zaterdag 11 november 2023

Sinte Maarten Mik Mak!

Zit klaar voor de kinderen in de buurt die, ondanks de regen, straks langskomen voor Sint Maarten. Nog last minute snoep gehaald, want anders eet ik de helft zelf al op. Alle minireepjes vrijwel uitverkocht!

 Herinner me nog dat toen mijn kinderen jong waren ze het raar vonden dat ze mensen in huis zagen zitten, maar toch deden ze niet open. Doe dan de gordijnen dicht en de bel uit! En ga achter de bank liggen.

En hoe koud het meestal was. Wind, regen en blauwbekkende ouders bij de stoep. Word altijd blij van die blije eitjes aan de deur. En hun zelfgemaakte lampionnetjes.

Een lichtje buiten gezet (niet rood) dus kom maar. Eet ik wel wat later. Die luxe kan ik me permitteren.





3 opmerkingen:

Joanne zei

Hier ook Sint Maarten. Zo leuk! Ze komen nog steeds aan de deur. De kleintjes met hun ouders. Mooie zelfgemaakte lampionnen en heel erg beleefde kinderen. Ik had behoorlijk ingeslagen. Veel keus. Dat vonden de kinderen ook. Wat heeft U lekkere snoep, zeiden ze. Een geslaagde avond.

Liefs Joanne 😘🧡

Roelie zei

Hier ook vooral jonge kinderen die vol overgave staan te zingen. Zo leuk! En gelukkig was het droog en stonden de ouders niet te verkleumen. Nog wat snoep over, chocolademunten en rozijnentjes. Mmmm....

izerina zei

Met de Halloween optocht in de straat,vraagt men een pompoen of lantaarn op de stoep te zetten. Alleen in die huizen wordt aangebeld