dinsdag 15 september 2020

Tropenroosterlaken

 Aangezien er weer hoge temperaturen zijn voorspeld, maar gelukkig niet voor heel lang, toch maar mijn bed opgemaakt a la Tropenrooster en dito temperaturen.  Dus geen dekbed of hoes, maar een katoenen laken. Waar ik uiteraard mijn dekbed overheen kan doen als het toch te kil is in de nacht. Maar zweterige nachten die blief ik liever niet. Tenzij het met een leuke meneer is natuurlijk. 

En dus moet ik flexibel mijn bed opmaken. Of mijn bed flexibel opmaken. 




Witte was heb ik gisteren lekker buiten kunnen ophangen. Werd wederom vroeg wakker, dus ook vroeg de wasmachine aan en fijn gevoel al veel te hebben 'gedaan' of afgevinkt eigenlijk voor het middag was.

Op doordeweekse dagen vind ik dat er vooral veel 'moet'. Wat nogal dwingend is van mijzelf. Vooral nuttige zaken moeten.  Geen ruimte voor leuke zaken (zo lijkt het; oh nee, zo is het momenteel).

En dan 'kak' ik in de middag in. Durf niets tijdelijk. Lijd even aan totale zinloosheid. Even maar hoor, maar het knaagt en schuurt.  Machteloosheid heet dat denk ik en het werkt verlammend. 
Geen zin om iets te koken. Gooi er dus maar een kom havermout in. Warm en toch gezond. 

En wacht op het moment dat ik alle waxinelichtjes weer aan kan doen. Verstop me voor de buitenwereld. Nou ja..tot vanochtend dan.  En met Sonja zeg ik toch altijd "En morgen gezond weer op"

Jullie je bed uitgedreven?









6 opmerkingen:

Anoniem zei

We lijken op elkaar.

izerina zei

En wordt dat middag gevoel zwaarder ,als het winter is?

Mevrouw W. zei

Ik sliep afgelopen nacht ook onder een laken, maar heb halverwege de nacht toch het dekbed over me heengetrokken.

Lot zei

Ik hou wel van warmt dus vind het heerlijk op het moment.

Gisteren is het land achter ons huis gewerkt met gier, stonk gisteren al erg en nu met de mist nog even extra. Met die lucht werd ik dus wakker want raam stond open

nicole orriens zei

Soms heb je van die periodes inderdaad... Ik voel met je mee. Ik hanteer in dergelijke fases altijd maar het motto: 'Bij twijfel en somberheid, volg de routine tot het weer beter gaat.'

Marlou zei

Ha Cellie,

niet echt m'n bed uitgedreven, maar het was wel erg warm en dan droom ik zo veel!

Ik gedij het beste met een beetje structuur.
Inderdaad: dingetjes afvinken.
Niet heel erg streng hoor, al die dingetjes die ik wil doen hoeven niet per sé op een bepaalde volgorde.

Maar een beetje structuur. Ja... daar voel ik me het rustigst bij...

Dagdag! Groetjes, Marlou

.