vrijdag 20 november 2015

Leuker kunnen ze het inderdaad niet maken

Bij thuiskomst wel drie enveloppen van dezelfde dienst van die mensen van die voorheen blauwe enveloppen. Over mijn toeslagen.

Ik had - omdat ik voorzag dat ik zo'n 100 euro bruto hoger uit zou komen dan mijn ingeschatte jaarbedrag, die wijziging direct doorgegeven. En nu werd dat opgepakt, waardoor ik zo'n 300 euro netto terug mag betalen. Per direct. Ole! Wat concreet betekent dat ik deze maand geen toeslagen ontvang en het restant voor begin januari mag terugstorten.

Dat laatste vind ik prima, maar deze maand nikkus nada noppes is een groot gat in mijn begroting. Niet in mijn budget, maar in de maandelijkse cashflow zeg maar. Kwam ook de rekening van mijn eigen risico nog bij dus uhm.. ik was niet geheel blij toen ik mijn post opende. Niet dat ik er geen rekening mee had gehouden dat ik eventueel wat teveel had ontvangen, maar wel met hun wollige omschrijving, namelijk ' het KAN verrekend worden'. Schrijf dan gewoon DAT het verrekend wordt en je dus niets ontvangt.

Dan is dat maar duidelijk.

Maar ach...ik heb mezelf bij de lurven gepakt en bedacht dat ik er 10 minuten over mag zeiken en eigenlijk was het katterige gevoel al daardoor na 2 minuten weg. Het is gewoon zo dus gewoon maar het ermee doen. Het is niet anders. Deal with it.

Er komt vast wel weer een betere financiele tijd en ondertussen mag ik heel dankbaar zijn voor dat halve schaap in mijn vriezer en nog veel pakketjes voorraad in mijn vriesladen. Dus voordat die echt leeg is hoef ik voorlopig geen vlees te kopen.

En ik drink ook niet, dus ook geen flessen wijn (Chateau Migraine hoor) of andere zaken.

En ik heb nog een laagje spek op de botten, dus heel koud zal ik het niet snel krijgen, dus hoeft de kachel ook maar weinig aan.  Verder kan ik van niets nog iets maken dus wees dankbaar en blij dat je dat kan.

Mijn kinderen zijn allebei gezond en gelukkig dus wat heb ik te klagen. Gezond, veilig en gelukkig.
Ik ga gewoon lekker weekend vieren. Op mijn manier en heb nu al lekker wat waxinelichtjes aan en maak zo nog een heerlijke koffie verkeerd met warme soja melk voor in mijn - wat mevrouw Lemmers noemt - koolhydratenuurtje.

En oh...ik hoor het nu keihard regenen. Wat heerlijk dat ik weer droog overkwam van mijn werk. En energie had om te lopen.

Er is weer genoeg om wel dankbaar voor te zijn, dus laat ik dat vooral doen. En niet miepen, bang zijn of wanhopig of erger afgunstig of gewoon jaloers

Nergens voor nodig.6 opmerkingen:

 1. Eén woord: Superkanjer!!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja jij bent stoer maar wat zijn het toch een stelletje sadisten bij de Belastingdienst.
  Breek me de bek niet open.

  Is het je wel eens opgevallen dat je die brieven altijd op vrijdag krijgt? Dan kun je in het weekend vast afkoelen voordat je briesend de telefoon grijpt en na uren en doorverbindingen plotseling verbroken wordt en nog steeds niemand gesproken hebt.
  Goed dat jij je weekend en humeur niet laat verpesten door die losers.
  En er is altijd een plaatsje in mijn herberg hoor.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een tegenvaller, maar je slaat je er dapper doorheen!
  Wij kregen iets terug van Eneco, misschien zit er voor jou ook in?

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.