donderdag 10 september 2020

Spellen of spelen

Een aantal jaren terug leek die dag het begin van een mooie verbintenis. Die moeizaam begon, er moesten in de familie van zijn kant nog heel wat vooroordelen verwerkt worden en ingeslikt. 

En dan een Feest. Waar in de ogen van zijn familie maar een klein aantal mensen voor waren uitgenodigd. In haar ogen was bijna iedereen er van ooms en tantes en neven en nichten. 

Het leek een mooie verbintenis en toch is het voor hem dat kennelijk niet. Want hij bedacht dat hij die verbintenis maar wil laten ontbinden. Officieel. En dooooooooor.

Door waarmee? En hoe? Maar vooral; met deze voorgeschiedenis en wetende dat er jonge kinderen bij betrokken zijn..Waarom en waarom nu? Waarop je natuurlijk ook kan antwoorden: Waarom niet? Of; beter nu dan later. 





Veel vooral mannen die ik hierover spreek zeggen direct dat er dan wel een 'ander' in het spel moet zijn. Tsja; kan. Stom. Cliché. Weet ik veel. Uitgespeeld.






11 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaat dit over je dochter? Die is toch zwanger? Wat naar voor haar.

Bertiebo zei

Nee toch?

johmar zei

Het lijkt bijna of je mijn verhaal geschreven hebt, al speelde dat veel langer geleden. Nu, ruim 25 jaar later denk ik het was heftig, pijnlijk en ik was boos, heel boos. Vooral vanwege mijn dochter, maar wat ben ik achteraf blij dat het zo gegaan is. Want was mijn leven mooier zonder hem. Zonder de leugens, het vreemdgaan, het bepalen wat we gingen eten, waarheen we gingen op vakantie, wat ik moest dragen, wat er wel en niet gekocht mocht worden. Na het verwerken van de pijn en het verdriet kwam het besef het is beter zo, nu kan ik zijn wie ik ben en mijn eigen keuzes maken. En die ander? ja achteraf bleek dat die er ook was, maar karma is een bitch, want al zijn ze nog steeds samen ik hoor dat het allemaal niet echt leuk is ,veel ruzies, hun kind wil niet meer thuis wonen vanwege alle ellende. Dan liever je kind alleen opvoeden, het alle liefde en veiligheid geven en samen gelukkig worden. Ik weet het daar is het nu nog te vroeg voor om dat in te zien. Voor nu , heel veel sterkte.

Marlou zei

Dag Cellie,

wat een k*t-streek.
Ik heb het zelf meegemaakt en het heeft me jaren gekost om er overheen te komen.
Echt... nog een keer: K*T...

Geluk kwam op mijn pad en het gaat nu al jaren heel fijn...

Sterkte...
Liefs, Marlou

Anoniem zei

Dit " thema" gaat vast over de kinderen van je ex man.
L.

pourquoi pas ??? zei

Ik hoopte dat het weer goed gekomen was. Wat een verdriet dit.
Heb het bij mijn schoonzus gezien en meegemaakt.
Heel veel sterkte allemaal.

Mevrouw W. zei

Dat klinkt niet goed! Sterkte ermee xxx

izerina zei

Oh wat moeilijk. Ik hoop,dat je steun kunt geven

Anoniem zei

Wat een rotbericht, ik hoop dat je met jouw eigen inzichten en ervaringen kan helpen.

Ellen1979 zei

Bah. Sterkte toegewenst.

mirjam kakelbont zei

Wat erg voor degenen die hiermee te maken hebben. Sterkte voor allemaal en voor jou in het bijzonder ♥