zaterdag 8 augustus 2015

Sentimental journey zwijmel

Onderstaande song hoorde ik toen ik een jaar of 17 was. Het was helemaal geen muziek voor die tijd noch voor mijn leeftijd maar ik was direct getroffen door de tekst. Luisterde in die tijd naar van alles en nog wat; Indiase sitarmuziek tot Frank Sinatra.

En een romantisch gegeven natuurlijk; dat je pas iemand bent als er iemand van je houdt. Alsof je niemand ben als je niemand hebt die tegen je zegt dat je de moeite waard bent.

Dus misschien is onderstaande song beter passend bij mij. Want als niemand het zegt, dan kan ik tenminste mijzelf de moeite waard vinden.Dus vandaag met  Harry maar een paar keer hard meebleren! Wie weet ga ik het nog geloven ook.


7 opmerkingen:

 1. Natuurlijk ben jij net zo belangrijk en niet alleen door iemand anders. En je kinderen houden toch ook van je. Kom op, meisje.
  Sowieso bedankt voor je trouwe bijdrage.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ahhh ook een product van onze 'cultuur' dus.... ik ken dat gevoel wel hoor! Het 'niet gewenst' voelen kan behoorlijk desastreuze werkingen hebben.
  Gelukkig ben jij inmiddels al wel zo 'oud' dat je met je hoofd weet dat het zo niet werkt ook al spreekt je ♥ dan een andere taal.

  het klinkt banaal maar het werkt wel.... hang overal in huis post-its op met teksten als 'Heej kanjer' ... 'ik hou van je' ...en meer van dat soort teksten... het is niet 100% de oplossing maar het helpt wel!

  En niemand ter wereld is belangrijker of minder belangrijk dan jij. Het 'recht' dat velen zich toe eigenen heb jij ook! Bestaan, en dat zoals je bent! Dat is goed genoeg, er zijn immers al genoeg anderen.

  Je bijdrages vind ik geweldig, vooral de 1e... heb ik ook al jaren in de kast, ook al vanaf mijn jeugd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eerst van jezelf leren houden, pas dan kun je van anderen houden (buiten je kinderen om natuurlijk, want dat gaat vanzelf). Kop op Cellie, je bent wie je bent en je bent goed en mooi zoals je bent, je mag er zijn, zoals ieder mens er mag zijn. Wees trots op jezelf.
  Ik had ook een slecht zelfbeeld voor mijn 'man' vertrok begin oktober vorig jaar. Dat is aardig bijgesteld en ik ben behoorlijk bijgedraaid. Ik voel me heerlijk en heb zin in mijn nieuwe leven! Voel me echt gelukkig.
  Het nummer 'You're nobody till somebody loves you' is een prachtig nummer Michael Bublé heeft het ook uitgebracht en ja ik ben fan dus die vind ik de mooiste :D.
  En bler maar lekker mee met die Harrie hoor, eerst houden van jezelf!
  Liefs, Trees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent wie je bent en ik vind je een kanjer! Laat niemand anders je wat wijs maken. Maar meebleren mag altijd.

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amerikaanse liedjes, vooral in die tijd, worden vaak geschreven door mensen die hun brood moeten verdienen met zingbare teksten. Dat wil nog wel eens tot curieuze onderwerpen leiden. Niet te serieus nemen dus. Daarentegen is de kern van Harry Jekker's liedje helemaal waar. Ik had er nooit zo over nagedacht, tot ik op een door het bedrijf geregelde cursus (vanwege reorganisatie) bij een rollenspel de tekst leerde: Als jij jezelf niet serieus neemt, wie doet het dan wel? En bij dat serieus nemen hoort het houden van jezelf.
  Overigens zijn de Mills Brother uitstekende zangers natuurlijk, ach, en wat zal ik zeggen over Dean Martin...?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt pas van anderen houden als je van jezelf houdt. Dus zorg goed voor jezelf en doe wat je niet laten kunt en wees tevreden. Groet El

  BeantwoordenVerwijderen
 7. In een cultuur waar men het egoïstisch vind als je jezelf op de eerste plaats zet krijg je dit soort liedjes.
  Ik ergerde me er altijd aan, zonder goed te weten waarom.
  Die post-its en posters en quotes die schrijf ik ook overal op. ;)

  lieve gr

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.