maandag 30 december 2019

Voorbereiden Kerstmis 2020

Als je na de Feestdagen alles weer opruimt, kijk dan na wat je opruimt en hoeveel je nog van alles hebt.

Pakpapier
Kerstkaarten
Servetten
Kaarsen
Versieringen
Electrische kaarsjes voor in of rondom de boom. Of stap over naar goedkopere led-verlichting; allemaal nog in de opruiming.
Etc.

Maak een lijstje en vul nu, nu veel dingen met 50% korting of meer worden verkocht deze zaken vast aan. Dit lijstje kan je volgend jaar zo uit de kast trekken en waar nodig aanvullen. Hoef je in 2020 niet te stressen 'of je alles wel hebt'.

En doe de zaken weg die je echt niet meer gebruikt, maar waar een ander misschien heel erg blij van wordt.


Afbeelding van Annette Meyer via Pixabay 


Ik heb een doos waarin ik nu - en de rest van het jaar, alvast dingen stop die ik kado kan geven straks - DV - onder de boom (en ook voor verjaardagen etc).

Maar nu al nadenken over dat soort dingen geeft rust rondom de Feestdagen en dus minder stress. Heb geen stress gehad dit jaar hoor, maar was blij dat ik al wist dat ik genoeg van alles in huis had. Dus geen impulsaankopen qua leuke servetten of versieringen of denken dat je echt niks meer in huis hebt en alweer 10 pakken servetten onderin een doos aantreft.








7 opmerkingen:

Happy Earl Grey zei

Dat had ik vorig jaar gedaan en dat was dit jaar heel fijn, hoewel ik dingen miste die ik had weggedaan.

izerina zei

Tijdig in kringlopen neuzen kan ook veel moois opleveren

pourquoi pas ??? zei

Ik heb dit jaar veel kerstkaarten over. ;-) Die liggen dan bovenop.
Wel gek dat ik me toch schuldig voel dat ik geen kaarten heb verstuurt, heb de drang om ieder een appje met uitleg te sturen en daar ook al helemala geen zin in. Gelukkig is die ene kaart wel goed aangekomen. Jij ook bedankt voor de jouwe. dikke knuffel.

Bertiebo zei

Servetten, dat is mijn enige valkuil wat kerst aankopen betreft. Verder koop ik al heel lang niks meer. Ik heb genoeg versiering die niet verveelt en wat ik teveel had is al lang weg. Maar die servetten... tja. Wat een onzin!

Mirjam Kakelbont zei

Ik kan niet wachten tot de kerstboom is afgetuigd en alles weer op zolder ligt. Ik word onrustig van zo'n overvolle kamer. Te veel prikkels. Bruikbare knutselspullen breng ik naar de lagere school. Die ontvangen me met open armen.
Lieve groet

nicole orriens zei

Ik heb inmiddels ook alle kerstspullen weer opgeruimd. Het begon met afstoffen en voordat ik het wist had ik de hele kerstboom al opgeruimd...

Anoniem zei

Ik woon in Nederland en ben vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat elke kredietverstrekker die mijn leven en dat van mijn familie zou kunnen veranderen, ik iedereen die op zoek is naar een lening aan Hen zal doorverwijzen. Als u een lening nodig heeft en u bent 100% zeker dat u de lening terugbetaalt, neem dan contact met hen op en vertel hen dat mevrouw Marina u naar hen heeft verwezen. sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861