woensdag 28 augustus 2013

Woensdag; maak gehakt van je uitstelgedrag-dag

Dat zegt mijn guru, The Flylady. Woensdag is altijd anti uitsteldag.

En dus vandaag wat administratieve zaken afgehandeld waar ik al een tijd tegenaan zat te hikken en tsjonge...nog even de enveloppe in de brievenbus doen en lekker afgehandeld!

Verder komt mijn zoon vanavond. Heb nog voor zijn verjaardag vanochtend het boek De Voedselzandloper gekocht en ondanks dat het Anti Uitsteldag is, moet bekennen dat het boek nu al uitgelezen is. Ooit wende ik me snellezen aan. Nooit afgeleerd, vooral bij studieboeken niet. Of het beklijft is een tweede, maar wel interessante informatie.

En veel dingen doe ik al, zoals mijn Havermoutontbijtje. En donkere chocolade. Once you go black..
Maar dan natuurlijk maar één stukje nemen he....niet gelijk het hele blok :)

Ook stond ik vanochtend maar weer eens op de weegschaal die ik angstvallig ontweken had, al weken lang.
Mmmm....viel niet mee, maar ook niet heel erg tegen. Ik wist al dat ik zoals de Belgen zo liefelijk zeggen, ietwat verdikt was. En dat na een hele maand bijna weer goed opletten dat er geen familiepak koek doorheen gaat. Omdat ik het niet meer in huis haal. Ook niet als beloning voor een week goed oppassen...Echt! En ik nog geen enkele keer heb toegegeven aan mijn zin in ijs. Maar ijs draaide van Magere kwark met wat er maar aan fruit voorhanden was. Dus die stand op de weegschaal zou eigenlijk nog veeeul erger moeten zijn.

En het rare is. Ik voel me geen moment een Big Loser. Eigenlijk heb ik het afgelopen jaar namelijk heel veel gewonnen. Meer inzicht in eetgedrag, meer inzicht in wat nou echt gezond is, nieuwe dingen leren eten en maken (Quinoa bijvoorbeeld), een andere manier van eten aanleren, de dieetiste die mij heel graag haar pakjes en zakjes bleef verkopen niet meer spekken (ha...pun intended) De Ekoplaza als nieuw adres ontdekt, meer gefietst dan ooit, minder schuldgevoel dan ooit. Mijn streven was dat ik eind van de maand mijn spijkerbroek weer normaal dicht kan doen (dat ging even niet en nee....niet te heet gewassen!!). En dat is voor mij een veel betere controle dan iedere keer maar dwangmatig wegen.

Minder mijn waarde afmeten aan mijn gewicht. Ik heb gemerkt dat ik geen ander mens ben met 40 kg minder. Want onder al dat vet zat en zit ik gewoon. De verpakking is dan wel anders en die wordt anders ontvangen, maar goed....ze staan nog steeds niet in rijen dik voor me. Het leven is niet opeens geheel anders. De heren staan nog steeds niet in rijen dik voor de deur. Ja, de dieet-industrie. Die wel. Volg dit dieet, word net zo slank als ...Als ik het kan, kan u het ook.

Wat was het gisteren heerlijk om in een korte bermuda (oh dat is dubbelop geloof ik) en een hempje op de fiets naar een vergadering in die stad aan het Spaarne te fietsen. Fietsen. Dus niet met de bus. Dus en beweging gehad en geld bespaard en heerlijk in het zonnetje gereden. Zonder al te veel inspanning. Dat is nou de winst. Dat ik dat gewoon doe en kan en niet meer denk; ze zullen wel denken..Dikke dame op de fiets, met blote armen....LELIJK!

Nu maar eens even langs de bibliotheek; op de fiets en dan bedenken wat ik straks ga eten. Heb genoeg groenten in huis om iets lekker te maken. En nog wat vega gehaktspul, dus dat komt wel goed.
Ik kan gewoon onbezorgd lekker fietsen, zonder bang te zijn dat mijn regering een aanval met gifgas doet en mijn familie op een rijtje gelegen  in de krant komt op een hartverscheurende foto.
Niets te klagen.

17 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Uitstelgedrag-dag... ik vind het wel een goeie! Misschien introduceer ik die hier ook wel.

Op vakantie kwam ik ooit een vrouw tegen die ook wat aan de mollige kant was. We zaten midden in een hittegolf en ze had zo'n spijt dat ze gen bermuda's mee had... Na even doorpraten bleek ze eigenlijk helemaal geen bermuda's te bezitten omdat ze zich voor haar overgewicht schaamde. Ik vond het zonde van haar.

Ik mag dan wel maatje 38 te hebben, maar bij het mannelijke geslacht val ik volgens mij niet echt op. Het doet er ook niet toe want het lijkt me vreselijk als je de hele dag bekeken en gekeurd wordt.

Anoniem zei

Geweldig boek!
Zouden meer mensen moeten lezen en de diëtiste de deur uitdoen!

Anoniem zei

Ben er al 5 kilo mee kwijt en voel me super zonder hongergevoel! Anna

Anoniem zei

Tja, hier een maatje 36 die ook niet opvalt bij de mannen. Of toch niet bij de goede leuke, 'normale' mannen :-)
Nu ja, er goed uitzien moet je in de eerste plaats voor jezelf doen, niet voor een ander!

Anoniem zei

Ook een maatje 36/38, maar val met mijn 50 jaar ook niet meer op. Rood haar begint grijs te worden en mijn spataderbenen staan ook niet zo goed onder een bermuda:-) Ach, ik zit er niet mee.

Dochterlief die duidelijk wat steviger is, maar wel 30 jaar jonger en met lange blonde haren, werd daarentegen wel nagekeken door mannen in het Italiaanse..

Maria zei

Uhm.. Dames.. Maatje 46/48 en zelfs 53 (jaar), ik moet ze van me af slaan. (nou, dat is overdreven). Maar serieus, op momenten dat ik dacht dat ik in de reservetijd ging leven, stond ik weer met rode wangen bij een kassa in een of andere supermarkt, onhandig met een flirt om te gaan. Dochter me lachend gaande slaand. Of ik ga er gewoon in mee. En nu ik de hond weer even heb.. Praatjes in het park. Waardoor? Pfff, geen idee. Zelfs de pakketbezorger blijft achterstevoren op zijn autostoel naar me zwaaien. Het zit dus niet in onze maten, niet in de leeftijd en ook niet in uiterlijk. Ik weet het niet, maar geniet er maar gewoon van.. Iets serieus zit er zelden bij, overigens..

Maria zei

Oh, en nu nog aan mijn uitstelgedrag werken.. :)

Avonturijn zei

Nou...je beschrijving van je maandag kwam al overeen met hoe mijn maandag eruit zag (en meestal uitziet ;)). En gisteren heb ik ook de he-le dag mijn administratie op orde gebracht en een financieel overzicht gemaakt. Leuk! Ik heb de voedselzandloper nog niet gelezen, maar wel veel over gelezen. Dankzij hem drink ik witte thee :).

Avonturijn zei

Flylady was de eerste die me de ogen opende op het gebied van structuur aanbrengen in je/mijn huishouden. Er ging een wereld voor me open en my sink still shines everyday ;). Maar ik ben overgestapt op de huishoudcoach. Die ken je vast ook wel. Maar nu maak je me toch weer enthousiast over Flylady; toch haar site maar weer eens bezoeken. Dank voor inspiratie !

Avonturijn zei

Nog heel even hoor. Ben even op haar site. En realiseer me dat ik nog iets heb overgehouden van haar tips: dress to shoes. Nu niet, omdat ik zo graag op blote voeten loop. Maar straks wel weer.

Nietzomaarzooo zei

Jammer is dat toch. Dat dikkere vrouwen bijvoorbeeld niet in badpak durven omdat ze dan bekeken worden. Dat wordt je sowieso, maar dikkere dames voelen dan direct schaamte door afwijzing. Echt zonde inderdaad.

Nietzomaarzooo zei

Ja, zijn conclusies staan echt lijnrecht tov de schijf van vijf van het Voedingscentrum.

Nietzomaarzooo zei

Hier ook weer een havermoutontbijtje erin. Fijn voor je.

Nietzomaarzooo zei

Zo is dat.

Nietzomaarzooo zei

:)

Nietzomaarzooo zei

Moet ik toch eens in levende lijve komen zien! :)

Nietzomaarzooo zei

Dat is het enige wat ik (nog) niet doe. Ik hou zo van mijn Birkenstocks, vooral in de zomer. Maar al het andere wel.