maandag 9 november 2015

Niet trouw-zijn loont

Het is natuurlijk al langer bekend. Blijf je jarenlang trouw klant van een leverancier, dan krijg je daar niets extra's voor.

Zeker geen leuke kortingen, die nieuwe klanten wel allemaal krijgen.

De enige remedie is je geheel ontrouw te gedragen. Dus geen jarenlange verbintenissen meer aangaan, maar korte flings.

En flink om je heen shoppen om de beste deal te kunnen vinden. Want ook die levert jouw leverancier niet automatisch zelf aan. Daar moet je zelf, actief voor naar op zoek.

Zo was mijn beveiligingslicentie bijna verlopen. Ik had 'automatisch' verlengen al direct uitgezet. Zo wist ik dat ik direct ontrouw kon zijn. En kon shoppen voor betere deals. Zelfs bij dezelfde leverancier.

Oh ja...ik kon verlengen. Mooie korting. Maar die korting bleek een sigaar uit eigen doos, toen ik hetzelfde pakket elders met nog meer korting kon aanschaffen.

En zo loont het dus ook om op bij alle andere vaste leverancier goed te kijken of ik daar wel de beste deal heb.

Waarom werkt het zo tegenwoordig? Da's toch raar, dat je een vaste klant niet de beste deal biedt, maar hem/haar bijna dwingt om vreemd te gaan?

Het weekend heb ik trouwens een boom nog flink gesnoeid. Dat ging stukken simpeler toen ik ontdekte dat mijn boomzaag ook op een langere stok gemonteerd kan worden en ik zonder trapje een flink stuk van mijn bomen kan zagen. Groenbak zit bijna vol nu. Wil nog iets meer eraf halen, maar even kijken of ik daar morgen tijd en zin in heb. Goede oefening voor de armspieren haha..


telescoopsteel-snoeizaag


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het een belachelijk systeem, omdat trouw juist beloond zou moeten worden.
Stoer van je om die takken af te zagen. Heb je spierpijn?

Mirjam Kakelbont zei

Ik erger me ook aan tijdschriften. Als je een abonnement neemt, krijg je een hartstikke leuk cadeau, maar iemand die tig jaar lid is, krijgt niets. Doe ook eens wat voor je abonnees, denk ik dan.

Petr@ zei

Helemaal mee eens, wij zijn vorig jaar overgestapt van Nuon naar Eneco. Je moest eens weten wat we nu allemaal voor korting kunnen krijgen bij Nuon, ja nu opeens wel. Maar we blijven nog even bij Eneco anders moeten we de Toon terug betalen haha.

Unknown zei

Het verbaasd mij inderdaad ook dat je gedwongen wordt over te stappen voor de beste deal. Maar goed, als ze het zo willen, so be it! Wij zijn ook weer lekker over gestapt!

Nietzomaarzooo zei

Nee, geen spierpijn (nog stoerder he.. :)