt wel dat Ik echt iets moet veranderen. En ja misschien val ik ook nog af. Kan ook geen kwaad..
   Dankjewel!

   Verwijderen
 4. Dat wordt dus een inhaalrace. Ik duim voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen zwarte T-shirts kopen ! Dat oogt niet fris. Zelfs geen T-shirts, liever een fleurig bloesje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De moestuin heeft mij een paar kilo's gekost. Tegelijkertijd eet ik als een bootwerker. Mooie gezonde besparing.

  BeantwoordenVerwijderen