vrijdag 27 februari 2015

Doe nou eens slim Pim

Kreeg gisteren de aankondiging van de Slimme Meter in de bus. Bla die bla die bla, oude meter MOET vervangen worden etc etc.

Ik las ook dat je die meter wel kan laten installeren, maar het doorgeven kan laten uitzetten. Kijk, dat lijkt me slim. Want wil/moet ik die meter over enige jaren toch verplicht aanschaffen, dan zal dat zeker niet meer gratis zijn en krijg ik toch met installatiekosten te maken. Dus nu slim zijn betekent straks ook slim uitkomen met wie weet hoe mijn budget er dan uitziet.

Terwijl het omzetten van uit naar aan een simpele administratieve handeling is (en misschien moet ik mij ook geen illusie maken dat men die meter sowieso NU al niet kan uitlezen, daar is vast al nog slimmere software voor ontworpen. Zo houdt men toch inzicht, want als de NSA al onze telefoongesprekken al kan afluisteren is zo'n metertje een fluitje van een cent).

En verder doe ik dan een beetje minder mee aan het afkalven van nog meer banen in de Energiebranche. Al die meter-opnemers die niet meer nodig zijn en al die administratieve krachten die ook de data niet meer hoeven te verwerken. Misschien ook wel een laagje managers? Allemaal tijdelijk, want de Slimme meter is mijns inziens onvermijdelijk. Het merendeel van de Nederlanders zal wel overstag gaan en hoewel in blogland veel mensen zich bewust(er) zijn van hun energieverbruik, zijn veel mensen dat nog steeds niet. En boeit ze ook niet.

Enige tunnelvisie als je alleen maar met energiebewuste mensen omgaat is ons niet vreemd.

Ben net weer terug van een rondje dorp. Het is hier een stralende blauwe lucht en dus maar even met de fiets richting centrum gereden. Niet met een echt doel in mijn hoofd, meer een beetje tijdverdrijf en bovendien lekker fietsen. Stond bij een leuke kookwinkel, had al een mooie garde in mijn handen en bedacht me...heb ik die echt nodig??? Dus hing de garde terug. Bij een sportwinkel gekeken wat goede wandelschoenen zoal kosten. Maar ja...wat zijn goede wandelschoenen. Ik heb er geen jota verstand van. Wel gelezen dat je die het beste eind van de middag kan passen, want dan zijn je voeten op zijn grootst. Als iemand nog tips heeft? Ik ga geen bergen beklimmen ermee en heb geen budget voor het duurste van duurste, maar gewoon, fijne schoenen die tegen modder en een vrouw met een hoog gewicht kunnen (en brede voeten).

Verder wel bij de Turkse supermarkt wat puntpaprika's ingeslagen en een zak ongezouten amandelen, beide een stuk goedkoper dan bij de Appie.

Vanochtend vroeg scheen de zon pal op de ramen en bedacht me dat ik met mijn Paarse Flylady doeken wel even snel een rondje schoonmaken kon doen. In het kader van Why not today. Lekker hoor, even soppen en een beter uitzicht.  Ben helaas één exemplaar kwijtgeraakt toen de stucadoor van de badkamerklus waarschijnlijk dacht...aha...daar hangt een doekie. Kreeg er bij de oplevering van mijn badkamer wel een andere - professionele schoonmaakdoek - voor terug, maar die is toch echt niet zo heerlijk en fijn als mijn Paarse zijn.Rags in a Bag


Nu even wat verzinnen als lunch en dan maar even de voortuin induiken en daar wat snoeiwerk doen. Het is droog, tijd zat en bovendien energie om dat klusje aan te pakken.
7 opmerkingen:

 1. De Mountain Peak schoenen van Scapino zijn uitstekend voor de prijs. Heb je een iets hoger budget dan zou je kunnen kijken naar het merk Meindl. Prima voor de wat zwaardere mens en ze gaan iets langer mee dan die van Scapino.

  Voorwaarde is: ze moeten direct goed zitten, ook als je voeten al moe zijn (niets inlopen dus, stug leer bestaat nauwelijks meer) En zelfs de goedkope gaan zeker 4 jaar mee, dus neem je tijd om lekker verschillende merken te passen. Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De slimme meter komt er, maar als je 'm versneld wilt moet je betalen. Daar heb ik geen trek in, dus ik wacht gewoon tot ze 'm komen vervangen op hun kosten.
  En dan laat ik het slimme idd ook gewoon uit zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik wandel lekker op ecco schoenen, ben ook stevig. als je slim shopt kun je vaak ecco s van vorig seizoen krijgen dan blijft het ook nog beetje betaalbaar

  letty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij Ecco gekeken, maar zag er geen wandelschoenen in mijn maat tussen.

   Verwijderen
 4. Ik heb zelf goede ervaringen met Meindl maar die zijn best prijzig. Ik zag net in een foldertje van de ANWB (gewoon bij de reclame) als ledentopper zwarte leren wandelschoenen, halfhoog van € 120 voor € 60. Zien er ook niet superlomp uit maar als een stevige zwarte schoen. Misschien iets voor jou. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moet ik even de pas van een kind lenen, want heb zelf geen auto en ook geen ANWB lidmaatschap. Of is dat niet nodig? Ga zeker even kijken daar.

   Verwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.