zondag 15 december 2019

Omkijken naar elkaar

Wat ben ik blij met al jullie lieve reacties op mijn blog in verband met mijn zieke kleindochter. Dat doet me heel goed en voelt als een warm bad. Ook al ken ik jullie niet persoonlijk.

Kreeg een schattig filmpje van mijn kleindochter te zien, waar ze weer haar vrolijke zelf is. Wat zijn kinderen toch veerkrachtig.

Had mijn kroost uitgenodigd voor een Pre Kerstbrunch, maar dat wordt - in overleg - een soort van alternatief diner, want dat komt qua tijd iedereen beter uit.

Gezellig; ga eens even neuzen in de Kerstnummers van de diverse supermarkten en in mijn eigen Altijd Fijn Recepten.

Maar een klein kind erbij dus niet uren aan tafel zitten. En ook niet kind aan een klein tafeltje apart, want maar één klein kind. Wij hadden vroeger bij Opa en Oma wel een extra eigen tafeltje en bij mijn ouders de kleinkinderen (9) ook. Gezelliger; dan hoefde je niet naast die enge Oom te zitten. En lekker een eigen schaaltje zelfgemaakte peertjes of Appelmoes.

Mmm...Peertjes!! Niet in wijn gekookt dit keer. Maar bosbessensap moet ze ook rood kleuren en daar gaat het om. Krijg er nu al zin in.

Mijn broer in het verre Noorden kreeg pas gisteren mijn chocoladeletter via de post binnen. Gelukkig zei hij dat hij nog even lekker smaakt.

Omkijken naar elkaar, een term uit mijn Protestantse Kerk. Waarbij ik het altijd ingewikkeld vond dat men liever naar mensen ver weg omkeek en vergat wat er precies onder onze neus gebeurde. Of niet eigenlijk, want er werd niet naar omgekeken.  Minder eer aan te behalen denk ik (misschien cynisch).

Dus laat ik dat vooral zelf wel doen. Blijven doen. Ieder in zijn hoekje en ik in het mijn.



En mocht je nog geld over hebben van je Kerstbonus dan vind ik dit een hele fijne bestemming: annemieks mijmeringen. Mag je met je linker- of je rechterhand storten.

Heerlijk weer om de Kerstboom op te tuigen. Het komt hier weer met bakken de hemel uit vallen. En is om een uurtje of drie al schemerig genoeg om wat Kerstlichtje aan te doen. In mijn hoekje.

Heb ook al een aantal Kerstkaarten van de buurtjes in de bus. Dat is een mooie traditie van dit gedeelte van de straat. En kost niks, behalve wat tijd en een Kaart (die je ook nog zelf in elkaar zou kunnen frobelen) en inderdaad even omkijken naar elkaar.








7 opmerkingen:

Petr@ zei

Wat heerlijk dat je kleindochter weer thuis is! Thuis knappen ze vaak sneller op dan in het ziekenhuis.
Die Annemiek doet heel goed werk ondanks dat ze zelf niet goed uit de voeten kan.
Ik heb ook gedoneerd ;-)

Liefs Petr@

Anoniem zei

Fijn dat die kleine weer helemaal ok is.
En jij mag je melden bij ds gremdaat 😉.
Hele fijne feesrdagen voor jou en de jouwen, hug.

Lot zei

Lijkt me ook fijn om snel zo'n filmpje te krijgen van kleindochter, dan zie je echt hoe ze weer is

KnutzEls zei

Fijn als kleinkind weer rondhuppelt. Succes met het kerstdiner. Wordt vast heel lekker.

klaproos zei

het is heel bijzonder welke gofjes van liefde er door weblogland gaan, ook al kennen we elkaar niet of nauwelijks, er onstaat een band door het bloggen, ik ervaar dat ook als heel erg bijzonder ja
mooi hé.
xxx

Marlou zei

Hey Cellie,

wat een mooi blogje.
Ik vind het zo grappig, dat wij elkaar allemaal niet kennen en toch om elkaar geven...

Groetjes van Marlou

Siebrie zei

Als je stoofpeertjes gewoon heel lang kookt, worden ze vanzelf rood :)