dinsdag 7 mei 2019

Koud

Kon het gisterenavond in bed niet echt warm krijgen, maar snap het wel, want had de kachel niet aangezet (ons bin zunig) in de huiskamer, voor die paar uurtjes in de avond, dus het was 17 graden. En dat is vrij frips.

In de slaapkamer nog kouder, want raam op een kiertje, dus in de nacht toch maar een pyama-broek aangedaan. Waar ik een hekel aan heb. Iets aan mijn benen in bed. Behalve de benen van een fijne vent dan. Maar niet mokken, lekker die broek aan en dat hielp wel want ik viel verder in slaap.

Beetje duf wakker, maar hoppa...douchen en wakker worden en de dag beginnen. Ook duf zijn mag. Een verantwoord havermout-ontbijtje gemaakt en ook maar direct een sollicitatie verzonden dan is dat ook weer af te strepen.

En dan zijn de 'verplichte' nummertjes ook weer gedaan.

Wat nu?

En dan 'bevries' ik. Oh ja...nog de administratie doen. Piece of cake, want alles is bijgewerkt en dankzij mijn begroting, geen verrassingen op dit front. Alle bonnetjes van huishoudelijke zaken ingevoerd. Ook daar blijf ik (huishoudgeld) netjes binnen mijn zelfopgelegde budget). Hoera.

Bevries omdat ik me nu al zorgen maak hoe ik morgen 'droog' op mijn vrijwilligerswerk aankom. Alsof iemand dat erg zou vinden. Dat ik zeiknat daar zit. Fact of life toch? Het regent, ik heb geen auto, Openbaar Vervoer komt daar niet (op dat tijdstip) dus ja...dan loop of fiets je door de regen en kan je nat worden.

Dat ik 9292.nl uitgebreid heb uitgetest, via plattegronden van de plaatselijke busvervoerder heb gekeken of er een paar straten verderop toevallig een bus in de buurt stopt, want weet dat er een halte is (oh..éénmaal per uur maar) en wat betekent dat dan, als ik per bus er heen moet. Drie keer overstappen? Is dat handig, verstandig, fijn.

Kut met peren; nu baal ik dat ik op een andere plek ingezet ben (met mijn goedkeuring hoor, maar ja...had geen trek in Lange Gezichten en gemor en gezanik dat ik iemand zijn plek innam).

Is dat wat me echt dwarszit? Dat ik op een vrijwilligersplek ook te maken krijg met politiek, ego en gedoe? He...wake up and smell the gratis koffie. Natuurlijk....want die zaken zijn overal. Overal waar mensen zijn, heb je hiermee te maken. Traumaatje Citroen??

Laat toch gaan Sjaan.

En zet straks WEL de kachel aan. Om de kilheid uit je huis en kop te verdrijven. En ga zo direct maar even kijken of er nog een passende regenbroek (gets...iets aan mijn benen!) of regenjas ligt. (mwhahahahah...denk het niet. Klopt. Alleen nog een regenjas van een kind met een spinnenlijk eronder. Grote spin wel).
Of accepteer gewoon dat het morgen regent en dat je dusss nat wordt. En dat dit niet erg is. En denk aan die waterproof mascara!

Oh...en het kan ook zomaar zijn dat het morgen op je ETA NIET regent. Dus.

Jemig...wat maak ik alles toch ongelofelijk ingewikkeld. Daar heb ik een bijzonder groot talent voor denk ik.

Snap out of it!!


Afbeelding van KANGHEE HAN via Pixabay 

En doe wat aan die koppijn. Pilletje erin. Of kop eraf.











8 opmerkingen:

Anoniem zei

Spreek jezelf eens wat liefdevoller toe. Je redt her allemaal jtoch maar steeds weer, ook een kunst hoor!

Iris Papilio zei

Met Vlasje eens, je bent erg streng tegen jezelf... En je gaat juist zo lekker... ;-)

Anoniem zei

Kruik, koude winternachten deel ik met een warme kruik.Soms de avond al, als het inderdaad net te kil is om de kachel voor die laatste uurtje op te poken.
Vraag op dat vrijwilligerswerk even of iemand regenkleding heeft, of dat ze een potje hebben omdat aan te schaffen. Dat is dan weer het voordeel van vrijwilligerswerkplek, je kan ergens beroep op doen.En als dat allemaal niet kan, kan misschien iemand je ophalen als die OV-tijden zo onhandig zijn daar. Jij zet je in voor hun clupppie, dan doen zij hopelijk ook iets voor jou.

Anoniem zei

Ik duim voor een droge overtocht morgen.

franca zei

Ik herken het ( achteraf vaak onnodige) getob van je zo goed!
Het is die knop omzetten hè.Zelfs als ik uit een gezinnetje ben ( bijvoorbeeld het laatste , wat nog 2 dagen werd overgenomen door een prima collega), dan blijf ik denken aan wat er nog moet gebeuren ( bijvoorbeeld aan uitleg en informatie geven).
En ik weet dat er hele blogs gaan over zo weinig ( of laat) mogelijk de kachel aan zetten, maar ik heb een bepaalde temperatuur nodig of ik val volkomen stil.
Dus als het nodig is gaat hier de kachel gewoon aan!
Al is het dan niet perse op een hoge stand.
groetjes, Franca.

klaproos zei

warme sokken aan :-) dat helpt mijn arme voetjes altijd en dan heb je het zó warm overal, t is toch wat dat we zo moeten knibbelen om rond te komen hé, zou jij nou niet eens willen ruilen met iemand die het héél breed heeft??

Petr@ zei

Ik denk dat je wel droog over bent gekomen, vanmorgen viel het erg mee met de regen gelukkig.
Ik heb nog steeds mijn eletrieke deken elke avond aan, heerlijk!

Nietzomaarzooo zei

Ik moet vanmiddag er zijn, dus mijn sneakers al ingespoten.