zondag 8 november 2015

Koning, Keizer, Admiraal...

Al maandenlang zag ik dat er een voor mij interessante tentoonstelling in de Hermitage liep. Over Napoleon, Josephine en Alexander I. Hun tijd, hun ontmoetingen, hun kunst, mode etc. Vandaag laatste dag. Dus ik moest echt nu gaan of nooit.

Nu ik als verjaardagkado van mijn kinderen de museumjaarkaart heb gehad is de entree geen uitgave meer. Alleen nog even kijken hoe ik zo efficient en economisch mogelijk kon reizen.

Moest ik mezelf nog overtuigen ook dat ik gewoon maar moest en mocht gaan. Doe maar; is goed voor je!

En dat was het.

Mooie dingen gezien en ik zag al eerder japonnen uit die tijd en wat hebben die dames het koud gehad. Die dunne mousseline en zeer lage uitgesneden jurkjes. Wel heel mooi. Toen dacht men er Grieks gedrapeerd uit te zien, als in de oudheid. Was helemaal hot rond 1800. Wat een imposante dame die Fien. Die nooit lachte met open mond want ze had een zeer slecht gebit. En kijk...zo'n loungebank hebben we nu ook weer. Niks nieuws onder de zon.En zo grappig te zien hoeveel hedendaagse vorstenhuizen familie zijn van bovenstaande dame. Die toen helemaal niet van Koninklijk bloed was, maar gewoon door haar Nappie werd gekroond tot zijn Keizerin.

Enfin...daarna nog even door de Hoofdstad gewandeld en een kopje koffie MET korting genuttigd (door een handige appje) met een geweldig uitzicht over de singel en daarna me even een uurtje in China gewaand, want dit warenhuis kondigt alle aanbiedingen in het Chinees aan, of Russisch want juist die clientele (met veeeel geld)  is aantrekkelijk en daar is het hele aanbod op afgestemd. Maar zo ben je ook nog eens in andere sferen. En grappig de connectie met mijn zoon die me belde over zijn plannen. Die hoort die taal ook weer vaak deze week.

En dan lekker weer, met korting, in de trein terug naar huis en daar genoten van het genieten. En van mijn linzensoepje wat ik gisteren al had gemaakt.

5 opmerkingen:

Pecunia zei

Fijn hè zo'n dagje. Ik was laatst ook ergens alleen naartoe. Heerlijk als je het goed met jezelf kunt vinden en kunt genieten.

Lot zei

Alleen al het zijn in de hoofdstad is fijn.

Zegt een geboren Amsterdamse!

pourquoi pas ??? zei

Ik wist niet eens van die expo terwijl ik erg in Nap en Jos geinterresseerd ben.
Cavia is niet voor niets Josephine genoemd maar dat snapte je natuurlijk wel.
Knap van je dat je jezelf weer zover gekregen hebt om de deur uit te gaan en heerlijk dat je genoten hebt. liefs.

OpnieuwBeginnen zei

Ik maak veel te weinig gebruik van mijn museumjaarkaart. Toch neem ik hem volgend jaar weer. Het stimuleert om lekker naar het museum te gaan. Stuk rustiger dan in die winkels.
Leuk dagje uit geweest zo te lezen.

Petr@ zei

Een heerlijk dagje uit! Goed dat je gegaan bent en er ook van hebt genoten!