vrijdag 10 november 2023

Het regende en ik zat droog

Had een auto gehuurd, zodat ik langs mijn moeder kon en ook nog iets elders met haar kon doen. Misschien langs een tuincentrum of iets. Fijn om te merken dat ik het nog steeds kan en durf - autorijden. Bijhouden die kennis en kunde. 

Had me voorgenomen om net als de meeste broers en zussen even koffie te drinken (misschien elders) en dan weer de rest van de dag iets leuks voor mezelf te kunnen doen. Want een auto!

Kopje koffie en praten. Wat administratiezaken voor haar nakijken en regelen. En dan was het alweer lunchtijd, dus mijn moeder wilde de tafel gaan dekken en of ik mee at? 

Dus haar maar mee uitgenomen naar ergens in een restaurantje lunchen. Ben blij dat ik zoiets kan betalen en ik weet dat mijn moeder dit zelf nooit doet. Nooit gedaan ook in haar eentje ergens koffie drinken. Of iets eten. "Vind ik niks an!" 
Of ze dat wel eens geprobeerd had dan? Nou, nee. Altijd zo stellig dat zaken niet leuk zijn, zonder het uit te proberen. 

Ze wist de weg nog wel naar dat restaurant en zo reden we richting een plek die vroeger een hele grote speeltuin was, ergens bij bos en hei en nu een Restaurant met speeltuintje. Ze gaf al aan dat ze nooit zoveel op kan. Nou mam, vragen we gewoon om een doggybag, dat kan tegenwoordig gewoon. Vond ze fijn, want eten weggooien is zonde. En ja, de oorlog meegemaakt.

Mijn moeder vroeg zich af of ze haar auto toch niet te snel eruit had gedaan. Mam, in een half jaar heb je misschien 50 km gereden. Niet goed voor de auto, maar ook omdat je aangaf dat je je niet zeker voelt meer in het verkeer. Dus denk een goed besluit. En niet te vroeg. 

Als ik dan met haar de alternatieven besprak, was alles stom. Wil niet in een busje. Dat lijkt me niks. En gehaald en gebracht worden door sommige broers, vind ze ook niks, want dan kan ze niet meer zelf beslissen wanneer ze weggaat. Tuurlijk wel Mam. Je kan gewoon een taxi bestellen dan. Komt voor de deur je ophalen en brengt je ook zo weer thuis. Ja, het kost wat centen, maar die heb je. Gebruik ze dan ook voor dit soort zaken. Dan hou je zelf controle. 

Ook nog over de rollator gehad, die volgens de regelbroers en zus hard nodig is. Even opgenomen wat mijn moeder daarover te zeggen had. Wat zij wil. 

Was gezellig even samen iets eten in een restaurant en alles ging op. Daarna een kopje thee (ja, van een reeds 3 x eerder gebruikt zakje) thuis en toen gaf ik aan dat ik voor de file naar huis wilde. 

Helaas was de file me voor. Ongeluk gebeurd en alles stond muurvast. Dus was in plaats van een klein uurtje wel twee uur onderweg. In de stromende regen filerijden. Niet fijn. Wel droog. Maar geen puf meer om uberhaupt nog iets met die auto te gaan doen. Behalve aftanken. Weer aparte tankdop, maar ja, ik krijg iedere keer weer andere modellen en merken mee. En elk merk heeft zijn eigen methodiek waar en hoe je die tankdop open krijgt.

De volgende ochtend vroeg weer teruggebracht. Daarna richting station. Alweer veel mensen met grote koffers op de rolbanden richting de hal. Ik kwam terecht in een roedeltje mannen met allemaal een rolkoffertje, behalve eentje die had de rugzak uit zijn jeugd teruggevonden en had misschien wel al zijn kleren over elkaar aangetrokken voor dat mannenweekendje. Of alleen één schone onderbroek mee. Want was een kabouterrugzak.

De trein voor mijn trein had vertraging dus die haalde ik nog. En zo was ik al vroeg op mijn werk. Even rustig alles uitzoeken, lekkere koffie halen bij die speciale lekkere koffiemachine (verse bonen, verse melk etc) en de taken van die dag afwerken. 

Kreeg nog van achterburen post. Die was blijven liggen want op vakantie, maar verkeerd bezorgd. Een hele lieve kaart en bijlagen. Dank!!! Schrijf snel terug mevrouw H. want weet dat je jouw email niet zo vaak gebruikt. Heel attent!




4 opmerkingen:

Petra zei

Hi hi, ik zie die man met zijn kabouterrugzak al helemaal voor me.

Bij mijn schoonmoeder kwam er pas een rollator toen ze de aller- allermooiste mocht uitzoeken in de winkel. Ze heeft het luxemodel, heel stevig en betrouwbaar (volgens de verkoper), keurig in de lak en met een stevige plank waar ze er op kan zitten.

Ik weet niet of jouw moeder hetzelfde type is als mijn schoonmoeder, maar in dat geval kun je dus proberen te stimuleren dat ze het voor haar meest geschikte model uitkiest. (Mijn schoonmoeder is verder altijd erg zuinig, maar dit was blijkbaar belangrijk).

Alternatief is misschien als je ergens een gratis of goedkope rollator kunt krijgen, dat dat heel prettig voelt omdat ze er dan geen of niet veel geld aan uit hoeft te geven.

izerina zei

Fijn,dat je iets voor je moeder kon doen. Ben je nog niet gestopt met adviezen,als alles toch niet goed is?

mrs H. te B. zei

Ha, fijn dat mijn post toch nog is aangekomen! Zonder strafport, toch? Ik vroeg me al af of de PTT (alweer) niet had bezorgd....
Ik moest grinnikken bij jouw verhaal over de kabouterrugzak - herinnert me aan mijn eerste Pieterpad-nacht: 2 mannen die hun kindertentje opzetten, gaan eten - wij bleven op, om te zien hoe ze DAT zouden gaan doen! Ze kwamen terug, gooiden hun bagage buiten de tent, kropen erin, Verticale middenrits dicht, horizontale onderritsen bleven open om de voeten kwijt te kunnen: buiten de tent.....

nicole orriens zei

Wat fijn voor je moeder dat je zo met haar op stap gaat. Maar dat vaststaan in de file is inderdaad niet fijn. Zeker niet met regen.