vrijdag 13 december 2019

Lichtjes in de stad

Reed gisteren van een station met de tram naar het ziekenhuis waar mijn kleindochter is opgenomen.

Wat ziet de stad er prachtig uit met al die lichtjes. En omdat de tram de route nam dwars door de binnenstad, zag ik veel, heel veel mooie plaatjes. Allemaal in Kerstsfeer. En verbaasde me erover dat ik daar oog voor heb. En dat stemt me ook weer blij.


Afbeelding van Ansgar Scheffold via Pixabay 


Maar het mooiste plaatje was natuurlijk die van mijn kleinkind, in haar bedje lekker kijkend naar een aflevering van Buurman en Buurman. Wel met allerlei slangen aangesloten op meetapparatuur, maar dat leek ze te kunnen verdragen. Nou ja...af en toe lastig, maar dat zou ik ook hebben. Even anders gaan zitten is al nadenken of die draden niet in de war raken. Of los gaan van de plakkertjes op haar borst.

Alweer onder de indruk van de kalmte en rust in de familiekamer. Gewoon een beetje gezelligheid. En haar moeder of vader lekker in de buurt. Had een boekje meegenomen voor haar van Dikkie Dik. Thuis heb ik er ook nog eentje staan over dat Dikkie Dik op het potje gaat, maar daar moeten we haar nu maar niet mee vermoeien. Oh...zou de hele kinderboekhandel wel voor haar willen kopen. Lekker voorlezen.

Helaas ging het vannacht niet zo goed met haar, dus moet ze nog blijven en weer een zuurstofmasker dragen. En extra medicatie. Dus denk niet dat ze vandaag naar huis mag.

Ben dankbaar dat ik nog kan reizen - oftewel het nog kan betalen - maar heb het al vaker verzucht; dat er in een voedselbankpakket ook wel eens van die opgeladen OV kaarten mogen zitten. Nu loop ik (nog) niet bij de voedselbank hoor, maar ik merk uit eigen ervaring dat even een dagje weg en zelfs een verplicht dagje weg, gewoon gaten slaat in je karige budget. Laat staan dat je elke week naar een ziekenhuis moet reizen omdat je ziek bent. En laten we het maar niet hebben over hoe duur parkeerkosten in een ziekenhuisgarage zijn.

En dan denk ik nog na over wat de goedkoopste route is. Of ik beter met de trein kan gaan of toch een stukje met de tram, want binnen de spits dus geen korting op de trein. Dat over alles moeten blijven nadenken. Bleh!
En gelukkig KAN ik weer nadenken en goed analyseren wat dan het beste is.

Hoef gelukkig NIET na te denken welke foute Kersttrui ik vandaag aan doe op Foute Kerstmis-truiendag. Want de trui die ik aanheb is denk ik uberhaupt fout. Want oud. Niet mode 2019. Gelukkig kan me dat geen drol schelen.

Hoop dat de medicatie zijn werk doet en ze weer snel thuis verder mag opknappen. En nadenken over hoe ik mijn dochter het best tot steun kan zijn.










4 opmerkingen:

Lot zei

Sterkte voor jou en je kind en kleinkind. Klinkt behoorlijk heftig.

Alice K. zei

Veel sterkte voor jou en van harte beterschap voor je kleindochter! Je wilt zo'n lieve kleine puk niet in een ziekenhuis zien maar gelukkig zijn papa of mama steeds in de buurt. Ze mag vast gauw weer naar huis en voordat je het weet is deze narigheid dan weer voorbij. Het begroot mij wel wel voor je dat je als je zorgen hebt door ziekte je ook nog steeds zorgen hebt over je budget. Omdat een stukje met het openbaar vervoer zo duur is. Nogmaals sterkte hoor!

Elisabeth zei

Wat naar dat je kleinkind in het ziekenhuis ligt .Sterkte voor jullie allemaal en ik hoop dat het snel beter zal gaan met haar

klaproos zei

ax=ch gassie, wat naar dat je kleinkind ziek is ....
maar die foute tru..
maakt niet uit hoor:-) wie let nog op wie, ik draag ok altijd ouwe truien.. wat anders met 2 van die harige makkers hier :-)