donderdag 30 november 2023

Teruggevonden!

Wilde ik net even in de ochtend boven gaan stofzuigen want het regent en sneeuwt (nat) hier constant de hele morgen en kijk met een half oog naar de badkamervloer. Zie ik daar een eenzame contactlens liggen!

Schoongemaakt. Heel goed. En in mijn oog gedaan (is een harde contactlens). Prima de luxe. Meteen gebeld met de contactlenzenboer om mijn bestelling te annuleren (want zou zeker twee weken duren voordat de lens in de brievenbus viel). Waarschijnlijk is hij al onderweg. En inderdaad, want in de middag viel hij in de brievenbus. Heel snel, want had op twee weken gerekend, maar met voorrang bestelling uitgevoerd. Dus niet miepen. Nu een reserve! Werd netjes teruggebeld door lenzenboer, maar is helemaal prima zo. Had mijn oude lens al enorm lang!

Maar wat een wonder. En eigenlijk, de keren dat ik mijn lens kwijt was, vond ik 'm weer terug. Op wonderbaarlijke wijze ook. Een keertje in het vliegtuig onderweg naar Moskou. Vond de lens terug op de grond onder mijn stoel in dat Aeroflot-toestel. Ook al een wonder.

Een keertje bij mijn ouders in de keuken, toen ik nog niet zo lang lenzen had. Vond de lens terug, onder mijn schoen toen ik thuis kwam (toen al een nieuwe besteld). 

Ze kunnen mij wel Abe LENStra noemen!


cc: voetbalheldenoppapier.nl

Jullie wel eens iets in huis toch weer teruggevonden? 


8 opmerkingen:

izerina zei

Dit klinkt als een wondertje

liesjedeventer zei

Haha, Abe Lenstra, wat ben jij toch goed met woorden!

mrs H. te B. zei

IK zoek nog steeds naar een in huis verloren hoorapparaat - maar ben inmiddels verhuisd, dus hij zal wel echt zoek zijn (en ik ben inmiddels ook al twee hoorapparaten verder - in dat ene oor!)

Sylvia zei

Nee, ik mis nog steeds 486 sokken, 15 lenzen, 236 dekseltjes voor op bakjes, 154 bakjes voor onder dekseltjes. En nu ben ik mijn contract kwijt. Zucht.

Anoniem zei

Hilarisch het verhaal of je lenzen. Ik draag mijn harde lenzen zowat 52 jaar. En ik vind ze ook(bijna) altijd terug. Zelfs een keertje met carnaval, de grond die bezaaid was met confetti en andere troep en daar lag mijn lens tussen. Haast onmogelijk zou je zeggen..wordt altijd blij van je verhalen. Mooi beschreven altijd..liefs willemien.

Bertiebo zei

Teruggevonden: sleutels (2x)
Niet teruggevonden: oorbelletjes (2x), theemuts, boek De fantastische meneer Vos, verschillende messen van ons bestek
En ik vind Abe Lenstra ook briljant!

Roelie zei

Teruggevonden: sleutelbos nadat ik nieuwe had laten maken. Kwijt: een horloge in de tent🤔, een op maat gemaakt lakentje. En dan nog al die sokken...en oja, ook onderdelen van bestek en favoriete schilmesjes. Rara..

anjaw zei

Wat een heerlijk blog is dit, kwam hier via Annemiek terecht. Zo herkenbaar en zonder overdreven opsmuk. Ik zag dat ik nog wel eventjes kan doorlezen, dat is fijn. En ja ik heb een verloren gewaande bankpas teruggevonden tussen het gehakt in de vriezer. Had toen uiteraard alweer een nieuwe.