maandag 2 december 2019

Play-doh onder mijn sokken

Ontzettend leuk en gezellig verjaardagsfeest van kleindochter gehad. Vooral om te zien hoe ontspannen mijn dochter en schoonzoon met elkaar zijn en als ouders van kleindochter. Maar ook duidelijk zijn over bepaalde regels die voor kleindochter gelden.

Zo hield ze nog erg van haar speentje, vooral bij het inslapen was het nog prettig. Toch vonden haar ouders dat het tijd was om zonder speentje te leren leven. En hadden haar al een tijdje verteld dat als ze 3 werd, het speentje definitief de deur uitging. En ondertussen al laten wennen aan op een andere manier rustig worden.

Vriendinnen met kinderen vroegen of ze het laatste speentje ritueel verbrand hadden.

Ze kreeg voor haar verjaardag ook play-doh, een soort klei in minipotjes en daar kon ze dan, met alle andere kinderen die op bezoek waren, lekkere hamburgertjes van kneden of worstjes of andere leuke dingen die op eten leken, want ze had van haar ouders een schattig keukentje gehad en daar was ze de hele dag niet meer weg bij te slaan. Aan alle knopjes draaien, pannen in het kastje, op het kastje, in het koelkastje of in de magnetron. De hele dag over haar verjaardagsjurkje het schortje van het keukentje aan.


Afbeelding van LMoonlight via Pixabay 


Maar uiteraard viel tijdens met het spelen met die klei ook genoeg op de grond en deze Oma had haar ook nog superschattige regenlaarsjes kado gedaan die ook direct aan moesten. En zo fijn, in die gleuven onder in de zool verzamelde zich kilo's play-doh. Net als op de grond. En dus ook onder mijn sokken, toen ik dat nog niet doorhad.

"Mam..wordt vanzelf hard en dan kan je het zo weghalen" hoorde ik van mijn dochter, dus kan ik vandaag mijn sokken ont-play dohen.

Er was ook een dokterssetje en een vliegtuig kreeg ze al een jaartje terug van haar oom dus haar beroeps-orientatie is niet alleen tot de keuken begrensd, mocht u denken dat een keukentje toch wel geheel niet genderneutraal noch feministisch is.

Hoorde ook dat haar ouders haar binnen een paar maanden al in moeten schrijven voor een basisschool. Zo vroeg al? Dus nadenken over de toekomst begint steeds vroeger.

Dat sommige mensen teveel aan hun hoofd hebben door omstandigheden en geen vredige verjaardagen kunnen vieren, dat was ik me alweer al te bewust. Vooral weer door een nieuw Kerstverhaal bij Annemiek.

Lees hier zelf maar: Wat hebben wij het goed toch!

Rust aan je hoofd, rust in de buurt; allemaal niet zo vanzelfsprekende zaken. Dan is een sok met Play-doh maar kinderspel.
4 opmerkingen:

 1. Lieve Cellie van harte gefeliciteerd met je prachtige kleindochter. Drie jaar alweer? Vergis je je niet?
  En wat een bof dat je zulke leuke en bijzondere kinderen hebt die zo goed in het leven staan. Hebben vast een goed voorbeeld gehad in hun leven. dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. gelukkig hebben wij het wel goed, al wordt nederland wel voor de haaien geworpen vind ik, de politiek is naadje.... ik wete niet meer op wie ik zou moeten stemmen, mijn vertrouwen is hélemaal wel,
  maar zo'n heerlijke verjaardag van je kleinkind heeft gelukkig nog niks met politiek te maken, alhoewel... nú al een school gaan zoeken?? * absurd*

  ja we hebben het goed, laten we het zo houden,
  fijn dat je zo genoten hebt
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh drie, dat is zo'n leuke leeftijd. Daar ga je nog meer van genieten. En ik heb ruim ervaring hè, met drie 3-jarigen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt erg gezellig. Wat leuk dat de verjaardag zo prettig verliep. Play doh ken ik nog wel : ) Hopelijk krijg je het er goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.