dinsdag 8 januari 2013

Slim ingekocht

Aangezien ik geen grote winter- en zomergarderobe heb, doordat ik zoveel ben afgevallen, mocht ik vandaag van mijzelf een rode longsleeve kopen. Bij de Primark en daar kosten ze niet meer dan 10 euro.

Helaas hadden ze het shirt niet in mijn kleur en andere kleuren passen niet bij mijn andere kledingstukken dus schaf ik die dan ook niet aan. Ik geloof sterk in het kunnen combineren van allerlei kledingstukken en vooral oppimpen door oorbellen, sjaals en een glimlach.

Maar....ik liep alweer bijna de overvolle, tot impuls kopen aanzettende, gelukkig niet zo drukke winkel uit en zag daar wel een rood/wit gestreept shirt hangen bij een opruimingsrek. Wel een beetje laag uitgesneden, maar ach...zoals ze al zeggen; bij kou Shalom!

De prijs was ook nog eens heel erg fijn en ik moest zoeken voor een kleinere maat, want me ook weer een goed gevoel gaf. Bij de kassa was het shirt nog meer afgeprijsd en ik betaalde er nog niet eens de prijs van een kopje koffie voor!

Toen liep ik nog even de H&M in, maar bedacht me dat dit een beetje nutteloos was, want mijn kadobon zat in mijn andere tas. Ook liep ik langs de V&D en daar zag ik uit mijn ooghoek dat het ook nog steeds opruiming was. Verleden week had ik al een tijdje gesnuffeld in de V&D in die grote stad aan het Spaarne, maar er hing zoveel dat ik geheel overdonderd met niks er weer uit kwam. Zoals meestal. Ik ben niet zo goed in geld voor mijzelf uitgeven. Al wekenlang adverteert DUO met supermooie laarzen in de opruiming, maar ik kan gewoon geen laarzen kopen voor mijzelf. Heb ik die echt echt nodig?? Nee dus...en dan laat ik het maar gaan. Terwijl ik bij andere dames mooie laarzen echt super vind staan. Heel chic, heel vrouwelijk..maar ja....ik werk niet,dus zit ik de hele dag tegen mijn eigen laarzen aan te kijken. Draag dagelijks eigenlijk altijd dezelfde schoenen en die zijn geloof ik ook nog uit vorige eeuw, maar zo ouderwets dat ze nu weer hip zijn. Stonden al jaren in de kast en nu heb ik ze ontdekt en vind ik het wel prima. Verder heb ik nog 1 paar hakken, maar die heb ik nooit aan, want niet nodig om representatief te zijn en nog een paar lage sportieve schoenen, maar uhm...die draag ik ook niet echt. Zijn net iets te laag en lopen niet echt heel lekker. Oh ja...en ik heb eind augustus in een impuls rode enkellaarsjes gekocht en die ben ik nu (al) aan het uitlopen/inlopen, want nog een beetje strak het leer (of eigenlijk een beetje breed mijn voeten). Ik denk tegen de zomer dat ze wel lekker zitten.

Heb voor mijzelf een soort lijst gemaakt wat ik nog echt nodig heb als ik het tegen kom, want ECHT nodig hebben is uiteraard onzin. Ik denk dat ik het nodig heb om te kunnen varieren en niet elke week met hetzelfde vestje en shirt en spijkerbroek te lopen. Momenteel heb ik 3 broeken voor de winter..oh nee..4 maar die vierde is nogal netjes, dus die hou ik voor sollicitatiegesprekken ... en daar heb ik ruim voldoende aan. 2 broeken zijn krijgertjes van mijn dochter bovendien. Maar nogmaals...goed genoeg.
Enfin..op dat wensenlijstje staat dus ook A little black dress en ik vond dat ik gewoon maar eens moest gaan kijken nu er zoveel opruiming is. Vond wel een aardige jurk, maar vond 'm niet mooi genoeg vallen.

Geen leuke en betaalbare Little Black dress gezien en eigenlijk geen zin om de hele stad door te scrollen...maar ahum...wel een heel erg leuke rode blazer van Jersey stof gekocht..70% afgeprijsd en dus nu een shirt en een jasje voor wel 17 euro aangeschaft. Nou...diepte-investering!
Komt nog bij dat ik dit alles op de fiets heb gedaan = geen parkeerkosten = extra beweging = gratis vervoer, dus ik ben wel tevreden.

Verder ben ik sinds jaren weer eens aan het breien geslagen. Heerlijk, als ik tv aan het kijken ben, een trui maken. Gewoon wol van de Zeeman, maar ik vond het zo lekker om weer iets te maken toen ik een sjaal/kol voor mijn dochter had gemaakt. Ik kan het nog steeds, kennelijk heeft de Oma die altijd 'hempjes voor de zwartjes' breidde haar brei-genen doorgegeven.
In de jaren 80 van de vorige eeuw was breien helemaal hot. De Viva had elke week wel patronen bij hun blad en ik ben nu bezig met het patroon uit een extra boekje, wat je toen bij elkaar kon sparen.

Tjsa..van vrijen op de bank naar breien op de bank!

5 opmerkingen:

 1. Zo te lezen ben je leuk geslaagd!
  Ik wou dat ik kon breien, maar helaas. Veel succes en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Breien is weer helemaal terug, je kunt zoveel leuke patronen op internet vinden (drops, ravelry, etc). Voor mij is breien een soort van therapie, rustgevend en tegelijkertijd kun je je gedachten goed laten gaan.
  Ik vind het leuk om je te lezen, zo positief
  Groet
  Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mag ik vragen in welke plaats je naar de primark bent geweest?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. dat vermoede ik al haha. Mocht je ooit een bakkie willen gaan doen bij de V&D ofzo laat t me weten. Woon je in de buurt? Trouwens hoe weet je dat ik daar ook regelmatig heenga? vanmiddag nog. liefs en fijn weekend.

  ben echt benieuwd hoe je dat weet.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.