dinsdag 10 december 2019

Paraderen met een Podcast

Oftewel in niet rijmend Nederlands: wandelen terwijl ik luister naar een Podcast. Ik kende het begrip Podcast uiteraard al jaren, maar gek genoeg nooit zelf actief aan het luisteren. En al helemaal niet tijdens het wandelen.

Terwijl ik dacht, toen ik met lichte tegenzin toch maar de wandelschoenen aan deed...waarom download ik niet wat interessante Podcasts en tijdens het afluisteren weet ik meer en weet ik ook dat ik lang genoeg heb gewandeld.

Onderweg vielen wel 100 keer die dopjes uit mijn oren, dat helpt niet echt mee, maar goed...het waren dan ook dopjes in de vorm van een potlood (het ene oor in en andere oor uit vorm) dus geen 'goede'. Lijkt me helemaal eng als je van die Pods hebt. Vallen die uit je oor dan ben je ze kwijt.
Voor goede is er geen budget, dus doe ik het er maar mee. En dat is prima. Het werkt, plak ze wel vast met duct tape. Lekker warm ook.




7 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is een man die als hobby heeft om goedkope oordopjes en koptelefoons en headsets uit china te testen, kwaliteit is beter dan de zo geliefde dure ipods. https://www.scarbir.com/guide/wireless-earphones-under-25-dollar Mocht je nieuwe nodig hebben,kijk er dan naar, zijn volgers op twitter lopen met hem weg vanwege de goede resultaten.
Waar luister je naar? Ik luisterde zelf onlangs Het verbrande huis en De kofferbakmoord. Luistert als een spannend boek. Maar misschien luister jij liever hele andere soort podcast.

Marlou zei

jhey Cellie,

goed idee trouwens... wandelen met podcast.
Ik "moet" elke dag wandelen, maar heb er vaak geen zin in. Misschien met een podcast.
Heb het wel op m'n mobieltje staan, maar moet even leren hoe het werkt...

Dagdag!
groetjes van Marlou

.

Anoniem zei

Al meer dan 40 jaar volg ik wel en wee van "The Archers" op BBC radio 4. Ik zet de podcast op m'n MP3 (lekker ouderwets) en luister ernaar onder het koken. Echt genieten! Een andere aanrader is Gardener's Question Time, ook op BBC radio 4.
Mijn oortjes koop ik bij de Hema. Daar zijn ze redelijk betaalbaar en van een redelijke kwaliteit.
Een hartelijke groet van Jo.

klaproos zei

heerlijk zo'n podcast, ik luister er vaak naar als ik niet kan slapen:-) wat een heerlijke uitvinding, buiten moet ik écht niet aan oordopjes denken... dan hoor ik geen buitengeluiden meer

Sjaantje zei

Ik ben ook fan van de Podcast. Heb er ook al vaker over geschreven. Ben nu op een rijtje aan het zetten welke ik aan- en afraad. Vooral omdat ik daar in het begin zelf behoefte aan had: wat is nou leuk? En omdat de meeste mensen die ik in real life ken, er nog niet mee bekend zijn. Zij lezen wel mijn blog, dus ik ga eens kijken of ik ze enthousiast ga krijgen om het ook eens uit te proberen.

Bertiebo zei

Het is fijn om al wandelend naar een podcast te luisteren. Ik heb zo'n draadloos ding gekregen en dat was mazzel want mijn oren zijn ongeschikt voor oordopjes. Er ging een wereld voor me open. En ik luister ook veel boeken tijdens het wandelen

nicole orriens zei

Vanwege mijn verstuikte enkel heb ik noodgedwongen een aantal ochtenden gewandeld in plaats van gelopen. Bij het lopen luister ik naar muziek, maar dat vond ik bij wandelen niet geschikt. Dus luisterde ik naar een podcasts. Ik moet zeggen dat het eigenlijk wel fijn was. Dat had ik niet verwacht. Ik heb van alles geleerd!