dinsdag 7 november 2023

Positief: Niet nat geregend vandaag

 Werd rond 04.15 wakker van onweer. En regen. Dus bedacht al dat het weer zo'n maandag zou worden, waar je nat op je werk aankomt en ook weer door de regen naar huis moet. 

Heerlijk dat het net droog was toen ik voor zevenen de deur uitging. Zette mijn fiets onder een afdakje (er was nog plek). Had ook nog een zitplaats in de bus. Hoera! En ook de trein op het station kwam op tijd.

Drukke werkdag, men blijft maar stagiaires introduceren en die moeten kennelijk allemaal ingewerkt worden. Het klonk als een soort kippenhok.

Naar huis en hoe fijn; het was alweer net droog. Plek in de trein, plek in de bus terug en mijn fiets was ook droog, terwijl het nu zachtjes begon te regenen. Gelukkig had ik mijn regenjas al aan. Standaard.

Had eten al klaar staan; opwarmen en een salade erbij maken. Wat heerlijk. Ondanks drukke werkdag. Altijd als ik langs een plek kom waar een buitentemperatuur-aanduiding hangt, doe ik een weddenschap (met mijzelf) 10 graden vandaag? En ja hoor 9 van de 10 keer win ik.

En 10 graden is helemaal niet koud. Dat komt natuurlijk door alle regen. Geen heldere luchten, dus wat 'warmer. 

Elke dag maar kijken wat er positief is. En vandaag dus dat.

Mijn fiets staat al in de gang klaar (net als dat paard), kan ik in de ochtend zo mijn laptoptas en werktas in de fietstassen mikken en hoppa...doorfietsen naar de bushalte. Niet ook nog 2 minuten verspillen aan naar de schuur lopen met 2 zwarte tassen en daar die handelingen doen. In een donkere schuur.

Alles zet ik altijd al klaar in de avond. Zoek ook mijn outfit uit, plus matchende of juist niet bijpassende oorbellen. En nu hoeft er alleen nog even de afwas gedaan te worden en dan is mijn avondroutine ook weer gedaan. 

Hoe ziet jullie routine eruit? En al een boot aan het bouwen?

7 opmerkingen:

izerina zei

Inderdaad je bent blij met elk droog moment

Bertiebo zei

Hahaha, ja hoor, bijna klaar!

Lot zei

Een opblaasboot, grote maat hebben we wel, met houten vlonders kan de hond ook meewant anders zouden haar nagels lek kunnen prikken

Anoniem zei

Wij wonen op de Hondsrug dus ons kan (voorlopig) niks gebeuren. Schuur zonder veelichting is sowieso waardeloos.
Thea

Anoniem zei

Na het avondeten? Schooltassen leeg, alle briefjes en dat gedoe afhandelen. Jassen en schoenen checken voor morgen (op hun plek en droog en heel). De meute door de wasstraat en dan in bed. En dan tegen half 9 begint de afwas, de tafel en vloer schoon en klaar voor ontbijt, overig huishouden als de wc, de badkamer en de was. 22 uur in bed want om 4 uur spookt de eerste alweer op.

Mevrouw Niekje zei

Ik heb een rubber opblaasbootje stand-by staan! Ik zoek ook altijd 's avonds al uit wat ik aandoe zodat ik in de ochtend niet moet zoeken of nog moet bedenken wat ik aan zal doen. Het ligt en hangt ook klaar en ik kan het in het schemerdonker (gedimd licht want man slaapt nog om 5.15uur) zo pakken en naar beneden. Daar doe ik make-up op en tuig ik mezelf op met sieraden. Ondertussen maak ik mijn pap, mijn lunchsalade en boterhammen voor de pauzes en lees ik wat foodblogs ter inspiratie. Om 7 uur stap ik op de fiets. Dat van die buitenthermometers doe ik ook, zit er ook bijna nooit naast!

Mirjam Kakelbont zei

Zolang de zuidwestenwind waait, wordt het er buiten niet beter op. Ik wil landwind uit het oosten!
Heerlijk dat je de maandag droog kon beginnen en "eindigen." Zelfs het OV zat mee. Poeh, poeh.