zondag 8 december 2019

KitchenAid Monopolie

Keek naar een programma van Nigella op de Belg en ze mixt haar wolkerige amandel- en chocolademix in een KitchenAid mixer.

Kijk naar Jeroen Meus; KitchenAid.

Keek naar een programma over Weihnachten op een Duitse zender en tadaaaa...auch KitchenAid apparatuur.

Toen werd ik een beetje getriggerd door de veelvoud van dit merk, binnen een paar tellen zappen. Hebben ze een deal met alle kookprogramma's? In Europa of strekt het verder...

Martha Stewart - toch niet de minste - ja hoor...daar zijn ze weer; KitchenAid. (Noord-Amerika gecovered dus)

Heel Holland Bakt; en het mixen gebeurde in - jawel (denk de stem van A. van Duin erbij) in een KitchenAid apparaat.

BinnensteBuiten; Yep!

MasterChef Australia: in dozijnen ingekocht!


Jamie Oliver: check.

Wat is hier aan de hand zeg. Monopolie lijkt het. Alsof je als professionele chef alleen maar met deze apparatuur iets kan bereiken. Dus wij amateurtjes thuis ook (hopen ze natuurlijk dat wij denken).

Wel prachtig hoor en ook en lange historie, lees hier maar eens: kitchenaid geschiedenis-van-het-merk maar ook heul duur. Denk aan zo'n € 600,-- voor het simpelste apparaat. Staat natuurlijk geweldig in de keuken, maar je moet het je ook maar net kunnen veroorloven en bovendien het ook echt gebruiken. Niet alleen voor de heb! (Oh...denkfout, sommige mensen hebben wel allerlei dingen voor de show; kijk mij eens trendy zijn of kijk mij me eens alles kunnen veroorloven). En ik denk niet compatibel met andere merken, dus dan moet je alles van dit merk erbij kopen. Handige marketingstrategie.

Ben toch blij met mijn handmixertje van Philips van een paar tientjes. Maar kan me wel goed voorstellen dat het en mooi staat en ook fijn is te gebruiken. Maar meer dan mijn 2/3 van mijn maandinkomen aan een keukenmachine uitgeven....niet verstandig nu. 

Donker buiten en regenachtig en een harde wind. Ideaal weer om lekker te lezen. En dankbaar te zijn dat ik die keus kan maken. En ook me nog een kopje heerlijke verse koffie kan veroorloven. Gewoon nu weer geheel hippe filterkoffie, hand opgegoten. Niet meer van een A-merk, maar goed...de tering naar de nering zetten heet dat. Wil ik volgend jaar ook nog koffie drinken. Of een dak boven mijn hoofd houden. 

Wat gaan jullie vandaag doen? 







10 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

en zo wordt je dus ongemerkt beinvloed en ga je opeens denken dat je leven niet compleet is zonder zo een machine.
Wij hebben een hele oude staafmixer die meer dan 20 jaar oud is en een mixer die iets jonger is, oh wacht die is 23 jaar.
Maken we toch nog indruk dat ze zo oud zijn.
Tja indruk maken op anderen, lekker belangrijk en zo vermoeiend lijkt mij.
Ik heb wel 2 hele mooie cavia's telt dat ook?
maak je daar indruk mee?

Wat een weer he. Wij hebben totaal geen plannen en erger nog, geen idee wat je zou kunnen doen met dit weer.
Weet wel dat ik na gisteren hele dag thuis er wel even uit moet.
Wandeling of zo.
liefs.

Anoniem zei

Soms zijn ze voordeliger tweedehands te vinden. Ik heb zo een dure sapcentrifuge van Solis en een kitchenaid blender op de kop getikt, die het al jaren geweldig doen. Sommige mensen kopen ze en gebruiken ze niet, of kopen een andere kleur omdat ie niet bij de nieuwe keuken past, of omdat ze ze dubbel (!!!) hebben, of een nig nieuwer midel willen. . Ik ben er blij mee.

klaproos zei

:-) mijn spulleke is ook oud, behalve mijn koffiezetter, poepchique maar die heb ik gewonnen anders had ik m never nooit gekocht, wel lekker hoor met bonen die koffie :-)

Bertiebo zei

Zo'n ding heb ik niet. Gewoon een mixer. Die het al veertig jaar prima doet. Ik zou het ook niet waard zijn. Mijn dochter heeft er wel een. Maar die is dan ook altijd aan het koken en bakken

Marrie-jette zei

Ik blijf lekker thuis vandaag en vermaak me wel,dat doe ik altijd.
Mijn philips mixer is al bijna 40 jaar oud en dat is ook te merken.Toch doet hij meestal nog wat hij moet doen.(en lekker klein)!

Kliefje zei

Toevallig op staafmixerjacht. Eentje van Kenwood welteverstaan ;)

Siebrie zei

Ik heb een Kenwood Patissier, waar ik veel van verwachtte, maar niks mee kan. Voor sinterklaas heb ik mezelf weer een Braun handmixer gegeven, daarmee kan ik veel beter uit de voeten

RIanne zei

Verder dromen over die kitchenAid. Maar inderdaad, nu niet verstandig..

Lot zei

Ik had ooit een dure gekregen van ex maar het enige wat hij echt goed deed was brooddeeg kneden en ik eet geen brood. Gewoon een mooi luchtig cakebeslag kreeg hij niet voor elkaar. Lekker verkocht dus. Met krachtige handmixer gaat het veel beter

nicole orriens zei

Is dat dan zo'n enorm goed apparaat of zo? Ik heb zelf alleen een staafmixer.