maandag 16 december 2019

Nativity oftewel leuke Britse Kerstfilms

In het weekend waren op BBC al Kerstfilms te zien en eigenlijk een film voor kinderen, maar die zijn des te leuker. En leuk voor het kind in mij.

Ik keek naar Nativity 1 en 2 die vroeg in de avond werden uitgezonden op 2 avonden achter elkaar. Heerlijk!! En ondertussen haalde ik mijn voorraad aan Kerstspullen van onder de trap vandaan uit de voorraadkast daar. Onder de trap kan je niets goed neerzetten, behalve dozen die je maar één keer paar jaar nodig hebt. Wel kruip en sluipwerk. Maar ook wel geinig. En de kunstkerstboom die ik al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren in gebruik heb. Een goede investering destijds.


Oh ja, ik keek ook nog naar de kinderfilm Minous. Zo schattig. En waar Theo Maassen er stukken minder agressief uitziet gewoon omdat hij zijn haar nog niet zo kort geschoren heeft. En het hele Nederlandse acteurwereldje voorbij kwam. Maar vooral die katten.

Verleden week heb ik een aantal dagen extra gewerkt op mijn vrijwilligerswerk en dat vond ik vrij pittig. Want drie dagen achter elkaar aan de bak, mijn 'schema' voor die week omdraaien, flexibel zijn dus.  Heel fijn dat de avonddienst die week was vervallen, want toen kon ik naar het ziekenhuis mijn kleindochter bezoeken. Vroeger zou ik dit alles aankunnen met twee vingers in mijn neus. Maar merk dat het beter voor me is om mijn grenzen niet meer over te gaan en ze dan ook goed te bewaken. Anders zou ik niets geleerd hebben.

Vanochtend toen ik vrolijk aan mijn rondje Bless the House bezig was en mijn beddegoed rondjes draaide in de wasmachine en ik het smerigste werkje van de maand (het doucheputje schoonmaken) ook weer had gedaan, kwam er alweer een verzoek tot extra diensten draaien. Maar ik wist dat ik nu echt even mijzelf moest tegenhouden en heb maar één dag extra ingevuld. Er zijn nog andere vrijwilligers en die mogen ook hun steentje bijdragen.

Zo; nu een vers gezet kopje koffie!


6 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Minous heb ik al heel vaak gezien, maar die blijft leuk. Denk aan anderen, maar vooral aan jezelf.

Anoniem zei

Wat doe je het goed!

klaproos zei

leuk die films...
sinds gisteren mag ik meekijken met een netflix abonnement, leuk joh, heb er nou al zin in :-)

lekker bakkie dat sla ik nooit over:-)
xxx

Villasappho zei

Die Britten hebben zo vaak betere tv! Ken deze film niet, Minoes wel heerlijke film!

Marlou zei

Mooi: een rondje Bless The House.
Die ga ik van je overnemen.
Bless The House...

Groetjes!

nicole orriens zei

Die films kende ik nog helemaal niet. Ik ga ze eens even opzoeken, om te kijken of het iets voor mij is!