zondag 22 november 2015

Zondag; oplaaddag

Werkt heel erg prettig voor mij; de zondag echt beschouwen om mijzelf op te laden. Met kunst, met literatuur, met filosofie, mindfullness of een stichtelijk woord, met gewoon je handen in de aarde of met lekkere doucheschuim de dag beginnen. En vooral geen verplichte nummertjes.

Gewoon mezelf ervan bewust zijn dat dit nodig is. Niet doelloos gaan windowshoppen (echt shoppen is voorlopig nicht im frage), of naar anderen kijken wat zij allemaal wel hebben (en me dan realiseren dat ik alleen zie wat men wel laten zien) of me verbazen over het feit dat ik mijn zoon een heel klein (lees goedkoop, maar wel origineel) verjaardagskado kon geven (wat hij wel leuk vond en ik weet inmiddels ook dat als ik niks zou geven hij hier geen waarde-oordeel aanhangt) en zijn toekomstige schoonouders iets gaven wat heul duur en groot was.

Gelukkig heb ik de triggers door en kan ik mijn gevoel van ontoereikendheid en niks-voorstellend direct afschudden en me daar mijn dag niet door laten beinvloeden.

Wel fijn van zoon te horen dat hij ook meer bezig is met gewoon 'ouderwets' lezen ipv op een schermpje van alles te zien/horen/lezen.

Dus; vandaag zag ik via de Joodse omroep een hele mooie documentaire over Spinoza. Heel indrukwekkend. Die man kon zo in onze tijd leven. Of misschien wel niet, gezien de huidige ontwikkelingen omtrent geloof en vrijheid van meningsuiting. Tijdens de documentaire hoorde ik onderstaand lied. Ik vond het zo mooi. Dus even opgezocht.


Gisteren maakte ik een rode linzensoepje dus dat staat nu zachtjes warm te worden.  Kaarsjes aangedaan, mijn bed lekker opgemaakt met schoon en knisperend beddegoed. Misschien volgende week mijn winterdekbed nodig, maar nu nog maar even niet. Het is nog niet Siberisch koud in ieder geval. Straks vast mijn bakje salade maken voor morgen naar mijn werk en dan ben ik daar ook weer helemaal klaar voor.

Wel lekker mijn winterjas van zolder gehaald. Kon het elastiek wat de taille bepaalt flink aanhalen (haha!) en zag dat er een ritsje met binnenzak inzit, dus dat bespaarde me vandaag het maken van een binnenzak voor mijn OV. En zo heerlijk toch...niet hoeven nadenken over een nieuwe winterjas, maar gewoon de jas van de zolder halen en hoppa...klaar is klara. En het scheelt dat ik niet zo'n vrouw ben die 6 jassen wil en moet hebben voor het seizoen, zoals ik deze week van een styliste hoorde. Eentje is genoeg.
Zat inderdaad lekker warm buiten, zo tussen twee buien door.
8 opmerkingen:

Anoniem zei

Goh, wij hebben zomer en winter hetzelfde dekbed.

Unknown zei

Heerlijk zo'n dagje! Wij hebben al wel het najaarsdekbed erop! en wat fijn dat je je elastiek flink kon aanhalen! Fijne week gewenst!

Mirjam Kakelbont zei

Ik heb vanmiddag ook mijn winterjas van zolder gehaald. Het was de hoogste tijd!

Lot zei

Ik hoop zo voor jou dat je de man vind die deze woorden wel begrijpt en toepast in jullie leven.
Houden van is mooi, van je gehouden voelen is goud.

OpnieuwBeginnen zei

Lekker veel cultuur opsnuiven op een zondag. Heerlijk.

Petr@ zei

Wij hebben er een fleecedeken bij gedaan, de winterdeken is veel te warm.
Johnny Halliday is nog steeds heel populair in Frankrijk.

Anoniem zei

Zijn wij zusjes?

Nicole Orriëns zei

Een fijne vondst zo'n prima winterjas en dan ook nog met het gewenste binnenzakje. Jouw zondag klinkt heel aangenaam moet ik zeggen.

Huisvlijt