zaterdag 1 augustus 2015

Vakantie-zwijmel

Mijn dochter heeft haar halfzusjes en broertje meegenomen voor een leuk uitje, samen met haar verloofde, want haar vader en zijn vrouw doen de hele vakantie helemaal niets voor hun kinderen. Ze moeten zichzelf maar vermaken. Wat een leuke foto's en wat ben ik trots op mijn dochter (en haar verloofde) dat ze dit gewoon doen en dan ook nog tussen neus en lippen door die kinderen een beetje opvoeden (Nee...je mag niet op de voorbank van de auto, ook al zegt papa dat dat wel mag!). Dat soort dingetjes. En nee is nee. Ik zie dat ze allebei gewoon al toe zijn aan een volgende fase in hun leven.
En ook haar broer trekt regelmatig met zijn vriendin een paar uurtjes uit om met zijn halfzusjes en broer even naar de kinderboederij te gaan of naar een speeltuin.

Dus trekken mijn kinderen zich aan hoe hun vader met zijn tweede leg omgaat, omdat ze zich nog herinneren hoe hun vader met hun was (idem) en hoe ze dit misten. Geen leuke verhalen om te vertellen na de vakantie op school (gelukkig wel verhalen over vakantie bij Opa en Oma en met mij - dagjes uit, picknicken etc), maar nooit iets met hun vader.

En deed hij dan een keer wel wat, dan was het altijd Over the top. Alsof dat die 51 weken negeren weer compenseerde.

En nog steeds is hij alleen maar met zichzelf bezig. Gisterenavond lang met mijn dochter over bepaalde zaken gesproken. Hoe ik dingen anders had moeten doen, toen ik jong en te lief was. Hoe ik vooral de financiele zaken anders had moeten doen. Maar ja, achteraf kijk je een koe in de kont zegt men niet voor niets. Nu weet ik beter en doe ik beter.

Toen ze gisterenavond naar bed was, toen kwamen de tranen. Omdat ik wist dat ik het in mijn eentje toch echt wel goed heb aangepakt met die twee. Dat ik het niet breed had, maar wat ik had altijd met ze deelde en probeerde hun kindertijd zo fijn mogelijk te laten zijn. En stukje bij beetje hoor ik hun verhalen terug over zomervakanties.

Daarom deze keus. En gisteren haar concert opgenomen, want ik viel al bijna in slaap. Toch eerst nog enorm genoten van Priscilla Queen of the Desert. Briljante comedy!! Met een Australisch tintje dus altijd fijn. En oh ja...daarvoor ook nog gekeken naar een docu over Agneta, de blonde zangeres van Abba. Interessant, interessant.


9 opmerkingen:

 1. Wat triest en dom dat hun vader zo veel kansen laat liggen. Geweldig van je kinderen hoe ze dit oppakken. Nog een bewijs dat jij het prima hebt gedaan.
  Heerlijk nummer. Hoe is je "avontuur" afgelopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die docu over Agnetha had ik vorig jaar al eens gezien, meende ik. Een interessante vrouw waar veel meer achter schuilt dan haar imago in de jaren 70 deed vermoeden. Ze heeft veel in haar mars. Die van Madonna wil ik ook nog zien, ook een powervrouw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wij triest vinden dat iemand als ANONIEM reageert.

  Een uitstekende muziekkeus vandaag in ZOZ. Wij zouden als babyboomers genomen hebben "Holiday" van The Bee Gees *WINK*. Je mag gewoon trots zijn op jezelf dat je je beide kinderen datgene hebt meegegeven, ondanks soms de financiële situatie, waarin ze in hun verdere leven nog veel aan hebben. Een één-oudergezin heeft het vaak niet makkelijk als de ex niet voldoende ondersteunt. Ik heb daar geen last van gehad en ben dankbaar dat we nu met z'n tweetjes mogen genieten van het leven. Ik wens je een goed weekend.
  Grtz Mara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie muziekkeuze vandaag Cellie! Heel toepasselijk!
  Fijn dat je niet meer twijfelt of je het goed hebt gedaan met je kinderen. Ze zijn nu bezig te doen wat jij met/voor hen hebt gedaan... Mooi!
  En intriest dat hun vader zijn andere kinderen ook niet ziet staan... en de moeder ook al niet? Die zijn slechter af dan jij dacht dat de jouwe waren... :-(.
  Toch een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iedere ouder maakt fouten.... en dat mag, sterker nog dat moet.
  Dat je trots bent op die van jou is terecht, je hebt je er prima doorheen geslagen!
  En hun vader...tja... ooit komt hij zichzelf nog wel tegen en dan moet hij leren met zijn geweten te leven in de wetenschap dat hij geen kansen meer heeft om schade te herstellen...

  Hoop dat je het je niet al te zeer aantrekt... wens je een heel fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, ik ben nooit zo'n fan van Madonna geweest, me ook nooit in verdiept. Maar dit ken ik nog van de radio...
  Ik heb ook geen vader gehad die dingen met me deed: mijn eigen vader overleed voordat ik oud genoeg was om hem bewust te leren kennen, en mijn stiefvader had ik liever nooit leren kennen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn is dat hè, dat ze zo blij met je zijn :)
  Leuke keuze...ik was geen fan, maar ze was wel stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat kinderen herinneren is de tijd die je met ze doorbrengt, de eenvoudige dingen. Dat je er voor ze was. Dat is het belangrijkste. En je was en bent er voor ze!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij verdient een lintje. Ga niet wakker liggen van die vent. dat zou teveel eer voor hem zijn.
  Leuk Madonna te horen.

  Lieve groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.