maandag 6 mei 2019

Ouwe wijfies

De straat waar ik woon ben ik een van de vele oudere alleenstaande vrouwen op het rijtje. Nou vooruit...de meeste zijn 20 jaar ouder dan ik.
Allemaal ééngezinshuizen, maar het merendeel wordt bewoond door alleenstaanden. Omdat hun man of partner is overleden. Of omdat hun kinderen zijn uitgevlogen inmiddels. Dat was al zo toen ik hier met mijn kinderen kwam wonen.

Zou ik in een appartement willen wonen. Geen tuin?
Of een seniorenwoning. Een laag minder, dus wel een tuin, maar minder slaapkamers. Alleen woon je dan dus in een vrij eenzijdige omgeving (alleen bejaarden) en ik vind het prettig om toch nog midden in het leven te staan. Voel me nu al soms verschrompelen van saaiheid in deze straat.

Ben ingeschreven bij twee grote woonbemiddelaars, maar meestal maak ik weinig kans op iets anders. Ik hoef en wil nu ook nog niet weg hier. De huurverhoging is dit jaar gelukkig 0%. Tsja..mijn inkomen lag vorig jaar nog onder bijstandsniveau. Maar ben er blij mee, want ik snap maar al te goed dat ik relatief 'goedkoop' woon. Als ik hoor wat mijn dochter en schoonzoon voor hun appartement moeten betalen in de vrije sector dat besef ik dat ik spekkoper ben. En een andere woning voor hen is nog duurder.

Maar moet wel nadenken of ik dit huis kan aanhouden - en blijven betalen - en of het een handig huis is voor als ik minder goed kan traplopen ooit.

Maar voor dit jaar zijn dat soort veranderingen helegaar niet aan de orde. Ik ben al blij dat ik blij ben. En heb besloten om soort van mee te doen met de Ramadan. Wel eten en drinken hoor overdag, maar geen extra's. Want door al die extra's - die niets toevoegen qua voedingswaarde - saboteer ik mijn eigen gezondheid. En nog meer medicatie dat wil ik liever niet. Maar dan moet ik dus echt serieus beter mijn best doen. Structureel. Niet voor een maandje en dan weer terugvallen in oude gewoontes.

Er was een tijd dat het me geen bal meer kon schelen. Maar alleen in La Grande Bouffe gaan mensen dood door actief teveel eten.

La Grande Bouffe (1973) – Marco Ferreri – The Mind Reels

Enfin; vandaag mijn rondje Bless the House weer gedaan, de was hangt al aan een rekje te drogen, nog een sollicitatie eruit gooien en dan 'mag' ik voor de rest van de dag lekker lummelen. Nou ja...iets in de tuin doen - het gras groeit als een gek, opruimen in huis, genoeg zaken die aandacht vragen.

Voor mijn vrijwilligerswerk heb ik een andere dag in een andere wijk toegewezen gekregen, dus maandag is weer herkenbaar als BTH-dag. Deed die taken wel op een andere dag, maar dat voelt toch 'anders'.

Hoop dat ik spoedig kan zeggen dat ik meer tijd hierin kan stoppen, maar ik merk ook dat ik heel goed mijn grenzen moet bewaken. Teveel 'moeten' in een week zorgt voor onrust en stress en terugkeer naar 'oud gedrag'. Dat oude gedrag daar wil ik graag vanaf, dus is het zaak op te blijven letten. Op alle fronten.

Zo; vloer van de keuken is aan het drogen. Ruikt altijd weer lekker fris. Gisteren in de tuin gewerkt, met een trui en winterjas aan. Maar weet zeker dat het wel weer warmer zal worden. Ben blij met de regen voor de grondwaterstand.

Oh ja...dan moet je natuurlijk wel je blog publiceren, want ondertussen in de tuin gewerkt, vuilnisbak schroef gemaakt en gerepareerd, 2 brieven geschreven en nu maar eens nadenken wat ik ga eten vanavond.

Ik hoef in ieder geval niet tot zonsondergang te wachten.













7 opmerkingen:

Anoniem zei

Eet smakelijk.

Lot zei

Twee dagen in de week doe ik OMAD, One meal a day dus en dat bevalt me prima, heb net lekker gegeten. De hele dag niet drinken lijkt me het moeilijkste en zo laat eten zou ik ook moeite mee hebben dan heb ik er in de nacht last van

Spaarmoeder! zei

Ood gedrag gaat nooit helemaal weg, maar je weet nu hoe je er mee om moet gaan. en je herkent de signalen en je handelt ernaar. Hoe mooi!
Bless the house is een mooie start van de week en geeft je wellicht meer rust nu.

Anoniem zei

Lekker blogje omdat het veel tevredenheid uitstraalt. Joh, je bent een leuk mens.

nicole orriens zei

Wonderlijk is dat hè, hoe snel je in oud gedrag vervalt? Zeker in tijden van spanning. Ik vind dat erg herkenbaar.

klaproos zei

ik heb het idee dat j e een goed leven hebt, net als ik, wel opletten met de centjes en soms ook schrapen maar wel goed,
en dat kun je beter hebben dan wat ook,
je bent goed bezig

Iris Papilio zei

Steeds meer positiviteit in je logjes! Lekker hè!
Succes met je halve Ramadan!