zaterdag 29 augustus 2015

Echte kleuren zwijmel

Soms kom je door een terloopse opmerking die iemand maakt, en dan ook nog eens in een luchtige omgeving en op een humorvolle manier, opeens erachter hoe diegene werkelijk in het leven staat. Ten opzichte van anderen. Ten opzichte van mijn waarden en normen. Ten opzichte van mij.

Drammerig, doorduwend, doorpushen en helemaal geen oor of oog meer hebben voor de mening van een ander. Het doet er ook niet toe of die ander nog erbij is, meedoet met het gesprek, of antwoordt of zelfs al in slaap in gevallen, het gaat maar door, de stortvloed van de enige juiste mening. Urenlang.

Dus dacht ik vanochtend vroeg, bij het bedenken van een zwijmellied dat diegene zijn True Colours had laten zien en ik dat heel heel heel heel goed moest onthouden. Want het zijn juist niet de dingen die je graag ziet, maar deze zaken die je liever niet ziet en die niet meer zullen veranderen die een relatie stuk doen gaan. En niet de illusie hebben dat je dat nog wel weg kan poetsen. Of dat die ander, die dan wel zegt dat hij dat nooit meer zal doen, die manier van doen die al meer dan 50 jaar zijn manier is, nog zal veranderen.

Het is ook niet mijn taak om een ander gelukkig te maken, als diegene lang ongelukkig denkt te zijn geweest door ZIJN keuzes. Of extra welwillend te zijn, of extra aardig. Of uren wakker blijven omdat die ander een geheel ander ritme heeft en aandacht nodig heeft.

In de context is de song van Cindy niet goed passend maar misschien juist ook weer wel. Want als ik dit zing en ik kijk in de spiegel, dan weet ik dat ik niet genoegen hoef te nemen met dit gedrag. En zie mijn veerkracht en vermogen om alleen door het leven te kunnen.
9 opmerkingen:

 1. Gelukkig kwam jij er wel achter. Het is triest om soms te zien hoe iemand zijn of haar hele leven aan de verkeerde figuur blijft plakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In 1e instantie wist ik even niet de woorden te vinden om die reactie te geven die ik gevoelsmatig wil geven. Wat Marja schreef verwoordt het al heel goed! En verder, ben ik het roerend met je eens! Zoiets in stand houden is zo zinloos energie verspillen aan iets waar geen winst uit te behalen is!

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet iedereen heeft genoeg moed en kracht om zijn/ haar eigen weg te gaan. Zo jammer.

  Groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mensen neigen ertoe om vast te houden wat ze hebben, omdat ze weten wat dat is. Er mee stoppen geeft een onzeker vooruitzicht. Besef wel dat het spectrum van echte kleuren zowel lichte als donkere kleuren bevat...
  Mooi ingetogen lied van Cindy!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach ja zulke mensen zullen er altijd zijn... geen aandacht, geen interesse in anderen, alleen in zichzelf. Ik heb 2 zwagers gehad, exen van mijn schoonzusje, precies dezelfde tiepjes, wisten alles, konden alles, zouden rijk worden, altijd commentaar op anderen... hoe kreeg ze het voor elkaar hè, gewoon hetzelfde soort man... Ik kwam dit nummer laatst bij iemand tegen, weet niet meer bij wie, was geen zwijmelen inzending... Zulke mensen zullen er altijd zijn. Houd je vast aan je eigen normen en waarden hoor! X https://youtu.be/EwPsFz85gGw

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mensen blijven je verbazen en teleurstellen, daar zul je mee moeten leven. Het belangrijkste is dat je gelukkig bent met jezelf, dan kun je het aan wat anderen ook zeggen of doen. Blijf jezelf wat er ook gebeurd! Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helaas leer je dergelijke dingen door ervaring. Sommigen leren het echter nooit. Jij bent al een heel stap verder. En uiteindelijk gaat het daarom!
  Bedankt voor je lieve en openhartige reactie op mijn blog.
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Helaas leer je dergelijke dingen door ervaring. Sommigen leren het echter nooit. Jij bent al een heel stap verder. En uiteindelijk gaat het daarom!
  Bedankt voor je lieve en openhartige reactie op mijn blog.
  Groetjes Kakel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het te vaak meegemaakt, dat mensen anders zijn dan ik in eerste instantie dacht. Sommigen mensen houden met niemand rekening. Je mag jezelf best op de voorgrond plaatsen. Doe ik ook tegenwoordig, al is het best nog wel eens moeilijk.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.